Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Код "Тревога" за следващите 72 часа за реките между Видин и Монтана

Снимка: Светослав Цветанов

Заради интензивните валежи през последните часове и очакваните нови количества, нивата на много реки ще се повишават, предупредиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Най-високата степен на опасност - код "Тревога", в следващите 72 часа е издадена за реките между Видин и Монтана. Разливи са възможни по реките Арчар, Скомля, Лом, Цибрица, Огоста и по поречието на Дунав.

Към момента обстановката е спокойна и не очакваме проблеми, каза кметът на видинската община Чупрене Анжело Добричов:

"Имахме два язовира, които ги прехвърлихме към държавното дружество, което беше направено, защото не можехме да ги поддържаме. Имаше такава възможност- прехвърлихме ги. Не носим отговорност вече за тях. Те са отворени и каквото влезе- изтича. Реките- коритата са почистени, няма места, на които да има опасност от затлачване. Бяха почистени и от битови отпадъци, във връзка с разпореждане на Прокуратурата, не мисля, че има някаква опасност. Нашите корита са бързи, оттича се бързо водата, не мисля, че от един дъжд ще се стигне до някакъв катаклизъм".

През община Чупрене преминават река Лом и част от притоците й.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 17 април 2024 година

12 състезатели на видинските клубове по бокс, самбо и джудо, лека атлетика, ММА и кану-каяк бяха наградени от кмета на Общината д-р Цветан Ценков и заместник-кмета Борислава Борисова с грамоти за високи спортни постижения от началото на годината.  Предстои изграждането на още един паркинг във Враца , съобщиха от общинската управа...

публикувано на 17.04.24 в 18:00

Две общински избирателни комисии в Монтанско са с нови председатели

Смениха председателя на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм . Промени има и в избирателната комисия в Бойчиновци . Валери Димитров е новият председател на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм, реши Централната избирателна комисия. Промяната е направена след постъпило заявление до ЦИК от областния координатор на ГЕРБ – СДС в..

публикувано на 17.04.24 в 17:12

Дискусия за отношението към уязвимите общности се състоя във Видин

Дискусия за ролята на гражданските организации на уязвими общности за противодействие на дискриминацията се проведе във Видин . Инициатор е сдружение „Организация Дром“. Представени са резултатите от проучване за образа на малцинствените и уязвимите групи в българските медии, каза Таня Кълцева от организацията. "Днешната среща е част от..

публикувано на 17.04.24 в 16:28

Експерт по кариерно ориентиране се срещна с ученици в Мездра

Експерт от Центъра за кариерно ориентиране във Враца  гостува на СУ „Иван Вазов” в Мездра .   Ерика Йончовска представи пред седмокласници полезна информация за предстоящите изпити и в какви паралелки могат да продължат образованието си. Темата на срещата беше ''А сега накъде? Какво трябва да зная за себе си преди да взема решение?”. Учениците се..

публикувано на 17.04.24 в 15:55

Ясна е програмата за великденските празници във Видин

Община Видин обяви програмата за предстоящите великденски празници . Проявите започват от 22 април и продължават до 6 май, включително. Програмата включва: 22 април (понеделник) 17:30 ч. - Музикален салон, НЧ „Цвят- 1870“ гр. Видин  22 април (понеделник) до 26 април (петък) 14:00 - 16:00 ч. - Изработване на 3D великденска украса,..

публикувано на 17.04.24 в 15:29

Липсват работници за отварянето на шивашки цех в Дреновец

Има проблем с набирането на работници за шивашката фирма от София, която прави предварителни проучвания за възможностите за откриване на производство в село Дреновец в община Ружинци.  "След много разговори и писмени въпроси относно дейността на бъдещата шивашка фирма в общината, има подредени само 6 автобиографии, за да бъда полезен ще ми..

публикувано на 17.04.24 в 15:14

Информационна среща за болестта на Бехтерев ще се проведе във Видин

Ден на информираност относно симптомите и начините на лечение на болестта на Бехтерев ще се състои на 20 април (събота) във Видин . Събитието е част от информационна кампания за хората, които имат ставни проблеми, обясни Боряна Първанова от Българското сдружение на болните от болестта на Бехтерев: "Целта на нашето сдружение е да се подпомагат..

публикувано на 17.04.24 в 14:36