Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от Видин зарадваха деца с лакомства и подаръци

Снимка: Радио Видин

Ученици от професионалната гимназия "Професор д-р Асен Златаров" във Видин зарадваха за 1 юни децата от Центъра за специална образователна подкрепа "Д-р Петър Берон" в града. Със средствата от учебната компания единадесетокласниците, които изучават "Икономика и мениджмънт" купиха подаръци и лакомства за децата, разказват Ванеса Ваньова и Теа Петрова:

"Купихме сладки неща и подготвихме изненада за децата. Имаме една учебна компания, средствата за книжките, мечетата, сокчетата, са реално от тези, които сами сме спечелили. Искахме да ги вложим в нещо, което има полза от него, а каква по-голяма полза от това да зарадваш дете." 

Подобни срещи обогатяват учениците, каза старши учителят Ели Цветанова:

"Нашите ученици учат "Гражданско образование", там говорят за много неща, но някак остават теоретически, докато подобни срещи ги обогатяват с контакти, попадат в различни ситуации и подкрепят каузи на хора от уязвими групи." 

Посещението в Центъра за специална образователна подкрепа е сред събитията, с която учениците участват в инициативата "Дни на добрите дела", обявена от фондация "Лале".  

Репортаж от събитието очаквайте в предаването "Заедно". 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Дунавци организират тържество по повод 24 май

Народно читалище "Светлина 1922" в Дунавци организира днес тържество, по повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост. Това съобщи за радио Видин секретарят на читалището Роми Гергова : "Идеята е да се поканят всички бивши и настоящи учители, които са от Дунавци или са..

публикувано на 22.05.24 в 08:30

Снимката на 21 май 2024 година

Културен център „Жул Паскин“ е избран да представлява България в конкурса #RegioStars на Европейската комисия. Община Видин участва в конкурса с проекта „Реставрация и адаптация на Синагога - Видин в туристически обект „Културен център „Жул Паскин“. Поканата е от страна на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“. Конкурсът..

публикувано на 21.05.24 в 18:00

Тежка катастрофа блокира движението във Враца

Моторист е загинал този следобед при тежка катастрофа във Враца. Инцидентът е станал към 17 часа на кръстовището на Табашкия мост.   По първоначална информация, мотористът е блъснат от автомобил, правещ забранения на кръстовището обратен завой.  Заради катастрофата трафикът е блокиран. Пътна полиция отбива движението по "Крайречен булевард".

публикувано на 21.05.24 в 17:47

Трима рибари са заловени за бракониерство край язовир "Огоста"

Заловиха трима бракониери на риба на монтанския язовир „Огоста" .  Нарушителите на забраната за улов на риба по време на размножителния период са установени в района на село Боровци, на разливище на язовира, където рибата хвърля хайвера си.  Заловените рибари са от Берковица, съобщи Валери Спасов , инспектор „Рибарство и контрол" ИАРА Монтана:..

публикувано на 21.05.24 в 16:51

623 нарушения на трудовото законодателство констатирани от началото на годината във Видинско

254 проверки за спазване на трудовото законодателство е извършила  Дирекция "Инспекция по труда" във Видин за  първите четири месеца на 2024 година.  Проверени са предприятия със зает персонал от около 9000 работници и служители. Констатираните нарушения са 1351, като  721 от тях се отнасят до осигуряването на здравословните и безопасни условия на..

публикувано на 21.05.24 в 16:30
Храм

Църквата в село Синаговци отбеляза храмовия си празник

В деня на Свети свети Константин и Елена жителите на видинското село Синаговци отбелязват храмовия празник на църквата, която носи името на светите равноапостоли.  Тържествена Света литургия бе отслужена от отец Владимир Велков. След богослужението в двора на църквата бе осветен празничен курбан  и раздаден на вярващите . За доброто..

публикувано на 21.05.24 в 14:28

Във Видин представят сборника "Поетични мостове"

В навечерието на  Деня на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ч италище "Цвят" и Дружеството на писателите във Видин ще представят сборника "Поетични  мостове". В него са включени стихове на 15 видински поети, каза секретарят на читалището Любомир Илиев: "Съставители са Диана..

публикувано на 21.05.24 в 13:53