Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спорт и рок тази седмица в Празниците на културата "Мездра май"

Снимка: Община Мездра

Започна предпоследната седмица на 47-ите Празници на културата "Мездра май". Днес от 10.00 часа, ако времето позволи, на изкуствения терен на стадион "Локомотив" ще се проведе атрактивният Футболен турнир на детските градини, а от 16.30 часа във фоайето на втория етаж на сградата на Община Мездра ще бъде открита самостоятелна изложба на Явор Витанов.

Наситената със спортни събития седмица ще продължи в сряда /19 май/ от 18.30 часа с двата полуфинала на 20-ия Футболен турнир на малки врати за фирмени, квартални и селски отбори.

20 май /четвъртък/ предстои премиера на книгата на Рени Митева "Две весели приказки" от 17.30 часа на АК "Калето" Мездра, а при лошо време- в голямата заседателна зала на Община Мездра.

В петък /21 май/ от 14.00 часа ще се проведат Десетите юбилейни краеведски четения в голямата зала на Община Мездра. 

От 18.30 часа на спортната площадка на СУ "Иван Вазов" са двубоят за 3/4 място, финалът и награждаването на победителите във Футболния турнир.

В събота от 17.00 часа на площад "България" е Шести "Мездра Рок Фест" с участието на Васко Кръпката, Милена Славова, Александър Колев и други банди.

Вижте още

Снимката на 21 юни 2021 година

Празника на града отбелязват днес в Монтана . Празничната програма започна с Утринно богослужение и Божествена Света литургия.  Монтана награди четирима почетни граждани . Най-възрастният е д-р Георги Георгиев. 56 зрелостници получиха днес дипломите си в СУ "Цар Симеон Велики" във Видин . Две пълни шестици на Държавните зрелостни..

публикувано на 21.06.21 в 18:05

Жена загина при падане от етаж на жилищен блок във Враца

Полицията във Враца разследва инцидент със смъртта на жена, паднала от висок етаж на жилищен блок. Инцидентът е от съботната вечер, а според близките на Свежа Кръстинова, тя е била бутната от 7-ия етаж на жилищна сграда, която се намира на ул. "Илия Кръстеняков" №16 в града.  Братът на 43-годишната жена Борислав се притеснява, че разследващите не..

публикувано на 21.06.21 в 16:51

Обучават медицински специалисти за работа с деца с диабет

Обучение на медицински специалисти за работа с деца с диабет започна във Видин. До края на септември медицински сестри и фелдшери от училища, детски ясли и градини ще получат базисни знания и умения, обясни д-р Наташа Янева от Българската асоциация по детска ендокринология, която е един от лекторите: "Как да се действа при спешни ситуации, за да..

публикувано на 21.06.21 в 16:00

Видин да стане свободна икономическа зона, предлага икономист

Икономистът Димитър Тадаръков предложи концепция за развитието на Видин като свободна икономическа зона за следващите 20 години. Предложението на професор Тадаръков беше представено на публично обсъждане в областния град. Предстои да бъде внесено и в Общинския съвет. Ако концепцията бъде приета, с местно решение ще бъде определена нова данъчна и..

публикувано на 21.06.21 в 15:55

Монтана награди четирима почетни граждани

С химна на Република България, в залата на Младежкия дом, започна тържествената сесия на Общинския съвет на Монтана.  Председателят на Общинския съвет инж. Иво Иванов приветства гостите и съветниците, а к метът Златко Живков благодари на съветниците за оказаното съдействие и неспиращата работа в условия на COVID-19.  Приветствия отправиха..

публикувано на 21.06.21 в 15:45

11 са отличниците от випуск 2021-ва в ПГ "Асен Златаров" Видин

11 са отличниците от общо 75 абитуриенти на випуск 2021-ва във видинската ПГ "Асен Златаров". Младите хора получиха днес официално своите дипломи за завършено средно образование, а т ържеството бе официално открито от директора на училището Мариета Георгиева . "На днешния ден се виждаме наистина като за последно, за да отбележим прекрасния..

публикувано на 21.06.21 в 14:29

Враца става младежка театрална сцена

Враца отново ще е домакин на Международния младежки театрален фестивал "Време". Форумът се провежда за 19-а поредна година, а негови организатори са Община Враца, Младежки дом - Враца и "Темп-арт".   Според директора на Младежкия дом Георги Врабчев проявата във Враца е "една от най-добрите Международни младежки фестивали, а врачанският е в топ 3 в..

публикувано на 21.06.21 в 14:15