Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Пробно гласуване започна в област Монтана

Снимка: Радио ВИДИН

Демонстрационно пробно машинно гласуване е започна в област Монтана, съобщават от Областната администрация. От ЦИК са доставени 3 машини, с които в три направления ще бъдат обиколени всички общини в областта. Пробното гласуване ще се извърши по следния график:


На 30 юни, 1-2 юли в общините: Монтана, Лом и Берковица;

На 3 и 4 юли в общините: Бойчиновци, Вълчедръм и Вършец;

На 5 юли в общините: Якимово, Брусарци и Георги Дамяново;

На 6 юли в общините: Медковец и Чипровци.


За община Монтана машината с инсталирана демо версия се намира във фоайето на Областна администрация. Картите за гласуване се вземат от гишето за административно обслужване. В останалите населени места машините ще бъдат разположени в съответните общини, и ще са достъпни през целия ден в рамките на работното време, каза за Радио Видин областният управител на Монтана Валери Димитров.

Вижте още

Снимката на 9 декември 2022 година

Светлините на 8-метрова коледна елха бяха запалени тази вечер на площад "Бдинци" във Видин. Празничната програма започна с участието на младата изпълнителка Крисия Тодорова и видински деца. Дядо Коледа зарадва най-малките с подаръци.  Шести блок на АЕЦ „Козлодуй”  планово ще бъде спрян за отстраняване на пропуск на топлоносител утре, 10..

публикувано на 09.12.22 в 18:20

Концерт събира средства за лечение на малко дете в Козлодуй

Благотворителен концерт ще подкрепи лечението на болно дете от Козлодуй . Целта на концерта "Щастлива Коледа за Марти" е да събере средства, с които момченцето да посещава процедури по физиотерапия в Турция, обясни Слави Спасов от организаторите.  "Марти е на година и половина. Страда от детска церебрална парализа и са необходими средства за..

публикувано на 09.12.22 в 17:00

Нова техника ще работи в горите на Северозапада

К омбиниран багер-товарач и булдозер  са доставени с лед обществена поръчка в   Северозападното държавно предприятие (СДП)- Враца . Новата техника ще бъде използвана на територията на цялото предприятие за дейности, свързани с осигуряване на достъп до обекти, в които ще се извършва отглеждане и залесяване на млади насаждения, подравняване на терени..

публикувано на 09.12.22 в 16:45

Пълно е детското отделение във Видин

От педиатрията на видинската болница отчитат п овишена честота на хоспитализациите. Отделението е пълно, наблюдават се алергичните заболявания, има и пневмонии, каза завеждащият д-р Пламен Филипов и добави, че това е обичайно за сезона. Случаите на скарлатина в града са в рамките на нормалното, в отделението няма деца, постъпили с усложнения, каза..

публикувано на 09.12.22 в 16:23

Писателка представи детска книжка във Видин

Четвъртокласниците от видинските училища ОУ "Свети Климент Охридски" и СУ "П. Р. Славейков" присъстваха на представянето на детската книга "Приключенията на врабчето Незабравко" в читалище "Цвят". Те се срещнаха с авторката- Маргаритка Благоева , която обясни, че е избрала Видин , защото градът ѝ е близък и в него има много приятели: "Другата..

публикувано на 09.12.22 в 15:20

Изложба във Видин помага на талантливо момче от Белоградчик

Видинската художничка Надежда Карамфилова подреди благотворителна изложба "Коледен подарък" в мола в областния град. Експозицията включва картини на твореца и на нейни ученици, а средствата от продажбата им ще бъдат в полза на Иво Атанасов от Центъра за настаняване от семеен тип в Белоградчик. Идеята е със събраните пари да се закупят пособия за..

публикувано на 09.12.22 в 14:49

Симфониета Враца ще изнесе поредица от концерти през декември

Симфониета Враца ще завърши годината с поредица от концерти. Първият от тях е днес, 9 декември. Той е от новия музикален цикъл - "Солистите на оркестъра" ,  обясни директорът на културната институция Христо Павлов : "Това е началото на такъв цикъл, досега в годините назад, когато е имало нещо подобно, е било инцидентно. Докато сега..

публикувано на 09.12.22 в 14:13