Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Втори онлайн конкурс за изпълнения по Лъчезар Станчев

Снимка: Фондация "Лъчезар Станчев"

Община Вършец, Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс - Вършец и Фондация "Лъчезар Станчев" за поезия, организират Втори национален онлайн конкурс за изпълнение на произведения на Лъчезар Станчев под наслов "Ще бъда лъч в безкрайността".

Могат да участват ученици от цяла България и българчета, живеещи в други страни. Оценяването ще бъде в две категории – поезия и проза, като за всяка възрастова група им отделно класирани. Възрастовите групи са четири – детска градина, 1-4. клас, 5-7. клас и 8-12. клас. Ще бъдат присъдени награди на победителите от първо до трето място, а всички участници ще получат грамоти. 

Всеки участник трябва да изпрати клип, заснет в период 1 юни – 1 юли, а също така и данни – име, възраст, населено място, школа, училище, телефон и имейл, ако има. Записи, подадени след първи юли няма да участват в надпреварата. Видеоклиповете на участниците ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на конкурса. Победителите ще станат ясни на 5 юли. Начинът на награждаване ще бъде оповестен допълнително, съобразно епидемиологичната обстановка. За контакти и допълнителна информация можете да се обърнете към Цветлина Въглярска - 0894 713 304, odkvarshetz@abv.bg.

Вижте още

Снимката на 26 юли 2021 година

Откриха официално Десетия фестивал на изкуствата "Дунавски Вълни". Програмата на събитието започва с  концерта "Дунавски валс" на Симфониета - Видин, от  19 ч., на сцената на Летния театър в крепостта "Баба Вида". Регионалната дирекция за национален строителен контрол -Софийска област наложи г лоби на изпълнителите на ремонта на пътя..

публикувано на 26.07.21 в 18:05

Глоби за изпълнителите на ремонта на пътя Ребърково-Лютидол-Ботевград

Регионалната дирекция за национален строителен контрол -Софийска област, глоби участниците в ремонта на пътя Ребърково-Лютидол-Ботевград, съобщават от РДНСК. Санкциите са след проверка на дирекцията за строителен контрол н а 09.07.2021 г. В участъка на територията на Софийска област от км 8+750 до км 33+040, е установено, че строежът се изпълнява..

публикувано на 26.07.21 в 16:58

Без възможност за PCR тест в неделя във Видин

Слушател на радио Видин от село Дражинци сигнализира, че никъде във Видин, в неделния ден, не са успели да направят PCR тест за коронавирус на негова племенница, която се е завърнала от чужбина.  Илиян Стаменов се притеснява, че може да бъде наложена 14-дневна карантина на племенницата му. Той и семейството му са възмутени, че няма нито един дежурен..

публикувано на 26.07.21 в 15:19

По-малко безработни в Северозападна България през юни

10,8% е р авнището на регистрираната безработица през юни, по данни на Регионалната служба по заетостта в Монтана, за трите области – Монтана, Видин и Враца. Спадът на годишна база е с 3,6 процентни пункта – от 14,4% през юни 2020 г., а намалението спрямо предходния месец е с 0,5%. Регистрираните безработни през месеца са 18 687, което е с..

публикувано на 26.07.21 в 13:18

Близо 4000 се възползваха от мярката 60/40 в Северозапада през юни

3750 работещи от Монтана, Видин и Враца получиха средства по мярката 60/40. Финансовите стимули от държавата са изплатени за месец юни, уточняват от Регионалната служба по заетостта в Монтана. Мярката "Запази ме", финансирана по ОП "Развитие на човешките ресурси" и финансовия механизъм "React-EU", за подпомагане на заетите лица в принудителен..

публикувано на 26.07.21 в 13:12

Ремонтират пътя за Вършец през Сумер

Започна текущ ремонт на третокласен път 162 за Вършец. Участъкът е в много лошо състояние, обясни за радио Видин кметът на общината Иван Лазаров: "Много компрометиран участък, много критичен. От дълги години кореспондираме с Областно пътно управление и подаваме сигнали, информация и искане за основен ремонт на този път, но е много сложна..

публикувано на 26.07.21 в 13:01

Приеха Програмата за управление на отпадъците в Ново село

Общинският съвет на Ново село прие  Програмата за управление на отпадъците за периода 2021 – 2027 г. Приетият документ е редактиран вариант на отхвърлената през юни Програма, поради липса на конкретика. В него има изготвен план за действие през целия период със срокове, очаквани резултати и индикатори за изпълнение на плана. Развита е подробно и..

публикувано на 26.07.21 в 12:39