Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С опасност за живота е мъж след ремонт на трактор

Снимка: Владимир Недев

За 59-годишен мъж от с. Ковачица, настанен в Ломската болница с опасност за живота, се съобщава в днешния бюлетин на ОДМВР-Монтана.

Мъжът е пострадал при ремонтна дейност на трактор ТК-80, която извършвал в стопански двор в местност до селото.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и образувано досъдебно производство по чл. 134, ал. 1 от НК.

Работа по случая продължава РУ Лом. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Разследват умишлен палеж на орехови насаждения в село Остров

Прокуратурата разследва умишлен палеж на 300 дка широколистана гора и 50 дка орехови насаждения край оряховското село Остров. Те са унищожени при пожар, който е горял в района преди два дни.  Пожарът е загасен от пожарникари и доброволци от селото.  Ореховите дървета са собственост и се отглеждат от държавно-горско стопанство в Оряхово. Размерът..

публикувано на 31.07.24 в 12:56

350 декара гора засегната от пожара край село Калина

350 дка горски територии са засегнати от пожар във Видинско. В потушаването са участвали горски служители и пожарникари, съобщават от Северозападно държавно предприятие- Враца.   Два дни горските служители и пожарникарите са се борили с низов пожар. Той е възникнал  около 16.00 ч на 29 юли  в местността „Пчелина“ в землището на село Калина ...

публикувано на 31.07.24 в 12:46

Две катастрофи във Врачанско през изминалото денонощие

За две катастрофи с леко ранени участници в тях съобщават от полицията във Враца , базирайки се на пътния травматизъм във Врачанско от последните 24 часа. В полунощ в града под Околчица са катастрофирали два леки автомобила, управлявани от тийнейджъри. При сблъсъка е била ранена шофьорката на единия автомобил, на 18 години. Нейният спътник,..

публикувано на 31.07.24 в 12:33

Жител на село Ягодово е задържан за незаконно оръжие и боеприпаси

Задържаха жител на берковско село Ягодово за притежаване на незаконно оръжие и боеприпаси, съобщават от ОД на МВР-Монтана .  При обиска е открита и метална монета , за която се предполага, че е културно-историческа ценност.  След постъпил сигнал полицаите от Берковица извършили претърсване в частен имот в село Ягодово. При обиска са..

публикувано на 31.07.24 в 12:24

Безплатни изследвания за хепатит правят в Монтана

Близо 550 жители на област Монтана са направили по желание изследване за хепатит тази година. Регистрирани са 20 нови случая на заболяването. Във връзка със Световния ден за борба с хепатита Регионалната здравна инспекция в Монтана провежда информационна кампания Пред сградата на РЗИ на централния площад „Жеравица" се провежда информационна кампания..

публикувано на 31.07.24 в 12:06

Граждани със заслуги ще бъдат наградени в Деня на Община Кула

По традиция на 19 август, който е обявен за Ден на Община Кула, Общинският съвет ще награди, съгласно Правилника, определящ реда за присъждане на отличия на Община Кула, граждани с изявени заслуги за развитието на местната общност.  Удостоява се с почетна грамота ФК "Кула 04" - за значителен принос за развитието на спорта в община Кула и спечелена..

публикувано на 31.07.24 в 08:45

Стрелба с лък във Вършец

Стрелба с лък предлагат на жителите и гостите на Вършец. Атракцията е част от изявите за празника на курорта, минералната вода и Балкана. Стрелба с лък е една от атракциите във Вършец. Тя е част от многобройните прояви организирани за летните празници в курортното градче. „Стрелбата с лък се предлага от историческия музей в Оряхово", поясни Натали..

публикувано на 31.07.24 в 08:34