Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По слушателски сигнал

Над 1000 души са сменили документите си за седмица във Видин

Автор:
2
Снимка: Радио ВИДИН

За опашки и струпване на хора пред отдел "Паспортна служба" на Областна дирекция на МВР Видин сигнализираха през миналата седмица слушатели на Радио ВИДИН. Наш репортер провери на място каква е ситуацията. На 14 май, около 14 часа следобед, пред Дирекцията имаше около 15 човека, които чакаха за различни услуги, предоставяни от паспортна служба. Повечето от тях споделиха, че чакат от около половин до един час:

"Близо половин час, чакам за смяна на книжка... От един час чакам за смяна на лична карта... Аз съм също от час и нещо - едно гише работи, защо на другите места, в другите градове работят по две гишета - получаване и правене, а тук и вчера беше така, и днес е така... Ако са две гишета, хората които са за получаване - аз съм за получаване, господина е за получаване - най-вероятно бързо ще вървят на две опашки... Работеха две гишета, просто става бавно, безкрайно недостатъчно са две гишета, защото и подаваш документи и взимаш на едно и също място... Да има поне едно гише за получаване на паспортите, тези които само получават, защото не се губи време".



В паспортна служба от 4 гишета работят само две показа нашата проверка. Според говорителя на полицията Лора Стефанова от началото на миналата седмица наистина се забелязва увеличение в броя на гражданите, дошли да подменят личните си документи в паспортната служба и се образуват опашки пред гишетата. Обслужването продължава да става при спазване на всички мерки, като хората се редят на стълбищната площадка пред сградата, опитвайки се да спазват отстояние. По думите ѝ се очаква с разпореждане на директора на ОДМВР Видин от понеделник, служителките, които обслужват гишета на паспортните служби в Районните управления във Кула и Белоградчик да бъдат пренасочени към областния град, с оглед намаляване на опашките и по-ритмично обслужване на гражданите. 


Тази сутрин отново се потърсихме пресцентъра на ОДМВР Видин, откъдето предоставиха за Радио ВИДИН актуална информация към тази сутрин, според която:

"Повече от 1000 граждани са обслужени в делничните дни на миналата седмица на гишета на паспортните служби в региона. 570 души са подали заявления за издаване на нови лични документи, а на 495 души служителите са връчили нови лични документи. Поредицата от почивни дни около Великден и изтичането на гратисния период на валидността на лични карти са довели до образуване на опашки пред гишетата на паспортната служба във Видин. За ритмичното обслужване на гражданите е създадена допълнителна организация, по разпореждане на директора на полицията още две служителки (от районните управления в Кула и Белоградчик) са включени в процеса на административно обслужване на гражданите. И четирите гишета във видинската паспортна служба работят от днес. Работното им време е от 8:30 до 17:30 без прекъсване." 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

В „Музикална зона“ слушаме песни за летни коктейли и други разхладителни напитки

   В разгара на лято‘ 2024 сме, жегите се стовариха отгоре ни ;) Не, че се оплакваме, но би било добре да има малко повечe прохлада … А кои са първите неща, за които се сещаме, като чуем "лято"? Може би море, плаж, бански, диня, мента, цаца (и бира, може би?), морски дарове, дълги дни, весели нощи и задължителните към тях летни коктейли!..

публикувано на 15.07.24 в 09:00

"Неделник" от 14 юли 2024 година

Отново сме заедно. "Неделник" е тук. За начало преглеждам ретро вестниците. След това, ще се потопим в темата за българската техника, защото нова книга посветена на българската техника издаде изследователя Антон Оруш.  През 2019 и 2020 г. излизат две издания на неговата ,"Голяма книга за българската техника", а през тази - новата му книга..

публикувано на 14.07.24 в 14:28

Без Христа нищо разумно и щастливо не можем да придобием

В Третата неделя след Петдесетница, почитаме и възхваляваме светите Отци от шестте Вселенски събора. В тази неделя, Църквата си спомня и за светите мъченици просияли в святост пред Бога, дали живота си за Бога в Доростол (Силистра). "Не можете да служите на Бога и на мамона." /Мат.6:24/ Няма съмнение, че въпросните думи от..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Време е за призраци с Джон Хардинг

Лято е, горещо е, така че може би е време за малко разхлаждане с една смразяваща история, от която побиват ледени тръпки. Време е за четиво, издържано в традициите на класическия готически роман на ужасите, в който призраците са навсякъде, а мракът е населен със страхове и свръхестествени врагове, докато границите между реалност и фантазия са..

публикувано на 12.07.24 в 16:10

Да се влюбиш в Африка

Казват, че Африка е единственият континент, в който можеш да се влюбиш. Доказателство за това са видинчаните д-р Мая Бориславова и съпругът ѝ Стоян Иванов, които за четвърти път отидоха на континента, за да видят нови приказни места и да се докоснат до чара и непринудеността на местното население. Приключенското им пътуване се случва през..

публикувано на 12.07.24 в 15:27

Архитект по професия, винар по душа

По професия Митко Славчев е архитект и активно упражнява професията си, но може да се каже, че по душа е винар . Разказва за хобито си разпалено с часове и предизвиква истински, искрен интерес у събеседника си. Произведеното от него вино е "бутиково", с него радва близките и приятелите си на специални за тях поводи, като всеки път подготвя..

публикувано на 12.07.24 в 15:25

Кампании набират средства за животоспасяваща операция на 11-годишния Станимир от Видин

Кампании набират средства за лечението на 11-годишния Станимир Живков от Видин . За него всеки ден е борба. Предстои му поредна операция, животоспасяваща, която ще е в чужбина. В случая здравната каса не поема разходите, а за семейството на момчето сумата е непосилна.  Станимир страда от детска церебрална парализа, като усложнение към..

публикувано на 12.07.24 в 14:34