Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започва мащабен ремонт на Лесотехническата гимназия в Берковица

Снимка: Петя Генова

Енергоспестяващи мероприятия, модернизиране на базата, вътрешно трансформиране на помещения, закупуване на оборудване включват основните дейности. Предстои смяна на дървена дограма с алуминиева, топлинна изолация на външни стени, топлинна изолация на покрива, ремонт на осветителна инсталация, на отоплителна инсталация, подмяна на котела с нов. 

Ремонтните дейности включват ремонт на покрив – подмяна на керемидите и улуците, подмяна на всички компроментирани елементи на покривното покритие, осигуряване на достъп между основен корпус и източно крило, подмяна на вратите на всички класни стаи, подмяна на ВиК и ел. инсталация; ремонт и изграждане на санитарни възли за хора с увреждания; достъпна среда за хора с увреждания. Ще бъде доставено оборудване, което да подпомага подготовката на паралелката по "Механизация на горското стопанство".

Общата стойност на проекта е 1 299 929,72 лева финансирани със средства от Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., от които национално финансиране в размер: 194 989,45 лева. Разрешението за строеж влиза в сила на 29 юни, а строителната площадка ще бъде открита на следващия ден. Лесотехническа професионална гимназия е най- старото професионално училище в Северозапада, а от новата учебна година разкрива атрактивна паралелка по кинология.

Вижте още

Снимката на 18 октомври 2021 година

Регионалното депо за отпадъци във Видин няма да назначава външна фирма, която да пази мястото.  С 14 гласа "против", 9 "въздържали се" и 2 "за" на днешното заседание на Общинския съвет беше отхвърлено предложението на кмета на общината Цветан Ценков. Общо 11 008 броя заявления -декларации за целева помощ за отопление са подадени от първи юли до..

публикувано на 18.10.21 в 17:52

Деца твориха рисунки на тема "Видинският театър"

Ученици от 5 до 12 клас, разделени в две категории: 5-7 клас и 8-12 клас, имаха възможност да се включат в конкурса, организиран от ДТ "Владимир Трандафилов“ и Община Видин по повод отбелязването на 130 години от построяването на видинския драматичен театър. Целта на проявата бе да се покаже както красотата на първата театрална сграда в страната..

публикувано на 18.10.21 в 17:12

Завърши петнадесетото издание на литературния конкурс "Яна Язова"

Разказът "Златни маргаритки" на Евгения Динева от София спечели първа награда в Националния литературен конкурс "Яна Язова”. Конкурсът се провежда за петнадесета поредна година в Лом и се организира от библиотеката при Народно читалище "Постоянство 1856”. Маргарита Михайлова и Соня Белева, членове на тазгодишното жури, с председател Петър..

публикувано на 18.10.21 в 15:55

Мездра бе домакин на семинар за работа с деца в риск

Семинар на тема "Работа с деца в риск и психоактивни вещества“ се проведе в Мездра. Обучението е част от дейностите, включени в Плана за работа на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Община Мездра за 2021 г.  В семинара взеха участие обществени възпитатели и членове на..

публикувано на 18.10.21 в 15:13

Започва подмяна на водопровод в мездренското село Руска Бела

От днес служителите на ВиК ООД– Враца започват подмяна на водопровода на един цял квартал в село Руска Бела- ул. "Динко Петров”, ул. "Райко Даскалов", ул. "Георги Кирков", ул."Олег Кошевой", ул. "Васил Левски”, ул. "Ален мак".  От кметството на селото умоляват жителите за търпение и оказване на необходимото съдействие при извършване на ремонтните..

публикувано на 18.10.21 в 15:03

Над 8000 души във Видинско с целева помощ за отопление

Общо 11 008 броя заявления -декларации за целева помощ за отопление са подадени от първи юли до 15 октомври включително в дирекциите "Социално подпомагане" в област Видин, съобщават от Регионалната дирекция "Социално подпомагане". От тях е отпусната целева помощ на 8 242 случая, а броят на отказите е 2 382. В процес на обработка са 384 заявления-..

публикувано на 18.10.21 в 13:54

Във Видин представят програмите за европейскo финансиране

Последната открита приемна на Областен информационен център- Видин от втората обиколка за 2021 г. се провежда днес. Служители на центъра раздават брошури и разясняват възможностите за получаване на финансиране от активните към момента програми на Европейския съюз, обясни Мариела Савкова , управител на ОИЦ-Видин.   "Във втората обиколка основно..

публикувано на 18.10.21 в 12:14