Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Най-голямото училище в Мездра изпрати своите абитуриенти

4
Снимка: Община Мездра

46 зрелостници изпрати официално днес Средно училище "Иван Вазов" Мездра, съобщават от общинската администрация. 18 oт тях се дипломират в Профил "Информационни технологии", 18 - в Профил "Хуманитарен" и 10 - в Профил "Технологичен". Директорът на гимназия Мариела Горанова се обърна към Випуск 2021 с думите:


"Бъдете отговорни и достойни хора, с топли сърца, толерантни и трудолюбиви, каза в приветствието си към зрелостниците. Превърнете трудностите в победи, а мечтите си в реалност. Не се отказвайте от тях, защото мечтите са вашите криле. Имате ли мечти и цел, ще намерите пътя! Успехът се крие в самите вас! Вървете смело и решително напред! На добър час!“


Специални послания към своите учители и съученици отправиха и самите зрелостниците:


"Днес сме изпълнени с мечти да покорим света.", сподели Мария Борисова: "Имаме много копнежи без имена, неизречени желания, изригващи пориви. Но през целия си живот ще поглеждаме назад, защото там, между светлите стени на нашата класна стая, завинаги оставяме частица от себе си…“


Сред останалите акцентите в празничната програма бяха литературно-музикален поздрав от възпитаници на гимназията, вихреното изпълнение на "Пирински танц" на танцьорите от СИП "Хореография", вокалният дует Жанита и Петя Антонови, които изпълниха една от знаковите песни на "Фамилия Тоника" - "Здравей, как си, приятелю", и тържественото предаване на следващия випуск и прощаване с училищното знаме.


За финал в небето над Мездра полетяха 46 разноцветни балони, а градът многократно беше огласен от емблематичното отброяване от 1 до 12.

Абитуриентският бал на Випуск 2021 на СУ "Иван Вазов" е на 24 май.

Галерия

Вижте още

Снимката на 18 юни 2021 година

Танцовото предизвикателството, което завладя целия свят -  "Jerusalema Dance Challange" , се проведе във Видин. Организатор на флашмоба е Клубът по аеробика.  Пациенти инициираха благотворителна кампания в подкрепа на отделението по неврология на видинската болница. Идеята е да бъдат събрани средства за закупуване на нова апаратура и за..

публикувано на 18.06.21 в 18:10

"Лятно детско обучение" отново в Мездра

След едногодишно прекъсване поради пандемията от COVID-19, Местната комисия за борба с противообщественитепрояви на малолетни и непълнолетни в  Мездра започна реализирането на програма "Лятно детско обучение", съобщават от местната управа. Както и в предходните издания, в нея ще бъдат обхванати четвъртокласници от градските ИОУ "Св. св. Кирил и Методий",..

публикувано на 18.06.21 в 17:41

Флашмоб "Jerusalema Dance Challange" и във Видин

Танцовото предизвикателството, което завладя целия свят - "Jerusalema Dance Challange", ще се проведе и във Видин. Организатор на флашмоба е Клубът по аеробика.    "Отдавна мечтаем да се случи и в нашия град и вярваме, че с ваше участие ще стане реалност. На 18-и предстои да се случи "Jerusalema Dance Challange", като продължение на една..

обновено на 18.06.21 в 16:16

Консултации за мобилните работници организира Инспекцията по труда в Монтана

Разяснение за трудовите и осигурителните права на българските граждани при заетост в страните - членки на Европейския съюз, Норвегия, Исландия, Лихтенщайн и Швейцария ще направят експерти в Монтана , съобщи директорът на местната инспекция по труда инж. Димитър Петров: "С цел консултиране на работници, работодатели за техните..

публикувано на 18.06.21 в 14:30

Студенти от Националната музикална академия с концерт във Видин

Студентите на проф. Иванка Нинова от Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" ще представят годишния си концерт днес във Видин. Сътрудничеството на проф. Нинова и Симфониета Видин продължава повече от 25 години. Съвместните изяви са много голям шанс за всеки бъдещ певец, обясни преподавателят по оперно пеене за радио Видин:..

публикувано на 18.06.21 в 14:30

Полицаи пострадаха при катастрофа във Врачанско

Катастрофа с полицейска кола е станала на третокласен път във Врачанско. Инцидентът е станал тази сутрин около 10 часа на шосето между Роман и село Хубавене. В полицейската кола е имало двама униформени, които са били на обход. Внезапно върху тях връхлетял джип, управляван от  мъж  на около 50- години, от Хубавене. При удара патрулката е излязла..

публикувано на 18.06.21 в 14:30

Над 100 000 лева просрочени задължения платиха за седмица длъжници от Монтана

Почти 137 000 лв. са платени от длъжници от област Монтана за данъци и осигурителни вноски, съобщават от приходната агенция. Още 350 000 лв. се очаква да постъпят от тях до края на този месец. Събрани са над 4 млн. лв. просрочени задължения само за седмица, се казва още в съобщението.  Териториалните директори са разговаряли лично с 95 души в рамките..

публикувано на 18.06.21 в 13:46