Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Продължава издирването на тримата мъже, опитали да оберат пощата във Видин

3
Снимка: Радио Видин

Остава засиленото полицейско присъствие във Видин- продължава издирването на тримата маскирани мъже, които нападнаха рано тази сутрин трезора на централната поща във Видин. По информация на Окръжна прокуратура Видин, там са се съхранявали над 1 млн. лв. , приготвени за изплащане на пенсиите в града. Въоръжените мъже са обезвредили охраната и са се опитали да ограбят трезора, обясни зам.окръжният прокурор и говорител на Окръжна пркуратура -Видин, Владислав Влашев. Той допълни, че се работи се по всички версии, включително и за подаване на вътрешна информация. Заместник-окръжният прокурор обяви за пропуски при съхранението на парите:

"По една щастлива случайност грабежът е останал недовършен. Това, което искам да подчертая е, че по първоначални данни се констатира ужасяваща безотговорност от страна на "Български пощи" при съхранението и опазването на средствата.“

От "Български пощи" са категорични, че са спазени всички изисквания за охрана. Доказателство за това е, че парите са налични, съобщиха от дружеството.

Директорът на Дирекция "Сигурност" в „Български пощи“ Денчо Балев определи изявлението на прокуратурата като емоционално и прибързано:


"Още не са завършили резултатите от проверката и второ в "Български пощи" има добре създадена система за сигурност от години наред, в която имаме комплексни мерки от технически системи за сигурност, физически системи за сигурност и физически бариери. Всички те заедно дават един комплексен резултат, който в крайна сметка води до един положителен резултат, както е в този случай."


Прокуратурата във Видин изрази очакване органите на МВР да заловят извършителите, които до момента не са идентифицирани, както и да представят годни доказателства за задържането и привличането им към наказателна отговорност:


Галерия

Вижте още

Читалището в Белоградчик спечели проект за Национален фестивал

Народно читалище "Развитие- 1893"– Белоградчик, спечели проект Национален фестивал на алтернативното кино "Супер приз"- Белоградчик, финансиран по програма "Любителско изкуство 21" на "Национален фонд Култура”.  Основната цел на проекта е да съхрани и развие традициите в любителското кино и фото изкуство, чрез популяризиране и разширяване на..

публикувано на 06.12.21 в 15:23

WWF алармира: Есетрите са застрашени от изчезване

На Никулден природозащитната организация WWF разказва за изчезващите господари на Дунав– есетрите.  Въпреки забраните за улов, натискът върху последните диви популации на есетри в Европа нараства.  В долното течение на река Дунав, на границата между България и Румъния, са се запазили последните в Европа, размножаващи се в естествена среда,..

публикувано на 06.12.21 в 15:10

Дарителски фонд "За Мездра" ще подкрепя отлични ученици

Стипендии за отлични ученици и студенти от Мездра с постижения в сферата на изкуствата или науките - това е каузата, с която стартира Дарителски фонд "За Мездра" . Той е учреден през месец октомври 2021 г. с мисията да подкрепя обществено значими местни каузи в сферата на образованието, културата и опазването на културното и историческото..

публикувано на 06.12.21 в 15:05

Над 6000 ученици в област Монтана се върнаха в клас

Над 60% от учениците в област Монтана се обучават присъствено.  Това прави над 6000 ученици, а броят им ще продължи да се увеличава, тъй като родителите всеки ден дават съгласие за преминаване от онлайн на присъствено обучение, каза началникът на Регионалното управление на образованието в Монтана Трайка Трайкова . "Присъственото обучение..

публикувано на 06.12.21 в 14:39

Повече персонални идентификационни кодове в НАП Монтана през ноември

100 данъкоплатци и осигурители са посетили офиса на Националната агенция за приходите в Монтана през ноември, за да получат ПИК /персонален идентификационен код/, което е двойно повече в сравнение с октомври.  Почти 2300 клиенти са обслужени в офиса на ведомството в областния град през предпоследния месец на годината, като 4 мин. е било средното..

публикувано на 06.12.21 в 13:36

С литургия и рибен курбан отбелязаха Никулден във Видин

С тържествена Света литургия и раздаване на курбан отбелязаха Никулден във Видинската църква "Свети Николай Чудотворец". Празничната литургия бе отслужена от Негово Високопреосвещенство Видинския Митрополит Данийл . "Помолихме се за здраве на нас, нашите близки... Помолих се за здраве на целия български народ... Нямам Николай в нашата..

публикувано на 06.12.21 в 13:26

В Западна България дъждът ще преминава в сняг, предупреждават от АПИ

През нощта и утре се очаква понижение на температурите и във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг. По планинските проходи с а възможни навявания. Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, на които им предстои утре пътуване, да тръгват с автомобили подготвени за движение при зимни условия, да карат с..

публикувано на 06.12.21 в 12:53
Подкасти от БНР