Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Състезание по безопасност на движението се проведе в Монтана

Снимка: Община Монтана


За първи път Монтана бе домакин на Национална ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата па пътя“. Пет отбора от страната спориха за първото място в сградата на Обединения детски комплекс “Ние, врабчетата”. 

Проявата бе открита от кмет на Монтана Златко Живков.

"Искам да поздравя всички преподаватели. Гледайки физиономиите на момчетата и момичета съм убеден, че са много добри, добре подготвени, просто бъдете спокойни".

Директорът на Националния дворец на децата Татяна Досева връчи зиплом на кмета Живков за принос в развитие на детското творчество.

"Благодаря на всички вас, ученици, състезатели, благодаря на вашите учители, ръководители, на вашите родители. Благодаря на организаторите. От името на Националния дворец на децата с огромна благодарност връчвам този диплом".

Кметът на Монтана бе удостоен с почетен плакет на Съюза на българските автомобилисти от председателя Слави Кръстев.

"Да е здрав и винаги да разчита на младото поколение":.

Златко Живков прие отличията с благодарност

"Благодаря на всички институции, които са тук".

Монтана прие домакинството, след като отборът наVIСУ „Отец Паисий“ от Монтана спечели последното състезание в Смолян. Победител сега стана отборът на Средно училище „Христо Ботев“ Сунгурларе, следван от Второ основно училище „Иван Вазов“ Вълчедръм и Основно училище „Свети Паисий Хилендарски“ Елхово. Средно училище „Христо Ботев“ Септември и Средно училище „Екзарх АнтимI“ Казанлък заеха следващите места.

Националната ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата па пътя“ – Монтана 2021г. е част от Националния календар за изяви по интереси на Министерството на образованието и науката. Тя се провежда с подкрепата на Министерство на вътрешните работи, Националния дворец на децата – град София, Съюза на българските автомобилисти,  Национално движение „ Младежта за безопасност на движението“, Българския червен кръст, Община Монтана.


Вижте още

"На базар сме! В парка!" започва във Видин

Инициативата "На базар сме! В Парка!" ще се проведе за втори път във Видин. Организаторите от платформата "Sтетика" са поканили 25 творци от цялата страна, които днес и утре ще представят в пространството около БиблиоПощата свои ръчно изработени изделия. Врати ще отворят и няколко работилници, обясни Белла Антова от организаторите:..

публикувано на 19.06.21 в 09:05
село Лиляче

Изграждат съоражения против наводнения в Лиляче

Подпорни стени и водостоци против наводнения изграждат във врачанското село Лиляче. Дейностите започват в най-кратки срокове, изчаква се разрешително за строеж, разкри за Радио ВИДИН Красимир Петров кмет на населеното място. "През 2017 г. имаше наводнение и от тогава наводнението разруши различните водостоци, влезе в къщите и така натам и сега ще..

публикувано на 19.06.21 в 08:54

Започват проявите за духовния празник на Монтана

Програмата за празника на Монтана Свети Дух е сравнително по-скромна, отколкото познатата в предходните предпандемични години. Все пак някои от събитията са запазени. Проявите през почивните дни започват още днес в 10 ч. с Алея на изкуствата и занаятите, каза за Радио ВИДИН Нели Василева, глaвен експерт "Култура и вероизповедания" в Община Монтана...

публикувано на 19.06.21 в 08:31

7 нови случая на COVID-19 в Северозапада

В областите Видин и Враца са регистрирани по 3 положителни проби на COVID-19, а в Монтана 1. 105 са новите случаи на коронавирус в страната или 0,7 процента от направените близо 15 хиляди теста през последното денонощие, показват данните на Единния информационен портал към полунощ.  В болница се лекуват 1 752 пациенти с Covid-19. Продължава..

публикувано на 19.06.21 в 08:09

Черешова Задушница е

Днес е Черешова Задушница.  В православния календар тя е един от трите съботни дни през годината за всеобщ помен на починалите. Отбелязва се преди големия християнски празник Петдесетница, който е утре. Задушницата се нарича Черешова, защото по това време на годината това е най-популярният плод, който често се прибавя към поменалните..

публикувано на 19.06.21 в 07:48

Снимката на 18 юни 2021 година

Танцовото предизвикателството, което завладя целия свят -  "Jerusalema Dance Challange" , се проведе във Видин. Организатор на флашмоба е Клубът по аеробика.  Пациенти инициираха благотворителна кампания в подкрепа на отделението по неврология на видинската болница. Идеята е да бъдат събрани средства за закупуване на нова апаратура и за..

публикувано на 18.06.21 в 18:10

"Лятно детско обучение" отново в Мездра

След едногодишно прекъсване поради пандемията от COVID-19, Местната комисия за борба с противообщественитепрояви на малолетни и непълнолетни в  Мездра започна реализирането на програма "Лятно детско обучение", съобщават от местната управа. Както и в предходните издания, в нея ще бъдат обхванати четвъртокласници от градските ИОУ "Св. св. Кирил и Методий",..

публикувано на 18.06.21 в 17:41