Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бонбонените цветя на Изабел от Видин

Талант, открит по време на пандемия

Снимка: Колаж на Красимир Каменов

Изабел Петрова е от Видин и както много хора по време на пандемията, остава у дома без работа. Тя обаче не е свикнала да стои със "скръстени ръце" и открива в себе си таланта да изработва красиви цветя от бонбони и да крои от стари дънки и якета интересни несесери, чанти и раници. Изабел има и страничка във Фейсбук - Betty-Art


"Дано повече хора открият талантите си, защото това, което правя, ме кара да съм щастлива", казва тя.


"Започнах, когато ни затвориха. Когато дойде пандемията. Благодарение на нея открих талантите си. Затворена в къщи започвах да разчиствам и подреждам и открих, че имам сериозно количество дънки. И реших да ги рециклирам... Първо започнах да правя козметични несесери, които подарявах на приятелки... След това направих и букет с лакомства и любимата напитка за рождения ден на моя приятелка... Правя и други аксесоари... Много ме радват нещата, които правя и това да радвам хората... Направих си и Фейсбук страничка... Никога преди не съм изработвала такива неща...", разказа Изабел Петрова.

Повече чуйте в звуковия файл. 
Вижте още

Укрепват основите на синагогата във Видин

Подготвителни дейности за разкриване и укрепване на основите на синагогата се извършват по проекта за реставрация и адаптация на емблематичната за Видин сграда в туристически обект "Културен център Жул Паскин". Допълнителни бетонови стени ще укрепят съществуващите основи от каменна зидария, обясни ръководителят на проекта арх. Ангел Недялков:..

публикувано на 04.08.21 в 17:16
Факсимиле от първия брой на вестника

Вестник "Видин" на 30 години

Вестник "Видин" отбелязва 30 години от своето основаване. На 13 август 1991 година излиза първият брой на вестника "с волята да защитава правото на хората от Видинския край да бъдат информирани" и със своя вестникарски кодекс за добротворчество, гражданска доблест и обществен морал, написан от издателя Николай Асенов. Главното изискване,..

публикувано на 04.08.21 в 16:32

"Аида" открива "Опера на върховете - Белоградчишки скали"

С операта "Аида" от Джузепе Верди този петък, 6 август, започва шестото издание на летния фестивал "Опера на върховете - Белоградчишки скали". Тази година се навършват 150 години от създаването на тази емблематична опера, която много често се поставя на открито, разказа един от солистите на Софийската опера и балет - сопраното Габриела..

публикувано на 04.08.21 в 16:20
Витко Пантев

Спомен за Витко Пантев

В "Памет нашенска" ще ви разкажем за  Витко Пантев, кметски наместник на село Вълчек, община Макреш, който наскоро си отиде от този свят . За него разказва съпругата му Людмила Пантева, с която са били заедно 52 години. Витко Пантев е широко скроен човек, който привлича хората със своята енергия и ентусиазъм, със своята отдаденост към хората, със..

публикувано на 04.08.21 в 14:25

Тревните площи в парковете на Видин съхнат

Видин като крайдунавски град се слави със своята Градска градина край реката и с красивите си паркове, със  зеленината  и редките дървесни видове.  За съжаление,  зелените тревни площи във всички паркове отдавна не са тучно зелени, а изсъхнали. Парк "Рова" не прави изключение, за него ни се обади наш слушател, Илиян Стаменов от Дражинци:..

обновено на 04.08.21 в 13:54

Как се прилага новата общоевропейска система за цифровия COVID сертификат

На 1 юли започна прилагането на регламента на Европейския съюз относно цифровия сертификат за COVID-19. Той удостоверява, че дадено лице е ваксинирано, има отрицателен резултат от тест или е преболедувало инфекцията. Целта на сертификата е да се улесни свободното и безопасно пътуване на територията на ЕС по време на пандемията. Повече от 200..

публикувано на 04.08.21 в 13:30
Николай, Александър, Слав от ППМГ - Видин в Несебър,

Трима видински математици участват на международен турнир

Трима ученици от ППМГ "Екзарх Антим Първи"  Видин ще вземат участие в международния математически  турнир "Математика без граници", който се провежда в Несебър. Поради пандемията тази година турнирът ще се проведе без чуждестранно присъствие. Ще има само индивидуално състезание, без отборно, обясни  Камелия Иванова, преподавател по..

публикувано на 03.08.21 в 16:50