Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Обявиха победителите от Великденската работилничка в Монтана

2
Марина Григорова - Първо място, втора възрастова група
Снимка: Общински младежки дом Монатана

Предимно ученици от Монтана се включиха във Великденската работилничка, организирана от Младежкия дом. И тази година участниците твориха в домашна обстановка. Съгласно регламента те мериха сили в две възрастови групи - първа възрастова група от първи до четвърти клас и  втора - от пети до осми клас. На първо място в първа възрастова група журито класира десетгодишната Памела Павлова. Втората позиция си поделят четвъртокласничката Виктория Крумова и третокласничката Адела Иванова. Трети в класирането са  близначките Виктория и Деяна Руменови.  Поощрителни награди получават Преслав Петров, Мартин Георгиев и Елка Георгиева. Всички отличени в тази възрастова група са възпитаници на СУ "Н. Й. Вапцаров".


Шестокласничката Марина Григорова е първенец във втора възрастова група. Тя е ученичка в ОУ "Христо Ботев". Втора награда бе присъдена на Петя и Мария Николчови от ОУ "Д-р Петър Берон". На престижното трето място се нареди Илиян Георгиев, петокласник  в  СУ "Н. Й. Вапцаров". Журито реши награди и диплом за комплексно представяне да бъдат  връчени на СУ "Н. Й. Вапцаров", което се включи с най-много участници във Великденската работилничка. Осезаемо беше участието на учениците от III Б клас с класен ръководител Цветелина Георгиева, IV A клас с класен ръководител Мариета Димитрова, V Б клас с класен ръководител Илия Илиев.


Творческите достойнства на фотографиите и майсторските изпълнения на участниците бяха оценени от професионално жури,  включващо  художника Николай Пенков,  Румяна Белчева - ръководител на Клуб по приложни изкуства "Дорос" към Общински младежки дом и Нели Василева - глaвен експерт "Култура и вероизповедания" в Община Монтана. Основните критерии, които те взеха предвид бяха оригиналност на идеята и адекватна интерпретация на темата.


Снимките на отличените във Великденската работилничка могат да бъдат разгледани на Фейсбук страницата на Младежкия дом.


Галерия

Вижте още

Областна служба по земеделие Враца с нов директор

Бившият заместник-кмет на Борован, секретар на областната администрация във Враца и началник на местния клон на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Слави Димитров беше назначен за директор на Областната служба по земеделие. Той замени Лора Лазарова на поста вчера, която от няколко години е начело на ведомството. Това е второто..

публикувано на 04.08.21 в 06:32

12 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада

462 са новите случаи на COVID-19 у нас при направени 16 656 теста, показват данните в единния информационен портал.  Положителни са близо 2,8% от взетите проби.  В Северозапада новите случаи са 12, като най-много са в област Враца - 6 лица, следвана от Видин с 5 лица и само един новозараен в Монтанско.  3 души са починалите с COVID-19, а..

публикувано на 04.08.21 в 06:21

Снимката на 3 август 2021 година

3 август се отбелязва като  Световен ден на динята . Вкусният плод е незаменим източник на мощния антиоксидант ликопен, на фибри, минерали и витамини.  Светлин Тачев , политолог: "Има такъв народ" бързо стана от антистатукво - системна партия . Законопроектите за актуализация на държавния бюджет и бюджетите на Държавното обществено..

публикувано на 03.08.21 в 18:00

Недекларирана валута в камион с цветя откриха митничари

Митнически служители намериха 250 000 недекларирани евро в товарен автомобил с цветя, съобщават от Агенция "Митници". На 01.08.2021 г., около 05.00 часа, митническите инспектори спират за проверка излизаща от страната през ГКПП Дунав мост –Видин хладилна товарна композиция с влекач и ремарке с турска регистрация. Водачът представя редовни..

публикувано на 03.08.21 в 14:03

Гимназията по каменообработване ще има нов покрив

Започна основен ремонт на покрива на Професионалната гимназия по каменообработване в Кунино. "Смяна на абсолютно всичко на покрива е предвидено. Дейностите започнаха миналата седмица и трябва да приключат до края на месец август. За началото на учебната година всичко да е готово. Ние 2-рият етаж на гимназията не можеше да си го ползваме. Падаха..

публикувано на 03.08.21 в 13:06

Съдят мъж, опитал се да подкупи полицай в Селановци

Обвинителен акт срещу Ц.Ц. за извършено от него престъпление по чл. 304а, вр. чл. 304, ал. 1 от НК. внесе Окръжна прокуратура – Враца в съда. На 18.04.2021 г. обвиняемият Ц.Ц. управлявал лек автомобил по ул. „Скакуц“ в с. Селановци, област Враца. В близост до бензиностанция той бил спрян от патрулиращ екип за извършване на рутинна проверка...

публикувано на 03.08.21 в 12:31

Обновяват три знакови културни сгради в Лом

Проектът „Развитие на културната инфраструктура в община Лом“, който предвижда основен ремонт на Историческия музей и сградите на някогашното девическо училище и къщата-музей „Димитър Гинин», получи одобрение за финансиране от Управляващия орган на Оперативна програма “Региони в растеж“, съобщават от местната община. Обновяването на трите знакови..

публикувано на 03.08.21 в 12:09