Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Консултативният съвет по въпросите на туризма заседава във Вършец

Снимка: Радио Видин

Поддръжката и обновяване на туристическите атракции и еко пътеки, като част от туристическото портфолио на Вършец и общината бяха обсъдени на регулярно заседание на Консултативния съвет по въпросите на туризма към Община Вършец.  Разгледани бяха и предложения, свързани със започналия туристически сезон 2021 г.

В програмата за развитие на туризма е предвидено подновяване на две информационни табла, поставяне на табели до ледената пързалка и въжения парк, поправка на две дървени мостчета в парка, поправка на съоръжения на детска площадка. На срещата бяха изказани мнения и предложения за безопасното провеждане на Празника на курорта, минералната вода и Балкана. На следващата среща през месец юли ще бъде направена програма с мероприятия, която да е съобразена с обстановката.

Преди броени дни Туристически център - Вършец получи грамота за успешно популяризиране на туризма в общината на годишната среща на туристическия бранш. Предвидените средства по програмата за развитие на туризма са 40 000 лв. 

Общината отчете един добър сезон за предходната година. Въпреки ковид обстановката и по-краткия туристически сезон /от средата на юли до средата на септември/ цялата настанителна база бе заета на 100%. За това допринесе и факта, че за първи път тази година празника на града продължи през целия месец август с разнообразни културни прояви. 30 000 гости е посрещнал града за 2020 г., а реализираните нощувки са  50 000. Събраният туристически данък е в размер на 39 116 лв.
Вижте още

БЧК започна раздаването на храни в Белоградчик

В Белоградчик започна раздаването на хранителни продукти за уязвими граждани.   Едночленните и двучленните семейства ще получат по един малък хранителен пакет с общо тегло 17, 540 кг, а тричленните и по-големите семейства - по един голям  хранителен пакет с общо тегло 27,690 кг. Всеки пакет съдържа 15 вида хранителни продукта...

публикувано на 24.09.21 в 16:05

НСИ: Преброителите не изискват лични документи

Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от личните документи на хората с изключение на имената и ЕГН. Никъде не се полага подпис, съобщават от пресцентъра на  Националния статистически институт.  Преброителите нямат право да изискват личната Ви карта, шофьорска..

публикувано на 24.09.21 в 15:14

Откриха канабис в два имота в село Делейна

Видински криминалисти открили канабисови насаждения в два имота в с. Делейна. Задържани са двама мъже и една жена, съобщават от ОД на МВР- Видин. Полицейските действия били предприети на 23 септември, в хода на специализирана операция срещу наркопрестъпността в региона.  В изоставен земеделски имот в Делейна служителите на реда..

публикувано на 24.09.21 в 15:05
КОВИД 19

По-висока температура, отпадналост и задух- основните симптоми на COVID-19

Ако темпът на  растеж на болните от COVID-19 в област Монтана се запази, то в края на месеца или началото на октомври нещата могат да излязат извън контрол. Това заяви личният лекар д-р Людмил Джурджов :  "Населението е безотговорно към собственото си здраве, а не към мерките, които се предлагат от министерството. Няма да обсъждам мерките,..

публикувано на 24.09.21 в 12:45

38 души са започнали работа в общините Кула, Макреш, Бойница и Грамада

Намаление на равнището безработица с 0,5 %  се отчита за общините Кула, Макреш, Бойница и Грамада. В   края на месец август 2021 година общият брой на регистрираните безработни лица в Дирекция "Бюро по труд" Кула ( общини Кула, Макреш, Бойница и Грамада) е 615. Спрямо предходния месец се наблюдава намаление на броя регистрирани безработни лица с 14...

публикувано на 24.09.21 в 12:31

Спират тока в центъра на Видин от 13 до 16 часа

За три часа ще бъде ограничено електрозахранването в центъра на Видин, съобщават от пресцентъра на ЧЕЗ. Прекъсванията са наложителни във връзка с профилактика на съоръженията в подстанция- Театър.  Електрозахранването ще бъде ограничено за времето от 13 до 16 часа, уточняват от електроразпределителното дружество. 

публикувано на 24.09.21 в 11:28
Флашмоб в ОУ

"Каравеловците" от Видин се включиха в Европейския ден на спорта

Със загряване и леки упражнения започна Европейският ден на спорта за третокласниците и четвъртокласниците на ОУ "Любен Каравелов"- Видин. Упражненията показа шестокласничката Рая Пламенова, а студентката Лора Венелинова организира футболните тренировки. Във флашмоба се включиха по-големите момичета.   "Ние вече участваме почти във всички..

публикувано на 24.09.21 в 11:15