Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спортен празник във врачанското училище "Христо Ботев"

Снимка: Жоро Александров

Спортен празник огласи двора на Средно училище "Христо Ботев" във Враца. Събитието беше открито от директора на гимназията Виктор Кръстев, който припомни, че спортът сближава хората и дава възможност на младите да изявяват себе си. За да се спазят всички предписани от държавата противоепидемични дейности, възпитаници на школото бяха разделени в различни часови пояси и места, в които мериха сили в щафетни състезания, народно топка, тенис на маса, волейбол и крос.

"Всяка година училището отбелязва патронен празник, свързан с годишнини и с история, каквато имаме. И спортните дисциплини са част от нашата училищна програма за отбелязване на патронния празник. Стартираме от днес - 7 май, с няколко дейности - щафетни игри, народна топка, крос, тенис на маса. Спортни дейности, които са предназначени за възрастовите групи на участниците, съответно ученици от 1. до 12. клас. За да спазим противоепидемичните мерки учениците са уведомени да идват поетапно в училище за участие в тези спортни дейности на спортния празник", обясни Татяна Ангелова, заместник директор по учебната дейност.

Традиционно през май в училище "Христо Ботев" има събития, посветени на патронния му празник. Тяхното начало беше сложено днес със спортния празник.
Вижте още

С температури над 30 ºC започва астрономическото лято във Видин

С повишаване на температурите, които ще достигнат до над 30 градуса , започва астрономическото лято във Видин, каза климатологът проф. Георги Рачев . "До края на месеца, започвайки от неделя още, Видин ще има постоянна максимална температура дори над 30 градуса, макар и с нестабилна атмосфера - превалявания в следобедните часове. Астрономическото..

публикувано на 20.06.21 в 16:45

Във Враца организират празник за децата

Творчески работилници, ателиета, много игри и забавления е подготвила за децата Община Враца в четвъртото издание на празник „Усмивка”, който ще се проведе на 3 юли, от 10 ч., пред сградата на местната администрация. Освен традиционните ателиета за оцветяване на гипсови фигурки, рисунки на лице и прически, картини с нудели, стъклопис, квилинг,..

публикувано на 20.06.21 в 15:40

Предлагат превръщането на Видин в свободна икономическа зона

Концепция за превръщането на Видин в Свободна икономическа зона на среща-дискусия ще представи проф. Димитър Тадаръков . "В понеделник ще представя отворена концепция за развитието на община Видин като свободна икономическа зона, заедно с това и очертаването на свободна индустриална зона. Видин ще бъде третия град, който евентуално с решение на..

публикувано на 20.06.21 в 15:05

Ситуацията в Лом е овладяна, ще се иска помощ от държавата

Работата по отводняването, премахването на падналите дървета и почистването на улиците в Лом продължава и в момента. Ситуацията е овладяна, каза кметът Георги Гаврилов . "Проблемът е, че след 18 часа в рамките на 15 минути се изляха около 25 литра на квадратен метър, придружени със силен вятър, повалени бяха клони от дървета, цели дървета, а..

публикувано на 20.06.21 в 14:00

Освежават пешеходните пътеки в Белоградчик

Освежаване на маркировката на пешеходните пътеки в Белоградчик започнаха екипи на общината.  С приоритет се работи по обновяване на тези в централната градска част, пред детските заведения и най-оживените кръстовища в града.  Дейностите по пребоядисване на пътната маркировка се осъществяват при спазването на всички законоустановени изисквания. В..

публикувано на 20.06.21 в 13:52

Над 120 кучета представени на изложба

За 20-ти път Монтана бе домакин на международна киноложка изложба с ранг CACIB. Изложбата е част от събитията постевени на празника на града „Свети дух”. В лесопарк „Калето” над 10 клуба от страната показаха кучета от породата „Българско овчарско куче”. Дефилирът бе съпроводен от изпълнение на гайда. „За 20-ти път имам честта да поканя да..

публикувано на 20.06.21 в 13:45

Модернизират парка в Берковица

Акт Образец 2 за откриване на строителна площадка в парк „Здравец“ се подписа в Община Берковица. Това е втори етап на проекта за подобряване на туристическата инфраструктура, водеща към атракции в парк „Здравец“. Стойността на договора за изпълнение на СМР на обекта е в размер на 180 773.84 лв. без ДДС. В парк „Здравец“ се предвижда..

публикувано на 20.06.21 в 13:00