Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха служители на МВР във Видин по повод професионалния им празник

2
Снимка: Радио ВИДИН

86 служители от ОД на МВР във Видин и 23 служители на Регионална дирекция на "Пожарна безопасност и защита на населението" бяха наградени днес. Това се случи на традиционно тържествено събрание в навечерието на 142-та годишнина от създаването на МВР. Преди официалното отбелязване на професионалния празник старши комисар Петър Коцин директор на Областната дирекция на МВР сподели, че криминогенната обстановка за първите шест месеца на годината на територията на област Видин е сравнително спокойна:


"По-характерен случай е, знаете, опита за обир на пощенския клон в град Видин. Активно се работи по случая, надяваме се да има резултат, но все още сме в началото и предстоят много действия от наша страна, които да извършим. Иначе като цяло характерно продължават да бъдат битовите кражби от необитаеми къщи най-вече. Като имаме доста сериозен спад на въпросните кражби от около 20%. Разкриваемостта е малко над 53%, която имаме в област Видин. 10 пункта сме по-добре от миналата година. По линия на икономическа престъпност също има сериозен спад, около 33% е този спад. Документните престъпления са със спад около 50%. Имаме ръст на кражби от домовете на домашни животни и птици."


По линия на охрана на обществения ред в областта за същият период не са отчетени груби нарушения, отчете комисар Петър Петров началник на отдел "Охранителна полиция" в ОД на МВР Видин:


"Също така по линия на пътната безопасност, показателите са доста подобрени в сравнени със същия период за 2020 г. Имаме една жертва, по-малко тежки ПТП-та и по-малко ранени за полугодието. Добър обществен ред беше осигурен на всички охранявани мероприятия от охранителна полиция през първото полугодие, които са над 120..."


Комисар Стилиян Пешев - директор на Регионална дирекция на "Пожарна безопасност и защита на населението" поздрави служителите на МВР по време на официалната част, която се проведе в новият корпус на ОД на МВР:


"Сърдечно ви поздравявам по повод професионалния празник на МВР - 5 юли. В този специален ден искам да изразя своята голяма благодарност към служителите на Регионална дирекция на "Пожарна безопасност и защита на населението" и ОД на МВР във Видин за неуморния труд, за професионализма и смелостта ви в борбата срещу престъпността, пожарната безопасност и защита на населението, за приноса ви в укрепване на вътрешния ред и законността, както и за грижата, с която осигурявате спокойствието на гражданите в нашата област..." 


За да уважат празника на МВР на събитието гостуваха представители на институции и на местната власт.


А какво мислят видинчани за работата на МВР проверихме в анкетата на Радио ВИДИН:


"Между другото добре работят, но трябва може би да им се обърне внимание на тях, те заслужават... Нямам никаква представа... Аз с полицаите нямам никакви проблеми... Като цяло би трябвало институцията да си върши работата и когато видим резултатите, има моменти, когато наистина виждам, има моменти, когато наистина не ги виждам... Доволни сме, защо да не сме доволни, те си вършат работа хората. Отзовават се на всеки. Намирал съм документи - куфарче, в полицията, там, предадох и ми направи впечатление полицая, който беше там много бързо ме обслужи и съм доволен. Е например в дома ти те нападнат бандити искат да те убиват за пари и ти ако имаш възможност да се обадиш по мобилния телефон до полицията, полицията ще дойде и ще се намеси. Тя се винаги намесва на страната на по-слабите. Да са живи и здрави без полиция не може..." 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

В Ново село откриха Център за превенция към местна комисия

Център за превенция и консултации е създаден към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) в община Ново село. Осигурява специализирана консултативно терапевтична работа с деца и юноши, чието поведение се определя като негативистично и предизвикателно и води да затруднения в социалното и..

публикувано на 06.09.24 в 19:12

"Бягай с усмивка" стартира за четвърти път

Във Врачанския Балкан за четвърта поредна година ще се проведе благотворителното състезание "Бягай с усмивка". Всички събрани приходи ще бъдат преведени на Асоциация "Лицеви аномалии", която обединява родители и специалисти в една цел - да се осигури най-доброто лечение и подкрепа на засегнатите деца. Състезанието ще е на 7 септември. Стартът ще..

публикувано на 06.09.24 в 18:22

За празника на Чипровци връчиха почетно звание

Известеният онколог  проф. д-р Иван Гаврилов стана почетен гражданин на Чипровци . В книгата на общинския съвет професорът написа: За Отечеството с вяра ! В деня на Съединението 6 септември е празникът на Чипровци. На входа на града бе открит бюст-паметник на Васил Левски, дарен от проф. Гаврилов Проф. д-р Иван Гаврилов стана почетен гражданин на..

публикувано на 06.09.24 в 17:26

За съдбата на Скърбящия воин, пред който във Видин се прекланят в Деня на Съединението

В Деня на Съединението във Видин отдават почит пред Паметник на скърбящия воин. Посветен е на загиналите в Сръбско-българската война. За монумента, английският журналист Берлайн казва, че в просветена няма такъв . Композицията изобразява воин, който, вместо да ликува заради победата, тъжи за жертвите. Дълга и героична е съдбата на..

обновено на 06.09.24 в 16:46

Във Видин честваха Съединението пред Паметника на скърбящия воин

На 6 септември отбелязваме 139 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Във Видин честването по традиция се състоя пред Паметника на скърбящия воин, издигнат в знак на признателност към отдалите живота си в Сръбско-българската война, избухнала в защита на Съединението.  Събира ни бележита дата в историята на България,..

публикувано на 06.09.24 в 13:20

Писателката Холи Джаксън се завръща с новия си самостоятелен роман "Петима оцеляват"

Британската писателка Холи Джаксън , нашумяла у нас с поредицата си "Наръчник за убийства за добри момичета", се завръща с първия си самостоятелен роман, който обаче продължава да носи всички отличителни черти на стила ѝ. Изненадващо емоционален, "Петима оцеляват" е забързан и вълнуващ трилър , в който главните герои всъщност са..

публикувано на 06.09.24 в 13:00

Тошко Кирков: Шахът е неизлечима болест

Днес В рубриката "Професия, хоби" отделяме внимание на Тошко Кирков от град Мездра . Роден е на днешния ден преди 77 години. Другият повод, да го потърсим, е едно писмо на Полина Дилчева , чиито деца са негови възпитаници. Ето какво написа тя до редакцията на Радио Видин: " Тошко Кирков , който е треньор по шахмат на децата ми, скоро..

публикувано на 06.09.24 в 12:10