Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж загина в катастрофа между Вършец и Берковица

Полицейска кола
Снимка: архив

Тежка катастрофа с жертва е станала тази нощ около 01:50 часа между Вършец и Берковица, съобщават от полицията Монтана. Според извършения извършения оглед е установено, че 45-годишен водач от село Бързия, се е движел с несъобразена с профила на пътя скорост в посока към Берковица, при което на ляв завой не е спазил  нужната дистанция и се е блъснал в задната лява част движещия се пред него лек автомобил,  управляван от 30-годишен водач също от село Бързия. Вследствие на удара, лекият автомобил на загиналия е напуснал пътното платно, паднал е в крайпътно дере и се е блъснал в дърво. При пристигането на дежурните екипи, водачът е бил в безпомощно състояние извън автомобила си, който е горял. Пострадалият е транспортиран в тежко състояние, с опасност за живота и множество травми до МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана, където по-късно е починал. Горящият автомобил е загасен от екипа на пожарната във Вършец.


Другият участник в катастрофата е с охлузни рани. Пробата му за алкохол е отрицателна. 


Двата автомобила са транспортирани до РУ Вършец. Установени са свидетели, пристигнали на място веднага след сблъсъка между колите. По случая е образувано досъдебно производство.

 


От началото на годината на територията на област Монтана са настъпили 259 пътно-транспортни произшествия с материални щети и 77 тежки пътни инциденти. Броят на жертвите на пътя е 9, а ранените са 96.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Румен Гечев ще е водач на листата на "БСП за България" за народни представители във Видин

На свое заседание Националният съвет на БСП утвърди листите за изборите за Европейски парламент и 50-то Народно събрание на 9 юни, както и предизборната платформа на коалиция „БСП за България” за парламентарния вот. Кандидатите са обявени на официалния сайт на политическата формация. За водач на евролистата е избран Кристиан Вигенин. Следван..

публикувано на 27.04.24 в 15:14

Благотворителен базар организираха в Дневния дом за деца и младежи с увреждания в Монтана

За поредна година в Дневния дом за деца и младежи с увреждания в Монтана направиха изложба – базар от сувенири за Великден. От няколко месеца настанените в центъра, с помощта на педагозите и възпитателите, изработваха венчета, великденски яйца и зайци, букети с цвета и още най-различни символи за празника. В изработка се включи и Людмил Колов,..

публикувано на 27.04.24 в 13:44

Конкурс за най-чаровна лазарка обявиха в Софрониево

Онлайн фотоконкурс "Най - чаровна лазарка в Софрониево" обявиха от читалище "Пробуда - 1927" в селото. Конкурсът е в 3 възрастови групи, обясни секретарят на читалището Офелия Крумова. "Желаещите да участват трябва да изпратят снимки чрез месинджър на фейсбука на читалището до 28 април включително, това е Цветница. Към снимките се..

публикувано на 27.04.24 в 10:03

На трудова борса обявиха 45 нови работни места във Враца

45 свободни работни места бяха обявени като свободни по време на трудова борса, която се проведе във Враца . Заместник-кметът на общината Александър Владимиров даде официално началото на събитието. Форумът беше организиран от Младежки център – Враца, Агенция по заетостта, Дирекция „Бюро по труда" – Враца и Сдружение „Нов път" Хайредин. Инициативата е..

публикувано на 27.04.24 в 09:47

В Белоградчик лазарки наричаха за здраве

Малките лазарки от Детска градина „Иглика" - Белоградчик , накичени с венчета от върбови клонки, изненадаха общинската администрация в града. С песни, танци и наричания за здраве и берекет донесоха истинско пролетно настроение в общината. Децата пожелаха на своите домакини здраве, изобилие, и весело посрещане на Великденските празници. От..

публикувано на 27.04.24 в 08:44

Временно се променя организацията на движение в посока Видин по път I-1 между Ружинци и Дунавци

Променя се организацията на движение в посока Видин по път I-1 Видин - Монтана в отсечката между Ружинци и Дунавци, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Между 10 ч. и 17 ч. днес  ще се ограничи движението за всички превозни средства по първокласния път в участъка от кръстовището с път III-114 Ружинци - Тополовец до кръстовището за Дунавци..

публикувано на 27.04.24 в 08:18

Раздават великденски пакети на възрастни хора от община Бойница

Възрастни хора с ниски доходи ще бъдат подпомогнати за Великден в община Бойница. Празнични пакети ще получат около 30 души от 4 населени места, каза общественикът и организатор на великденската кампания Радослав Треилов.  "Съдържанието, което сме предвидили, е по един козунак, боя за яйца и по 40 лева. В понеделник, 29 април, ще стартираме от..

публикувано на 27.04.24 в 08:00