Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятно училище "Дъга" във Вършец

Снимка: Любо Андреев, архив

Забавно лятно училище организира Центърът за подкрепа на личностното развитие – Общински детски комплекс – гр. Вършец, с подкрепата на Общината. За седми път лятно училище "Дъга" очаква децата на община Вършец и малките гости на града и предлага интересна и динамична програма, която включва различни занимания, обогатяващи и развиващи децата, без това да попречи на прекрасното чувство на свобода през ваканцията. 

Лятното училище стартира от 5 юли и приключва на 29 август 2021 г. Заниманията са целодневни за деца от 5 до 12 години, през делничните дни от седмицата от 8:30 часа до 17:00 часа. Заниманията ще се провеждат на закрито в сградата на ЦПЛР - ОДК и на открито в Парка на града, както и в близките местности.

Организаторите обещават пъстро лято, изпълнено с много смях и емоции, забавления и приключения. Ще има иновативни образователни игри, чрез които ученето е удоволствие – "В света на чудесата", "В света на науката и изобретенията", "Забавна математика", "Екологията – моето бъдеще", "Архитектурно моделиране", "Млад пътешественик", тиймбилдинг игри, ползване на компютърна зала и интернет в читалищна библиотека, краезнание, икономика и туризъм, фотография, езикови програми, изучаване на чужд език /английски и руски/ с много музика и песни. Ще има ателиета по изкуства, които ще разкрият таланти – изящни и приложни изкуства, арт-ателиета, музикален инструмент, вокално пеене, театрално студио, танци, етнография и фолклор, в света на приказките- четене на задължителна литература и допълнителна художествена литература, журналистика и др.  Спортните програми включват бойни изкуства, тенис на маса, конен спорт, футбол, баскетбол, волейбол, гимнастика, подвижни и забавни спортни игри, туризъм, туристически походи, излети, пикници. Предвидени са програми по добротворство, работилници - майсторилници, часове по природоориентиране и екоравновесие.

Записването е на телефон 0894713304 или на място в ЦПЛР - ОДК в гр. Вършец, ул. "Република" № 108, както и на e-mail: odkvarshetz@abv.bg. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Готова е програмата за великденските празници в Монтана

Монтана ще посрещне Великден с песните на дуета Соня Чакърова и Димитър Аргиров , съобщават от Общината. Заедно с тях на откритата сцената на пл. „ Жеравица “ ще бъде и Фолклорен ансамбъл „ Ситница “. Празничният концерт ще започне на 5 май в 10:30 ч. Великденската програма на общината включва още 4 концерта, посветени на най-големия..

публикувано на 16.04.24 в 14:00

Художничка гостува със самостоятелна изложба живопис в Мездра

По покана на Градската художествена галерия родената в гр. Мездра художничка Ивелина Ивова подреди в Община Мездра самостоятелна изложба живопис „Загадъчни пространства“ , съобщават от местната управа. Вернисажа уважиха ценители на изобразителното изкуство, близки и приятели на авторката, която е завършила „Архитектура“ в Университета по..

публикувано на 16.04.24 в 13:00

Над 100 автори участват в Осмия читалищен конкурс „Георги Тодоров“

Над 100 автори от цялата страна подадоха непубликувани свои творби в Осмия читалищен конкурс „Георги Тодоров“ , организиран от Народно читалище „Просвета 1925“ - гр. Мездра , съобщават от Общината. Конкурсът се провежда от 2016 г. насам* в памет на Георги Тодоров (1928-2001 г.)** - дългогодишен учител по български език и литература в община Мездра,..

публикувано на 16.04.24 в 11:23

Беседа "Агрокултурни полезни и практични съвети" ще се състои във Видин

Беседа за практики в овощарството още се проведе в сряда в читалище "Цвят" във Видин . Секретарят на читалището Любомир Илиев обясни: "Ще организираме беседа с агрокултурни съвети, практични, полезни, които са за резитба и калемене. Наш лектор ще бъде Иван Попов, агроном, който се занимава много сериозно с темата за резитбата и за..

публикувано на 16.04.24 в 10:07

Криминално проявен от Борован отива на съд за домашно насилие

Районната прокуратура във Враца, чрез Териториално отделение – Бяла Слатина, внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 40-годишен мъж от с. Борован заради системен тормоз над роднините си .  Обвиняемият е криминално проявен. Срещу него има 66 водени заявителски материали и 11 криминалистични регистрации. Осъждан е 19 пъти...

публикувано на 16.04.24 в 09:54

Във Враца ще обновят сгради за 8 милиона лева

Предстои обновяването на неремонтирани с десетилетия сгради , анонсираха от местната управа във Враца . Общината има подписано споразумение за финансирането на 4 проекта на обща стойност от над 8 000 000 лв. за внедряване на мерки за енергийна ефективност в Регионалната библиотека, покрития плувен басейн, залата за тенис на закрито, както и..

публикувано на 16.04.24 в 09:48

Увеличават се популациите на дивеча в Монтанско

Кафява мечка забелязаха в Балкана над Чипровци. Увеличават се дивите животни на територията на ловно-рибарско сдружение „Огоста" Монтана Да се види мечка, в тази част на Западна Стара планина, в района на Чипровци, е голяма рядкост. Десетилетия ловци не са натъквали.  „Мечката е забелязана при таксацията, съобщи Ася Тодорова , специалист „Ловно..

публикувано на 16.04.24 в 07:50