Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията във Враца работи по десетки сигнали за престъпления, свързани с изборите

Снимка: БГНЕС

Всички служители на ОД МВР Враца са ангажирани  в работата по обезпечаване на обществения ред и  спазване на законодателството в часовете преди парламентарните изборите. В изминаващата  седмица бяха проведени специализирани операции във всички общини в областта. Операциите  са с основна цел предотвратяване и разкриване на престъпления против политическите права на гражданите, и се провеждат съвместно с жандармерията.  Извършени са проверки на адреси на лица от криминален контингент, проверки  по подадени сигнали за нарушения за нарушаване на изборното законодателство.  Служителите на МВР  по места, както и създадените мобилни оперативни групи посещават всеки сигнал, като цялата информация и събраните материали по конкретен сигнал се докладват на прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на полицията във Враца и допълниха, че до момента са отработени десетки сигнали на територията на цялата област.

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОД МВР Враца ще съдейства на гражданите, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас деня на изборите. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта, гражданите могат да поискат издаване на удостоверение за гласуване.

Работното време на сектор „Български документи за самоличност“-Враца:
10 юли: от 08:30ч. до 17:30ч.
11 юли: от 08:30ч. до 19:30ч.

До 12 юли, в МВР ще работи денонощна телефонна линия 02/90 112. На нея, както и на e-mail izbori2021@mvr.bg, гражданите могат да съобщават за забелязани от техния или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на  МВР в изборния процес.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Катастрофа затруднява движението по пътя Видин-Брегово

Движението по второкласен път Видин – Брегово в района на Брегово се осъществява двупосочно в една лента поради ПТП, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 13.08.24 в 09:56

Видин посреща участници в гребната регата ТИД

102 участници в международната регата ТИД пристигнаха от Ново село във Видин. Лагерът е разположен до крепостта "Баба Вида". Видин е втората спирка от българския участък. "Поне още 30 човека ще се присъединят. Българските участници са 28, останалите всички са чужденци, но тук на Видин те се сменят. Който му свършеи времето и отпуската. Ще..

публикувано на 13.08.24 в 08:10

Опасно високи ще бъдат температурите в Северозапада

Националният институт по метеорология и хидрология излезе с предупреждение за опасно високи температури в Северозападна България през днешния ден, съобщиха от областната администрация във Враца. По този повод Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение за опасни явления от втора степен (оранжев код) за горещо..

публикувано на 13.08.24 в 07:30

Снимката на 12 август 2024 година

Започнаха ремонтните дейности на второто платно на видинския булевард "Панония" . За разлика от предния път, главната пътна артерия на града ще бъде затваряна на етапи за ремонта, за да бъде избегнато затруднение в трафика, заявиха от Община Видин. Медицински хеликоптер откара до столичната болница „Пирогов“ пациентка от Видин. Младата жена..

публикувано на 12.08.24 в 18:10

АнтиСПИН кампанията в Монтана продължава с концерт

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Монтана организира концерт по повод лятната информационна антиСПИН кампания . Лятната антиСПИН кампания е под мотото "Безопасна ваканция". Целта е да повиши информираността на жителите на област Монтана за болестта СПИН. През изминалата седмица се проведоха безплатни и анонимни тествания за ХИВ. "Тази вечер..

публикувано на 12.08.24 в 15:28

Двама огнеборци са пострадали при гасенето на пожара край Вършец

Двама служители на сектор "Специализирани оперативни дейности - Монтана" са пострадали при гасенето на пожара край Вършец . Единият е настанен за лечение в болница във Враца с три счупени ребра. Инцидентът е станал вчера към обяд при преобръщане на служебен противопожарен автомобил по време на гасителните действия. Огнеборците са транспортирани..

публикувано на 12.08.24 в 15:05

Първи въздушен медицински транспорт от Видин до София

Медицински хеликоптер откара до столичната болница „Н. Пирогов“ пациентка от Видин . Младата жена е пострадала  при катастрофа преди дни и заради травмите транспортът с линейка за нея е бил рисков, каза д-р Иво Георгиев от Центъра за спешна медицинска помощ във Видин. "След като се консултирах и с колегите, направихме искане към..

публикувано на 12.08.24 в 14:30