Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Неуспешен опит за обир на над 1 млн. лева на пощата във Видин

Снимка: Радио Видин

Неизвестни се опитаха да ограбят пощата във Видин рано тази сутрин. По предварителна информация в нападнатия трезор на централната поща е имало над 1 млн лева, приготвени за изплащане на пенсиите в града. Полицията във Видин издирва нападателите, които по една щастлива случайност не са успели да вземат парите. Това каза на брифинг днес зам.окръжният прокурор и говорител на Окръжна прокуратура -Видин, Владислав Влашев.

"По една щастлива случайност грабежът е останал недовършен. Това, което искам да подчертая е, че по първоначални данни се констатира ужасяваща безотговорност от страна на Български пощи при съхранението и опазването на средствата... Прокуратурата във Видин е в очакване органите на МВР да заловят извършителите, които до момента не са идентифицирани и да предоставят годни доказателства за задържането и привличането им към наказателна отговорност."

Иначе се знае, че към 5 часа тази сутрин, трима маскирани и въоръжени са изненадали охранителя, който е и портиер, след като са влезли през заден вход на сградата и го вързали с белезници в стаята му.  След това се опитали да разбият трезора, но не са успели.

По думите на Влашев, видинската поща разчита на собствена и външна охрана. По време на обира се е задействал датчик на охранителната фирма. Полицията разполага и със записи на охранителните камери. Работи се по всички версии, включително и за вътрешна информация.
Остава засиленото полицейско присъствие в града.


Вижте още

Започва ремонт на библиотеката във Враца

Сградата на регионалната библиотека във Враца ще бъде обновена, съобщиха от общинската управа.  В рамките на проекта ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност на цялата сграда. Дейностите включват цялостна реконструкция на покрива, подмяна на топлоизолацията и дограмата, ремонт на електрически и ВиК инсталации.  Ремонтните дейности..

публикувано на 08.12.21 в 17:19

Ангел Престойски: Над 20 ВиК дружества в страната са заплашени от неплатежоспособност

Заради повишените над три пъти цени на електроенергията около 20 ВиК дружества в страната са заплашени да изпаднат в неплатежоспособност. Това съобщи Ангел Престойски , управител на ВиК- Враца, председател на Съюза на ВиК операторите: "В момента се трупат големи задължения към електроразпределителните дружества. Само за тези..

публикувано на 08.12.21 в 16:41

Община Кула готова за зимния сезон

В община Кула  са взети всички мерки за посрещане на зимния сезон. Снегопочистването е частично делегирано на общинското предприятие, обясни д-р Владимир Владимиров - кмет на общината. "Мога да кажа, че сме готови да посрещнем зимата, от една страна първо е осигурено отоплението на детските и социалните заведения и другите общински..

публикувано на 08.12.21 в 16:14

Облекчават обслужването на безработните в община Ружинци

На работна среща в община Ружинци е коментирано разкриването на Изнесено работно място на "Бюро по труда" в Дреновец. На срещата е присъствал директорът на Дирекция "Бюро по труда" Белоградчик Ангел Георгиев. Новата позиция ще обслужва и селата Тополовец и Динково, съобщи кметът на общината  Александър Александров : "Там където позволяват..

публикувано на 08.12.21 в 15:48

ВиК-Видин очаква заем, за да плати задълженията от над 500 000 лева за ток

Очаква се решение на надзорния съвет на ВиК холдинга за отпускане на заем за дружеството във Видин, за да бъдат изплатени задълженията за електроенергия. В края на миналата седмица от ЕНЕРГО-ПРО предупредиха за преустановяване на снабдяването с електрическа енергия, заради дълг от 515 000 лева, голяма част от който е в просрочие...

публикувано на 08.12.21 в 15:25
Врачанската болница

Петима от новозаразените с COVID-19 във Врачанско са в болница

57 са новите заразени с COVID-19 за изминалите 24 часа във Врачанско. Петима от тях са били докарани в болници, като четирима са постъпили в Белодробната болница във Враца - три жени и един мъж, а мъж от Козлодуй е бил хоспитализиран в местната болница. 2353-има са активните носители на вируса към днешна дата, като от тях 181 са в лечебни..

публикувано на 08.12.21 в 15:20

Изложба за 110 години дипломатически отношения между България и Испания откриха в Монтана

Монтана е домакин на изложба "Дипломация през сърцата на два народа. 110 години дипломатически отношения между България и Испания".  Установяването на дипломатическите отношения са от 8 май 1910 г., което дава тласък на връзките между двете страни във всички области.  Във фоайето на Регионална библиотека "Гео Милев" изложбата бе открита от..

публикувано на 08.12.21 в 15:12
Подкасти от БНР