Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изпълнен е текущият ремонт на улиците в Монтана

Снимка: Община Монтана


През последните няколко месеца е възстановяване асфалтова настилка на 68 от 204-те  улици, паркинги, и междублокови пространства, съобщи кметът Златко Живков. Работено е в почти всички райони на града. На повечето от улиците е направена и реконструкция на водопроводната мрежа.

"Това е основният ремонт на водопроводната мрежа в Монтана, както и на възстановяването на асфалтовите настилки след ремонтите и авариите, но и текущият им ремонт. Най-много въпроси и най-голям интерес има към това - в какво състояние са улици, булеварди, тротоари, центърът ни. В по-добро състояние не сме били. 68 улици от всичките 204. Имахме два договора по 320 000 лева. Оформени са и приключени".

В процес е възстановяване на хоризонталната маркировка на 8 булеварда на Монтана. Продължава косенето на тревните площи, които са 600 декара само в парковете на града. Косене се извършва и в 23 села на общината. През пролетно летния сезон по график се мият и улиците в Монтана.

Кметът Живков отново припомни, че през април и май основния доставчик на газ в града е разширил газоразпределителната мрежата в града с 4,5 километра, Още 2 километра са изградените газопроводни отклонения. Това дава възможност за включване на 2200 нови абонати в Монтана.


Вижте още

Безплатен транспорт за Черешова задушница във Видин

Безплатен транспорт до гробищните паркове е осигурен за видинските граждани на 19 юни, когато е втората за тази година задушница, наричана Черешова, съобщават от общинската администрация.   Организиран е безплатен транспорт по линия № 6, със следния маршрут:  кв. "Селище" – 120 апартамента – ж.п. гара – музей "Конака" – бл. "Лотос" – бл. "Палма"..

обновено на 19.06.21 в 09:38

"На базар сме! В парка!" започва във Видин

Инициативата "На базар сме! В Парка!" ще се проведе за втори път във Видин. Организаторите от платформата "Sтетика" са поканили 25 творци от цялата страна, които днес и утре ще представят в пространството около БиблиоПощата свои ръчно изработени изделия. Врати ще отворят и няколко работилници, обясни Белла Антова от организаторите:..

публикувано на 19.06.21 в 09:05
село Лиляче

Изграждат съоражения против наводнения в Лиляче

Подпорни стени и водостоци против наводнения изграждат във врачанското село Лиляче. Дейностите започват в най-кратки срокове, изчаква се разрешително за строеж, разкри за Радио ВИДИН Красимир Петров кмет на населеното място. "През 2017 г. имаше наводнение и от тогава наводнението разруши различните водостоци, влезе в къщите и така натам и сега ще..

публикувано на 19.06.21 в 08:54

Започват проявите за духовния празник на Монтана

Програмата за празника на Монтана Свети Дух е сравнително по-скромна, отколкото познатата в предходните предпандемични години. Все пак някои от събитията са запазени. Проявите през почивните дни започват още днес в 10 ч. с Алея на изкуствата и занаятите, каза за Радио ВИДИН Нели Василева, глaвен експерт "Култура и вероизповедания" в Община Монтана...

публикувано на 19.06.21 в 08:31

7 нови случая на COVID-19 в Северозапада

В областите Видин и Враца са регистрирани по 3 положителни проби на COVID-19, а в Монтана 1. 105 са новите случаи на коронавирус в страната или 0,7 процента от направените близо 15 хиляди теста през последното денонощие, показват данните на Единния информационен портал към полунощ.  В болница се лекуват 1 752 пациенти с Covid-19. Продължава..

публикувано на 19.06.21 в 08:09

Черешова Задушница е

Днес е Черешова Задушница.  В православния календар тя е един от трите съботни дни през годината за всеобщ помен на починалите. Отбелязва се преди големия християнски празник Петдесетница, който е утре. Задушницата се нарича Черешова, защото по това време на годината това е най-популярният плод, който често се прибавя към поменалните..

публикувано на 19.06.21 в 07:48

Снимката на 18 юни 2021 година

Танцовото предизвикателството, което завладя целия свят -  "Jerusalema Dance Challange" , се проведе във Видин. Организатор на флашмоба е Клубът по аеробика.  Пациенти инициираха благотворителна кампания в подкрепа на отделението по неврология на видинската болница. Идеята е да бъдат събрани средства за закупуване на нова апаратура и за..

публикувано на 18.06.21 в 18:10