Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премахват покрития плувен басейн във Видин?

Снимка: Радио ВИДИН
Заповед за премахването на незавършения строеж на  закрития плувен басейн е издадена от зам.-кмет на Община Видин. Тя е била обжалвана пред Административен съд Видин от "Агроводинвест" ЕАД гр. София, правоприемник на ДСО "Водно стопанство" гр. Видин, солидарно с Министерство на земеделието, храните и горите, на което е наредено да премахне строежа. В съдебно заседание, проведено на 19.05.2021г., Съдът даде ход на делото. Доказателствените искания на ответника бяха счетени за основателни и по делото бе назначена съдебно - счетоводна експертиза, а делото бе отложено за 16 юни, съобщиха от съдилището.

Незавършения покрит плувен басейн във Видин да се премахне и на негово място да се изгради модерен съботен пазар е намерението на местната власт. Обектът е опасен, коментира издадената заповед кметът на Видин Цветан Ценков:


"Една сграда, която примерно министерството на земеделието е започнало преди 40 години, отдавна е с изтекло строително разрешително. Недовършен строеж, опасен, в който се правят всякакви неща от блудства до престъпления. Как си представяте, че Общината това ще го подмине, не само тази сграда и всички, които така бодат очите на нашите съграждани. Така че, Общината си гледа работата и се опитва да реши една язва, да я затвори. Тоест земята от долу е наша, сградата е ничия защото тя не е довършена. Така че този проблем е в административния съд и какво каже Съда, но той може да каже 2 неща или този, който го е започнал министерството на земеделието трябва да го довърши или трябва да го бутне, ако не - ние ще го бутнем и те ще си платят..."


Какво мислят видинчани за съдбата на изоставеното недостроено спортно съоръжение? Мненията събрахме в анкета:


"Според мен те го ползват, така да се каже за обществена тоалетна, ще видите в какво състояние е. 81-ва година, тогава започнаха. Най-напред да набиват нали, пилони ли се казват, това са колко вече - 40 години... Тука на 500 метра имаше даже изкараха минерална вода, 60 градуса ли, колко, във Вида... Това няма да стане, това нещо, което планират да бъде, седи грози тука града... То ще се отвори ако се бутне това назад ще се отвори още място за много неща... Това преди демокрацията е построено и не е завършено, тук е пълно с всякакви. Би трябвало нещо да се направи, да се почисти и да се направи. Те казват, че покрит пазар щели да направят, това е хубаво ако има покрит пазар. За мен е добра идея, вместо да стои така..."


Потърсихме за мнение и "Агроводинвест" ЕАД гр. София, откъдето продължаваме да очакваме коментар.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Целенасочени мерки за Северна България планира Програма "Развитие на човешките ресурси"

До 1 милион 245 хиляди лица в България или до всеки пети българин са достигнали мерките по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" в програмен период 2014 – 2020 година. 100 000 заети и безработни са преминали обучения, а повече от 115 000 младежи са включени в обучения, заетост и подкрепа от ментор в първата си работа. Осигурен е достъп до..

публикувано на 14.06.24 в 17:45

Внимание! Обявен е пожароопасния сезон

Летните горещини са повод да обърнем внимание на една актуална тема, а именно- пожароопасния сезон. Той се определя официално със заповед на областния управител, и е съобразен с началото на жътвената кампания, каза инспектор Георги Георгиев от Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” Видин: "Пожарите започват към края на..

публикувано на 14.06.24 в 16:02

"Убийство в първа класа" разплита трупата на видинския драматичен театър

Криминалната комедия "Убийство в първа класа" е новото премиерно заглавие на Драматичен театър "Владимир Трандафилов" във Видин . Поставя я актьорът и режисьор Евгени Будинов, а директорът на театъра Кирил Кирилов влиза в главната роля. И двамата обещават да бъде заплетено и много забавно.  "Наистина има криминале, близо е до роман на Агата..

публикувано на 14.06.24 в 15:55

Във Видин наградиха кръводарители

14 юни е денят, на който светът за 20-и път официално ще отбележи Световния ден на доброволния кръводарител, с цел да насочи вниманието към огромната му значимост, да повиши осведомеността за необходимостта от безопасна кръв и кръвни продукти и разбира се - да благодари на доброволните кръводарители по целия свят за техния незаменим и безценен принос за..

публикувано на 14.06.24 в 13:39

"Не ме напускай" на Дейвид Левитан и Дженифър Нивън

На 25 март 2021 г. Езра Ахърн разбира, че е останал сам. Сестра му – осемнайсетгодишната Беа – е избягала от вкъщи. Отново! Този път обаче е различно. Беа се е постарала да заличи всяка следа от присъствието си в опит да скъса всяка нишка, способна да я препъне в намерението ѝ този път да се отърве завинаги от домашния ад, който майка им и..

публикувано на 14.06.24 в 13:00

Определят такса смет по нов начин

Видин е домакин на 61-ата Асамблея на еколозите от общините в България. В първия ден на форума бяха дискутирани управлението на отпадъците и въвеждането на новата наредба, по която ще се определя такса "битови отпадъци". "Има колебания в начина, по който ще определя и ще се формира бъдещата такса смет, като масово общините споделят, че това..

публикувано на 13.06.24 в 17:19
Така ще изглежда фасадата на учебното заведение след изрисуването ѝ.

6-метрово изображение на Левски ще краси мездренско училище

Апостолът на свободата ще бъде изобразен в цял ръст на фасадата на Професионална гимназия "Васил Левски" в Мездра. Инициативата се очаква да бъде реализирана през лятото. Самото изображение ще бъде с внушителни размери, с височино от около 6 метра, обясни за Радио ВИДИН директорът на учебното заведение Мирослав Павлов .  "Ще се навършат 2..

публикувано на 13.06.24 в 14:00