Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Близо 5000 души са декларирали доходите си във Видин

НАП-Видин
Снимка: Полина Тодорова

Успешно приключи данъчна кампания за физическите лица, отчитат от офиса на Националната агенция за приходите (НАП) във Видин. 4 910 данъчни декларации от граждани са подадени до 5 май, когато изтече срокът за деклариране на доходи от физическите лица.


Над 81 % от декларациите за доходите на физическите лица са подадени по интернет с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или електронен подпис. От началото на годината до момента, чрез електронната система за плащане (т.нар. виртуален POS) и чрез физическите POS терминали, в офисите на НАП са платени над 100 млн. лева без такси.


От Приходната агенция съобщават още, че преобладаващата част (над 70%) от гражданите са използвали предварително попълнените декларации за доходите, които НАП предложи за втори път тази година, като средното време за попълване на формуляра е било под 10 минути, сочи статистиката на приходната агенция. 

Вижте още

Премиерът Стефан Янев пристига в Лом

Министър-председателят Стефан Янев ще посети днес Лом. Визитата е във връзка с усложнената обстановка след поройните валежи през последните дни и ще се състои около около 15:30 часа. Премиерът лично ще се запознае и ще извърши оглед на пораженията, които поройният дъжд е нанесъл на асфалтовата настилка на ул. "Добруджа", както и на други пътни..

публикувано на 22.06.21 в 10:42

Второ място на национална олимпиада за математик от Видин

Успешно представяне на олимпиадата по английски език за Радослав Попов от Видинската ППМГ “Екзарх Антим I".  Ученикът на преподавателя Жени Асенова  се класира втори в групата на десетокласниците, като една точка не  му достигна за първото място в престижната надпревара на Министерството на образованието и науката.  През тази година..

публикувано на 22.06.21 в 09:45

Акция за ваксиниране започва във Врачанско

Регионалната здравна инспекция във Враца предприема акция, за да увеличи броя на ваксинираните жители на града и областта. 30 554 жители на Враца и областта са имунизирани до този момент, като почти половината от тях – 14 232-ма, са си поставили втора доза. Това е амбицирало здравната инспекция, за да повиши броя на защитените от заразата...

публикувано на 22.06.21 в 08:42

18 предложения ще гласува Общинският съвет в Мездра

Редовното месечно заседание на Общинския съвет в Мездра е насрочено за 24 юни /четвъртък/ от 16.00 часа при Проект за дневен ред от 18 точки. Заседанието ще започне с приемане на Правилник за реда, начина и условията за отпускане на еднократна помощ на лица и семейства от община Мездра по решение на ОбС, приемане на Годишен финансов отчет за..

публикувано на 22.06.21 в 08:38

8 случая на Ковид-19 в Северозапада

Трима заразени с коронавирусна инфекция са регистрирани във Видин, във Враца са четирима, а един в Монтана, показват данните на Единния информационен портал.120 са новите случаи на коронавирус у нас, 0,75 на сто са положителните проби от направените 16 070 теста.Починали са 10 души. С тях общият им брой от началото на пандемията у нас вече е 18 000. Като..

публикувано на 22.06.21 в 08:09

Снимката на 21 юни 2021 година

Празника на града отбелязват днес в Монтана . Празничната програма започна с Утринно богослужение и Божествена Света литургия.  Монтана награди четирима почетни граждани . Най-възрастният е д-р Георги Георгиев. 56 зрелостници получиха днес дипломите си в СУ "Цар Симеон Велики" във Видин . Две пълни шестици на Държавните зрелостни..

публикувано на 21.06.21 в 18:05

Жена загина при падане от етаж на жилищен блок във Враца

Полицията във Враца разследва инцидент със смъртта на жена, паднала от висок етаж на жилищен блок. Инцидентът е от съботната вечер, а според близките на Свежа Кръстинова, тя е била бутната от 7-ия етаж на жилищна сграда, която се намира на ул. "Илия Кръстеняков" №16 в града.  Братът на 43-годишната жена Борислав се притеснява, че разследващите не..

публикувано на 21.06.21 в 16:51