Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Кутово гласуват и с машина, и с бюлетина

5 човека от настанените 15 в Дома за възрастни хора във видинското село Кутово са гласували. Гласуването е в изборна секция в дома и е с хартиени бюлетини.

"Има една секция в дома, гласуването протича спокойно. От настанените потребители много малко са тези, които могат да гласуват, поради физически и здравословни проблеми, други път не желаят. И 5 и 6 човека да са гласували, пак е нещо, удовлетворяване на тяхното желание и е изпълнен законът, тъй като наличието на 10 човека задължително трябва да има секция", каза директорът на дома за възрастни хора Юлия Антова.

Борис Маринов е от гласувалите. Според него важно да се гласува, а от новите депутати очаква да му увеличат пенсията.
Стефчо Тодоров е гласувал за по- добро бъдеще.

"Гласувах, да, за по- добро бъдеще. Да бъде по- добър живота, има пенсии хубави."

В Кутово гласуването е в две избирателни секции, едната от тях е с машина, а в другата гласуването е с хартиена бюлетина, защото в нея избирателите са под 300. 

"За в момента върви добре гласуването. Засега имаме добра избирателна активност. Но проблемът е, защото много от хората, които дойдоха днес, не искат да гласуват, защото разбраха, че е с машина. Хората биха искали да имат избор- или да гласуват с машина, или бюлетина. И някои от тях се отказаха като чуха, че е с машина. Тези, които гласуваха, след като им обяснихме и ние как се гласува, след това казаха, че е доста било лесно и не са имали проблеми", каза Симона Борисова- председател на СИК №101.

Към 11.00 часа в секцията са гласували около 20% от избирателите по списък. Галерия

Вижте още

Деца от Кула рисуваха картички за възрастни и самотни хора

Днес- на 5 декември, когато се чества Деня на доброволеца, деца от град Кула рисуваха коледни картички, като така се включиха в кампанията на движение "Северозапазване“, “И аз имам баба и дядо - Подари Коледна вечеря на пенсионер в нужда”, която за четвърта поредна година ще стопли сърцата на възрастните и самотни хора от община Кула по Коледа..

публикувано на 05.12.21 в 16:35

ВАС отстрани общински съветник от Берковица

Тричленен състав на Върховния административен съд, с председател Галина Христова окончателно отстрани Борис Костадинов като общински съветник от берковския парламент. Решението с номер № 12325 е от 01.12.2021 г. Причината за отстраняването на местния избраник е неявяването му на заседания на Общински съвет /ОбС/ и съответно на комисиите, в които е..

публикувано на 05.12.21 в 15:41

Анжело Добричов: След подмяната на ВиК мрежата в Долни Лом, предстои и ремонт на улиците

"Ще направим всичко възможно след като бъде ремонтирана ВиК мрежата в Долни Лом, да бъдат ремонтирани и улиците в селото.", обясни за Радио Видин кметът на община Чупрене, Анжело Добричов. Според него, подобряването на инфраструктурата е сред основните цели за подобряване на живота в населените места от общината: "След като сменим водопровода..

публикувано на 05.12.21 в 14:45

153-ма се ваксинираха за ден във Врачанско

153-има жители на област Враца са използвали съботния ден, за да се ваксинират срещу ковид, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. Всяка трета доза, направена вчера, е била в кабинета на РЗИ, където лично директорът д-р Орлин Димитров поставяше ваксините. 48 души са си поставили първа игла, за 35 други ваксинационният..

публикувано на 05.12.21 в 11:04

Вършец е с отличия за доброволчество

Росица Манева и Илиян Димитров са младежите от област Монтана, отличени в надпреварата на конкурса "Мисията доброволец - (не)възможна!" на Министерството на младежта и спорта. На 5 декември отбелязваме Международния ден на доброволеца - инициатива, която се провежда за шеста поредна година в България и цели да популяризира доброволчеството и да..

публикувано на 05.12.21 в 10:00

Почитаме Свети Сава Освещени

С почитта към трима светци започват декемврийските празнични ритуали към Света Варвара, Свети Сава и Свети Никола. На 5 декември Православната църква отбелязва паметта на преподобни Сава Освещени. Историята на светеца тръгва от аристократичен род от Кападокия (Мала Азия). На 18 години Сава става монах и по-късно отшелник в пустинните местности край..

публикувано на 05.12.21 в 08:30

55 са новите случаи на Covid-19 в Северозапада

985 са новите случаи на коронавирус у нас. 80% от тях не са ваксинирани. 5,1 на сто са положителните проби от направените 19 316 теста. В област Видин новозаразените са 24, във Врачанско 28 и в област Монтана- трима. 36 са починалите през изминалото денонощие. 86% от тях не са били ваксинирани. 203 са новопостъпилите с коронавирус в болнични..

публикувано на 05.12.21 в 07:45
Подкасти от БНР