Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фестивал на огнените изкуства във Враца

Снимка: Фейсбук

Първият фестивал на огнените изкуства “Искрите на древния огън” ще се проведе във Враца. В програмата са включени обучения, свързани с огненото изкуство, игри и вечерни концерти на открито. Проявата се организира от врачанската Огнена група “FireLab”. Хората могат да очакват много горещи огнени емоции, каза за Радио ВИДИН Божидар Ангелов, ръководител на групата.


"Фестивалът ще се проведе на 12 и 13 юни, събота и неделя. Теоретичната част с обученията ще се проведе в сградата на Младежкия център от 12 ч. на обяд до 5:30ч. следобед. След това от 20:30 ч. вечерта ще има концерт- спектакъл- на 12 ще бъде в парк "Дъбника" с български песни, на 13 в парк "Зелето" с рок групи. Ще участва цялата огнена група “FireLab” - Враца. Също ще имаме обучение с лектори от национален младежки форум, партньори са ни Младежки център. Самите концерти са подходящи за всякакви възрасти, докато с обученията целим хора от 12-14 години нагоре. Хората могат да очакват много интересни, приятни, огнени и горещи емоции, защото ще се запознаят с нови хора и ще научат доста нови интересни неща, с които не са се били сблъсквали преди."

Фестивалът се реализира с евросредства, уточни Божидар Ангелов.


Вижте още

Деца станаха актьори във Видин

Театрална работилница за деца се проведе на сцената на БиблиоПощата в Крайдунавски парк на Видин. Идеята е чрез игри децата да научат повече за актьорската игра, сподели за Радио ВИДИН актрисата в драматичен театър Видин и ръководител на проявата Ирина Флорова:   "Театрална работилничка се нарича "Първи стъпки на сцената" и дава на децата чрез..

публикувано на 27.07.21 в 13:20

Увеличават се патронажните услуги в Монтана

28 жени и мъже са назначени на работа по проект "Патронажна грижа +" , съобщават от Община Монтана. Те ще бъдат разпределени като помощен персонал  в 17-те социални услуги,   които предоставя общината. Те ще работят на 8 часов работен ден за срок от 12 месеца. Така ще  бъде осигурена допълнителна подкрепа за възрастни хора и лица с увреждания, чрез..

публикувано на 27.07.21 в 11:37

"Северняци" ще покажат танци от Северозапада на морето

Фолклорна студия "Севервняци" участва в международния фолклорен фестивал "Фолклорни нюанси" - Приморско. За първи път формацията участва във фестивала през 2020 година и след успешното представяне на морската сцена, получават покана и за тази година.  "До 31 юли сме в Приморско,  ще покажем отново нашето изкуство пред публиката в..

публикувано на 27.07.21 в 10:50
Стена на почетните граждани със заслуги към Община Кула

Увековечават Димитър Попов и Генчо Генчев в родния им град

Поставянето на паметни плочи на двама именити граждани на Кула бе обсъдено на  заседание на местния Общински съвет. Предложението е на челната стена на Народно читалище "Просвета 1882"  да бъдат почетени  Димитър Попов - шест години след смъртта му на 05.12.2015 г. и композитора Генчо Генчев - три години след смъртта му 07.10.2017 г....

публикувано на 27.07.21 в 10:14

Лек автомобил удари пешеходец в Софрониево

Катастрофа с пешеходец е станала вчера, малко преди 20 часа в Софрониево, съобщават от полицията във Враца. Пострадал е 47-годишен мъж  (И.А.), който е транспортиран с линейка до болницата в Козлодуй. Лекарите се съмняват за фрактура на гръбначния стълб. Няма опасност за живота му.  Лекият автомобил е бил управляван от 34-годишен жител на селото (Р.А),..

публикувано на 27.07.21 в 09:58

Общинският съвет в Белоградчик заседава днес

16 са предложенията за решения, залегнали в проекта за Дневен ред на днешната редовна сесия на Общински съвет – Белоградчик. Няколко от тях са свързани с отчети - отчетът за касовото изпълнение на бюджета към 31.12.2020 г. и годишният отчет за състоянието на общински дълг към 31.12.2020 г.. Местният парламент ще гласува и  отчета за дейността на..

публикувано на 27.07.21 в 09:21

"Литературно пътешествие" в мездренската библиотека

Забавно и полезно пътешествие в света на книгите за Хитър Петър предложи библиотеката в Мездра на своите читатели в рамките на инициативата "Забавно лято в библиотеката".  Димитрина Иванова (завеждащ Детския отдел на библиотеката) разказа как се е появило името на народния хитроумник и смешник, като припомни на децата какво е басня и какви качества на..

публикувано на 27.07.21 в 09:15