Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премахват покрития плувен басейн във Видин?

Снимка: Радио ВИДИН
Заповед за премахването на незавършения строеж на  закрития плувен басейн е издадена от зам.-кмет на Община Видин. Тя е била обжалвана пред Административен съд Видин от "Агроводинвест" ЕАД гр. София, правоприемник на ДСО "Водно стопанство" гр. Видин, солидарно с Министерство на земеделието, храните и горите, на което е наредено да премахне строежа. В съдебно заседание, проведено на 19.05.2021г., Съдът даде ход на делото. Доказателствените искания на ответника бяха счетени за основателни и по делото бе назначена съдебно - счетоводна експертиза, а делото бе отложено за 16 юни, съобщиха от съдилището.

Незавършения покрит плувен басейн във Видин да се премахне и на негово място да се изгради модерен съботен пазар е намерението на местната власт. Обектът е опасен, коментира издадената заповед кметът на Видин Цветан Ценков:


"Една сграда, която примерно министерството на земеделието е започнало преди 40 години, отдавна е с изтекло строително разрешително. Недовършен строеж, опасен, в който се правят всякакви неща от блудства до престъпления. Как си представяте, че Общината това ще го подмине, не само тази сграда и всички, които така бодат очите на нашите съграждани. Така че, Общината си гледа работата и се опитва да реши една язва, да я затвори. Тоест земята от долу е наша, сградата е ничия защото тя не е довършена. Така че този проблем е в административния съд и какво каже Съда, но той може да каже 2 неща или този, който го е започнал министерството на земеделието трябва да го довърши или трябва да го бутне, ако не - ние ще го бутнем и те ще си платят..."


Какво мислят видинчани за съдбата на изоставеното недостроено спортно съоръжение? Мненията събрахме в анкета:


"Според мен те го ползват, така да се каже за обществена тоалетна, ще видите в какво състояние е. 81-ва година, тогава започнаха. Най-напред да набиват нали, пилони ли се казват, това са колко вече - 40 години... Тука на 500 метра имаше даже изкараха минерална вода, 60 градуса ли, колко, във Вида... Това няма да стане, това нещо, което планират да бъде, седи грози тука града... То ще се отвори ако се бутне това назад ще се отвори още място за много неща... Това преди демокрацията е построено и не е завършено, тук е пълно с всякакви. Би трябвало нещо да се направи, да се почисти и да се направи. Те казват, че покрит пазар щели да направят, това е хубаво ако има покрит пазар. За мен е добра идея, вместо да стои така..."


Потърсихме за мнение и "Агроводинвест" ЕАД гр. София, откъдето продължаваме да очакваме коментар.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Детски лекари от София ще преглеждат безплатно във Враца

Лекари специалисти по детски болести от София ще извършат безплатни прегледи във Враца. Инициативата е в рамките на програма "Детско здравеопазване" и ще се осъществи по покана на Районната колегия на Българския лекарски съюз във Враца, обясни председателят на организацията д-р Ирена Мазнева.  "Едни от най-добрите специалисти по детски болести ще..

публикувано на 22.07.24 в 15:09

Крачка по-близо до нови избори: вторият мандат просъществува две минути

От поредните предсрочни парламентарни избори ни разделя реализирането на третия мандат, което остава под огромен въпрос. Днес председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" Николай Денков прие в качеството си на формален кандидат за премиер втория проучвателен мандат за съставяне на правителство и..

публикувано на 22.07.24 в 14:20
Магура Run 2024

Магура Run 2024- да посрещнеш и изпратиш Слънцето бягайки

За шеста поредна година на 27 и 28-ми юли ще се проведе маратонът Магура Run. Състезанието се провежда край езеро Рабиша, като последните 2 години е с нов регламент: провежда се на 2 етапа по изгрев и по залез слънце, а времената от двете бягания се сумират, информира организаторът Александър Александров :  "Форматът последните две години е бягане..

публикувано на 22.07.24 в 13:00

Нов метод за обучение приложиха в училището в Брегово

В рубриката " Мисия образование " , представяме нов метод на обучение- "ученици обучават ученици". Точно него са въвели в Средно училище  "Свети св. Кирил и Методий" град Брегово, в рамките на проект по Национална програма " Иновативни училища", който осигурява приемственост в обучението по БЕЛ в начален етап. Методът дава възможност да се..

публикувано на 22.07.24 в 12:00

Горещините и опасностите за децата- как да ги предпазим

Лятото е време за игри и забавления, но когато температурите се покачат над 36 градуса и повече, е важно да вземем мерки, за да предпазим децата си от топлинния стрес и дехидратацията. Много от майките избягват излизането между 10:00 и 16:00 часа и това е правилно, защото в този часови диапазон рискът от прегряване е най-голям. Хубаво е, ако все пак..

публикувано на 22.07.24 в 10:01

В „Музикална зона“: Емил Димитров през 60-те

 Познахте ли го? В началото на 60-те години на миналия век Емил Димитров пише първите си песни. Въпреки че младият тогава певец няма завършено академично музикално образование, още с ранните си изпълнения той показва завидни умения и грабва сърцата на много хора. „Скритият талант” не остава незабелязан - както от публиката, така и от критиката. Казват,..

публикувано на 22.07.24 в 09:00

Всички грижи да предадем Богу

Намираме се в Четвърта неделя след Петдесетница , в която си припомняме за великите благоволения на Бог към падналото човечество и се усилваме в любов към Него и Неговото Евангелие. "Когато говорим с нашите близки и те ни разкриват проблемите си, ако ние имаме любов, с внимание изслушваме техните тегоби и съчувстваме на тяхното..

публикувано на 21.07.24 в 08:00