Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Белоградчик определят съставите на СИК

Снимка: Иванка Петрова

По покана на кмета на общината Борис Николов днес от 13,00 часа в Младежки дом – Белоградчик ще се проведат консултации за определяне съставите на СИК. 

Шестте парламентарно представени политически партии и коалиции ще разпределят 143 местата в СИК на територията на Община Белоградчик. Това е с 20 места повече от местата на редовните избори от месец април. 

ГЕРБ ще разполага с едно място по - малка за ръководни длъжности и с три повече за членове в избирателните комисии – общо 38 места, от които 18 ръководни и 20 членски. 

ДПС увеличава с една бройка ръководните длъжности и с една – за членове, което прави 10 ръководни и 12 за членове. 

БСП ще бъде представен с 9 ръководни длъжности по – малко и с две повече за членове на предстоящите избори. Това са 10 ръководни и 12 за членове маста на партията в СИК. 

Няма промяна при разпределяне на местата за „Има такъв народ“, Демократична България – обединение и „Изправи се! Мутри вън!“. 

За предсрочните изборите за народни представители на 11. юли 2021г в Община Белоградчик са обособени 19 СИК. Осем от тях са разположени в града и 11 в селата на общината. Пет от градските секции са с по 9 членове, а останалите три са 7-членни. Във всички градски секции ще се гласува машинно. 

На тези избори се променя броя на членовете в селските секции – от 5 през април сега те ще се състоят от по 7 членове. Броят на подвижните избирателни секции ще бъде определен на допълнително заседание по – късно, когато ще има по – актуални сведения за карантинираните избиратели и подадените заявления. 

В Община Белоградчик на предстоящите през месец юли избори право на глас имат 5 397 лица според избирателните списъци. В сравнение с изборите от пролетта имащите на право на глас в Община Белоградчик са намалели с 48 човека.


Вижте още

Снимката на 2 август 2021 година

Видинчани не одобряват новите цени на таксиметровите услуги. С 50 стотинки се увеличиха цените на таксиметровите услуги от началото на месец август във Видин.  Нови назначения в Окръжна прокуратура Враца. Окръжната прокуратура във Враца има от днес /2 август/ двама заместник-административни ръководители - Силвия Миленкова и Елена..

обновено на 02.08.21 в 18:42

Над 7-километрова опашка от автомобили на "Дунав мост 2"

Над 7 километра и половина бе опашката от автомобили на "Дунав мост 2" около 17 часа. Почти цял работен ден - толкова е необходимо за преминаването на българо-румънската граница при Видин. Според шофьорите възможните причини за опашката са забраната за пътуване на тирове  през светлата част на деня в Румъния заради горещините и увеличеният..

публикувано на 02.08.21 в 17:55

Войводска вечер във Враца

Четвъртото издание на патриотичния събор "Войводска вечер " ще се проведе в петък, на 6 август. Събитието ще започне в 18 часа край Враца, на обичайното място - до моста за село Згориград.  Гостите на събора могат да видят историческа възстановка на революционна чета от времето на освободителните борби в Македония и Одринско, изпълнена от..

публикувано на 02.08.21 в 17:10

Подготвят новото издание на фолклорния фестивал в Стубел

Тазгодишното издание на събора "Пъстрина пее" ще се състои на 7 август в село Стубел, Община Монтана. Във фестивала ще се включат певчески и танцови формации от Бойчиновци, Ружинци,  Стубел, Славотин, Студено буче. Това каза Емилия Йорданова, кмет на селото домакин и председател на читалището, което организира традиционния събор. Самодейците ще представят..

публикувано на 02.08.21 в 16:37
димово път дъжд буря

Ограничават движението между Димово и Ружинци за час

Днес, от 18:30 ч. до 19:30 ч. , движението при км 52 на път I-1 /Е-79/ Видин-Монтана, в участъка Димово-Ружинци, ще се осъществява в една лента поради отстраняване на паднал товар на пътното платно. Това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/. Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват указанията..

публикувано на 02.08.21 в 16:13

Над 6 километра е опашката на Дунав мост 2 при Видин

Над 6 километра е приблизителната дължина на опашката от товарни автомобили на "Дунав мост 2" при Видин-Калафат в посока Румъния, според мобилното приложение за следене на трафика. Средното време за изчакване е около 6 часа. Трафикът на тежкотоварните автомобили зависи от пропускателната способност на пункта и най-вече от румънската пътна агенция, която..

публикувано на 02.08.21 в 15:22

Панаирни дни в Мизия

Традиционните панаирни дни започнаха в град Мизия и ще продължат до 8 август. Програмата е достатъчно разнообразна за малки и големи, каза за радио Видин Валя Беляшка от Общината: "Следобед ще сложим основите на Занаятчийско село в парковата зона. Във вторник ще започнем деня с Приказна въртележка за децата. На 4 август от 20 часа ще погледнем през..

публикувано на 02.08.21 в 13:43