Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортен празник във врачанското училище "Христо Ботев"

Снимка: Жоро Александров

Спортен празник огласи двора на Средно училище "Христо Ботев" във Враца. Събитието беше открито от директора на гимназията Виктор Кръстев, който припомни, че спортът сближава хората и дава възможност на младите да изявяват себе си. За да се спазят всички предписани от държавата противоепидемични дейности, възпитаници на школото бяха разделени в различни часови пояси и места, в които мериха сили в щафетни състезания, народно топка, тенис на маса, волейбол и крос.

"Всяка година училището отбелязва патронен празник, свързан с годишнини и с история, каквато имаме. И спортните дисциплини са част от нашата училищна програма за отбелязване на патронния празник. Стартираме от днес - 7 май, с няколко дейности - щафетни игри, народна топка, крос, тенис на маса. Спортни дейности, които са предназначени за възрастовите групи на участниците, съответно ученици от 1. до 12. клас. За да спазим противоепидемичните мерки учениците са уведомени да идват поетапно в училище за участие в тези спортни дейности на спортния празник", обясни Татяна Ангелова, заместник директор по учебната дейност.

Традиционно през май в училище "Христо Ботев" има събития, посветени на патронния му празник. Тяхното начало беше сложено днес със спортния празник.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Комисар Мартин Марков

Отдел „Охранителна полиция“ във Видин е с нов началник

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 16 юли 2024 г. Мартин Марков е временно преназначен на длъжността началник на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Видин, съобщават от дирекцията. Комисар Марков е роден на 7 юли 1979 г. в гр. Видин. Завършил е Академията на МВР. Професионалната му кариера във вътрешното министерство..

публикувано на 17.07.24 в 14:30

"Празник на село" ще се състои в Ягодово

За четвърта поред година през последната седмица на юли се организира празник на био храни и напитки и на добрата музика в монтанското село Ягодово .  Домакин е козеферма "Каряна". „Изгреви и залези, пълни луни и звучни птички... с други думи спокойствие и красота по цял ден. И понеже все така ни се иска да споделяме това безвремие с вас Ви..

публикувано на 17.07.24 в 14:15

Над 900 са заявленията за енергийни помощи в общините Кула, Бойница и Грамада

Общо 933 заявления за отпускане на целева помощ за отопление са приети до сега в Дирекция "Социално подпомагане" от общините Кула , Бойница и Грамада   за отоплителен сезон 2024/2025 г. В община Кула са подадени 544 заявки, в община Бойница са 143, а в община Грамада - 246. В сравнение с миналата година към днешна дата молбите са със..

публикувано на 17.07.24 в 14:00

Акция за премахване на изоставени коли започва в Монтана

Започват проверки за излезли от употреба моторни превозни средства , изоставени на тротоари, тревни площи и места, които са общинска собственост, съобщи кметът на Монтана Златко Живков. На собствениците ще бъдат съставени констативни протоколи за техническото състояние на автомобилите и дадени предписания със срок за доброволно премахване. Той е..

публикувано на 17.07.24 в 13:56

В Ослен Криводол търсят доброволци за ремонт на къща с кауза

Кметството в Ослен Криводол разпространи призив за довършване на ремонта на къща в мездренското село. Жилището ще се отдава на хора, които допринасят за развитието на населеното място, посочват инициаторите:  "Именно и затова е тази къща – тя служи за хората, които допринасят за района- гостуващи помощници,артисти, изследователи и други, на..

публикувано на 17.07.24 в 13:00

Близо 7000 души искат помощ за отопление през зимата в област Враца

Почти 7000 жители на област Враца са енергийно бедни и са подали документи с молба към държавата да им плати част от сметките за електричество през зимата. От началото на месеца до 15 юли в дирекциите по социално подпомагане са постъпили 6 801 декларации. Най-голям е напливът за „енергийни“ помощи в Бяла Слатина, където са постъпили над 25..

публикувано на 17.07.24 в 12:00

Високи добиви отчитат в края на жътвата земеделци в Монтанско

Приключва жътвата в област Монтана . Земеделците получиха високи добиви от пшеница и ечемик. В сравнение с миналата година средният добив е с над 120 килограма на декар повече. 653 кг средно от декар е добивът от пшеница при 527 кг миналата година, показват данните от Областна дирекция "Земеделие". Най-добри са показателите на земеделците в..

публикувано на 17.07.24 в 11:16