Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Мартен Калеев е победител в конкурса "Дядо Йоцо гледа"

Снимка: Мартен Калеев, Личен архив

Наградите на отличените в юбилейния Десети национален литературен конкурс за разказ "Дядо Йоцо гледа" бяха връчени на Туристически комплекс "Дядо Йоцо". Кметът на Община Мездра Иван Аспарухов и председателят на журито Трендафил Василев, в присъствието и на председателя на Съюза на българските писатели, Боян Ангелов връчиха наградите на отличените в конкурса. Първа награда спечели писателят от Монтана Мартен Калеев.

"За първи път участвам в конкурса, най- много затова, че тематиката на конкурса е такава, че в нея не можеш да шикалкавиш. Когато става въпрос за род, родина, за вечните ценности на България, човек трябва да провери себе си доколко ги носи и доколко може до ги изрази в слово. Разказът ми се казва "Шедьовър и истини за 2 лева", като още в самото заглавие е заложена една провокация."- каза носителят на първа награда от Десетия национален литературен конкурс за разказ "Дядо Йоцо гледа" Мартен Калеев.
Вижте още

Снимката на 3 февруари 2023 година

Предложение за финансова  подкрепа  от общинския бюджет на Сдруженията на собствениците, които кандидатстват по програмата за саниране на многофамилни жилища, ще внесе в Общинския съвет кметът на община Видин Цветан Ценков, съобщават от местната администрация . Предвижда се подпомагането да бъде за облседването на сградата, в размер на 2 лв. на кв. м..

публикувано на 03.02.23 в 17:55

Финансова помощ при санирането на жилища предлагат от Община Видин

Предложение за финансова подкрепа от общинския бюджет на Сдруженията на собствениците, които кандидатстват по програмата за саниране на многофамилни жилища, ще внесе в Общинския съвет кметът на община Видин Цветан Ценков, съобщават от местната администрация. Предвижда се подпомагането да бъде за облседването на сградата, в размер на 2 лв. на кв. м..

публикувано на 03.02.23 в 16:00

Свикват консултации за Районната избирателна комисия във Враца

Свикват консултации за състава на Районната избирателна комисия ( РИК ) във Враца . Те ще се проведат в неделя, на 5 февруари, в заседателната зала на Областна администрация. Началото е от 11.30 часа. Комисията, която ще организира извънредните парламентарни избори на 2 април във Врачанско трябва да е от 13 души. Освен председател, тя ще има..

публикувано на 03.02.23 в 15:37

Започна прием на документи за подпомагане от Фонд "Инвитро" във Видин

Започна първият за годината прием на заявления за финансово подпомагане на изследвания и процедури при лечението на хора с репродуктивни проблеми , съобщават от Община Видин . От тази година сумата за подпомагане е увеличена двойно, обясни заместник-кметът Борислава Борисова : "До момента бяха одобрявани на стойност до хиляда лева десет..

публикувано на 03.02.23 в 15:31

Консултации за Районната избирателна комисия ще се проведат във Видин

Консултациите за определяне на състав на Районна избирателна комисия – Видин за произвеждане на избори за народни представители на 2 април ще се проведат на 5 февруари (неделя), от 13.00 часа, в Конферентния център в Областна администрация, съобщават оттам.  Консултациите са публични, като в тях могат да участват и други партии и коалиции,..

публикувано на 03.02.23 в 15:15

Успокоява се обстановката в ломската болница след пика на усложненията от грип

Успокоява се ситуацията в МБАЛ "Св. Николай Чудотворец" в Лом . След пика на пациенти с усложнения от грип , който беше регистриран през януари, сега положението е различно, обясни управителят на болницата, д-р Георги Савков и допълни, че за момента има и само един пациент с ковид. "Има един човек в реанимация, който не върви. С ковид, не се..

публикувано на 03.02.23 в 12:33

"Речен надзор-Лом": Корабоплаването по река Дунав е нормално

Корабоплаването по река Дунав е нормално, като няма критични участъци, които да ограничават газенето на плавателните съдове. Нивото на реката в началото на българския участък вече значително се е повишило. Това обясни директорът на дирекция “Речен надзор – Лом” към агенция “Морска администрация” капитан Тони Тодоров : "Аз винаги съм казвал,..

публикувано на 03.02.23 в 12:02