Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Планират осигуряване на ресурси за развитие на 10-и механизиран батальон във Враца

Снимка: Министерство на отбраната

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов посети военното формирование в град Враца. Той се запозна на място с организацията и дейността, разгледа учебно-материалната база и протичащите инфраструктурни проекти за подобряване условията за функциониране на военното формирование.
 
"Министерството на отбраната е отпуснало достатъчно средства, за да бъдат извършени тези инфраструктурни проекти. Това, което виждам тук, ме обнадеждава. Десети механизиран батальон е с подобаващо значение за системата за национална сигурност, Въоръжените ни сили и Сухопътните войски", категоричен бе адмирал Ефтимов

Снимка: МОНачалникът на отбраната изказа увереност, че подобренията в инфраструктурата на батальона ще допринесат за повишаването на мотивацията на военнослужещите, но и демонстрират заслуженото отношение на държавата и на Българската армия към техния значим труд. 

В програмата на посещението му бе включена среща с личния състав на механизирания батальон. В нея участваха още командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, директорът на Щаба на отбраната генерал-майор Стайко Прокопиев, както и директорите на дирекции "Логистика" и "Стратегическо планиране" в Щаба на отбраната бригаден генерал Митко Григоров и бригаден генерал Анатолий Кръстев. 

"За изпълнение на задачите механизираният батальон се нуждае от ресурсно подпомагане. Повишаването на щата присъства в нашите планове за военното формирование, за да може то да изпълнява по-широк спектър от задачи. Правим също анализи как може да поддържаме и да увеличим огневата мощ и маневрените възможности на Десети механизиран батальон", заяви началникът на отбраната след разговора с личния състав. 

Той посочи, че в гарнизон Враца има интерес към военната служба, като на последния проведен конкурс за едно място са кандидатствали по четири-пет души, което е над средното ниво за страната. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 4 септември 2024 година

България е на второ място в Европа по брой на горските пожари , това заяви областният управител на Видин Ани Арутюнян на работна среща с цел превенция и конкретни действия в случай на възникване на горски пожари в региона. Областната администрация се включва в националната информационно-образователна кампания "Безотговорността е най-опасната искра"...

публикувано на 04.09.24 в 18:10

Над 100 души в Монтана днес си инсталираха приложение еЗдраве.

Над 100 души в Монтана днес си инсталираха приложение еЗдраве.   При голям интерес премина днес инсталирането на телефона на приложението eЗдраве. На площад „Жеравица", пред сградата на Регионалната здравна инспекция, в центъра на Монтана, всеки желаещ може да го направи на телефон или таблет с мобилен интернет и валидна лична карта. Двудневната..

публикувано на 04.09.24 в 17:45

Разследват причините за смъртта на 17-годишен младеж от Монтанско

Прокуратурата в Монтана установява обстоятелствата за евентуално извършено престъпление при смъртта на момче от село Замфирово . Според данните от полицията, в 03,30ч. през нощта на 3 септември, е получен сигнал от Спешна помощ в Монтана, че е докарано момче на 17 години, за което медиците установили, че е починало. Семеен скандал се е разиграл..

публикувано на 04.09.24 в 16:54

Богата програма за Врачанския есенен панаир

С богата културна програма Враца ще посрещне 135-ото издание на Врачанския есенен панаир, съобщиха от общинската управа, която е организатор на събитието.  Тази година първият концерт ще започне още на 13 септември (петък) с изява на сцената на местната рок група "Доктор`с Гого бенд" от 19:30 ч. Официалното откриване на панаира е на 14..

публикувано на 04.09.24 в 16:27

Областна администрация Видин се включва в кампания за превенция на горски пожари

България е на второ място в Европа по брой на горските пожари, това заяви областният управител на Видин Ани Арутюнян на работна среща с цел превенция и конкретни действия в случай на възникване на горски пожари в региона. Областната администрация се включва в националната информационно-образователна кампания „Безотговорността е най-опасната искра“:..

публикувано на 04.09.24 в 15:48

Първи фестивал на Турлашката кухня в село Салаш

За първа година в белоградчишкото село Салаш ще се проведе Фестивал "Турлашката кухня и занаяти".  Участниците ще имат възможност да опитат уникалните специалитети от турлашката кухня- бел муж, гньетени чушки с боб, косачко кисело, блага баница и много други местни храни, каза Даниела Иванова, секретар на читалище "Развитие":..

публикувано на 04.09.24 в 14:03

Традиционна българска седянка пресъздават в Старопатица

Традиционната българска седянка ще бъде пресъздадена от 19 часа днес в салона на читалище "Пробуда" в село Старопатица. Инициативата е под мотото "Бабо, разкажи ни..." , каза за Радио Видин секретарят на читалището Корнелия Велкова. "Обичаят "седянка" решихме да разработим съвместно с "Клуб на инвалида", град Кула и тази..

публикувано на 04.09.24 в 13:32