Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Наградиха медицински сестри в Монтана за Международния ден на сестринството

Снимка: МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” АД - Монтана

Специалистите по здравни грижи в отделенията на МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” АД - Монтана бяха наградени с грамота по повод Международния ден на медицинските сестри - 12 май, съобщиха от лечебното заведение. Със специален плакет бяха наградени три отделения - по инфекциозни болести, по пневмология и фтизиатрия и по анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ-Монтана, които изнесоха най-голямата тежест в битката срещу вируса. Наградите бяха връчени на церемония в конферентната зала на болницата от председателя на Регионалната колегия на Асоциацията Татяна Славкова, изпълнителния директор д-р Тони Тодоров и старшата  сестра Трифонова.


“Пожелавам ви да не изгубите усещането си за уникалност, да продължите с грижи, внимание и състрадание в екип с лекарите да помагате на болните” - се казва в поздравителния адрес от Асоциацията.


Изпълнителният директор д-р Тони Тодоров заяви, че ръководството на МБАЛ-Монтана дълбоко цени усилията на всички отделения, които се сблъскаха с COVID-19, направиха организация и се справиха безупречно с неочакваното предизвикателство.


“Благодаря ви, че работихте добре и много отговорно” - поднесе поздрави д-р Тодоров.


В отговор на неговите пожелания от името на Инфекциозно отделение старшата сестра му благодари, че като директор е осигурил своевременно всички необходими предпазни средства и допълнителни възнаграждения заради пандемията.


За първи път тази година награди има за всички отделения, според решение на Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи/ БАПЗД/, във връзка с усилията и отговорна работа на медицинските сестри в усложнената пандемична обстановка заради COVID-19.

Вижте още
Видин, сниман от дрон

Изграждането на Свободна икономическа зона обсъждат във Видин

Среща-дискусия за обсъждане на разработената от проф. Димитър Тадаръков "Отворена концепция за развитието на Видин - Свободна икономическа зона за периода 2021 - 2040 г." ще се проведе този понеделник в областния град, съобщават от местната управа. Според идеята на проф. Тадаръков "Свободна икономическа зона Видин" по същността си ще се различава от..

публикувано на 18.06.21 в 12:24

Сметосъбирането и сметоизвозването дискутираха в Мездра

Сметосъбирането и сметоизвозването на битовите отпадъци по селата дискутираха на Деня на кмета в Мездра, съобщават от местната управа. Кметът Иван Аспарухов настоя кметовете и кметските наместници на населени места да окажат пълно съдействие на назначената за целта комисия, която ще определи на кои улици да бъдат поставени метални контейнери и на кои..

публикувано на 18.06.21 в 12:05

Близо 1200 ученици на изпит по математика във Видинско

Близо 1200 ученици се явиха на днешното национално външно оценяване по математика в 7-и и 10-и клас в област Видин. Изпитът протича спокойно, каза началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова.  "В 10-и клас се явиха 573 ученици, от 617. В 7-и клас се явиха 600 от общо 668. Никой от колегите не се е обадил, че има нещо..

публикувано на 18.06.21 в 11:54

Петокласници от Видин на еднодневна екскурзия в Белоградчишко

Петокласниците от видинската Природо-математическа гимназия се включиха в еднодневна екскурзия "История, духовност и спорт". Това е първата  инициатива на гимназията по компенсиращите мерки, занимания по интереси, на министерството на образованието и науката, съобщават от учебното заведение.  Най-малките ученици от гимназията посетиха..

публикувано на 18.06.21 в 11:26

Малолетен изтегли 2000 лева с чужда дебитна карта

12-годишен жител на село Киселево, община Брусарци, е изтеглил неправомерно 2 250 лв. с дебитната карта на 68-годишна жена от Монтана. Малолетният е възстановил 735 лв. Случаят е установен при полицейска операция на територията на Районно управление Монтана, съобщават от ОД на МВР-Монтана.  Разкрита е и взломна кражба от гараж в областния град,..

публикувано на 18.06.21 в 11:14

Намериха непълнолетни чужденци край Враца

Двама непълнолетни от Афганистан и Бангладеш са установени вчера на бензиностанция на главен път Е-79 край Враца. Непълнолетните - на 15 и 17 години, са съпроводени от екип на полицията до Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в София, уточняват от ОД на МВР- Враца.

публикувано на 18.06.21 в 11:03

Над 14 000 са със завършена имунизация срещу COVID-19 във Врачанско

Четирима нови с коронавирус отчетоха във Врачанско - по двама са заразените в общините Бяла Слатина и Мездра, отчетоха днес от Регионалната здравна инспекция. Трима от тях са настанени в лечебни заведения, това са: 74-годишен жител на Бяла Слатина, 87-годишен мездренчанин и 78-годишна жена от село Моравица. Сред заразените, но под домашно лечение, е..

публикувано на 18.06.21 в 10:24