Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Млади хора от Видин се запознаха с дейността на доброволното формирование към Общината

Снимка: Радио ВИДИН

Членове на доброволчески клуб "Активните" се запознаха с функциите, отговорностите и дейността на "Доброволното формирование за защита при бедствия, пожари и други извънредни ситуации" към Община Видин. Предстои набиране на нови доброволци, за да се допълни съставът на формированието, обясни Константин Джунински, началник отдел "Контрол и опазване на обществения ред" към Общината:

"Изискването за доброволец е: всяко дееспособно физическо лице, което е навършило 18 години, да е клинично здраво и да не е осъждано за престъпления от общ характер, не трябва да страда от психическо заболяване. За участието в аварийно-спасителни мероприятия му се заплаща. В обучение за доброволци могат да участват и лица, които не са навършили 18 години. Получават си съответните документи, но просто не могат да участват в реални действия. Есента ще обявим прием за нови доброволци и ще неправим подбор за 6-7 свободни места във формированието."


Всички доброволци преминават обучение, допълни ръководителят на видинското формирование, носещо името "Бдинци", Мирослав Марковски:

"Обучението ви дава на вас самите умения как да реагирате в кризисна ситуация. На всеки може да се случи нещо, но ще сте подготвени и ще знаете как да реагирате, как да се справите, как да помогнете... Това е нещо, което е страшно полезно- как да реагирате при пожари, при наводнения, при катастрофи, при срутвания. Наистина много полезни и практични знания."

Доброволното формирование към Община Видин е създадено през 2016 година и е в състав от 30 човека. Днешната среща бе организирана от Сдружение "Активно общество".

Вижте още

Снимката на 20 септември 2021 година

"Настроения в цвят"  се нарича изложбата на видинската авторка  Юлиана Чавдарова.  Картините, които са рисувани от 2016 година до сега, са подредени в изложбената зала на Художествена галерия "Никола Петров" Видин. Агенция „Пътна инфраструктура“ извършва всички необходими действия трасето на скоростното направление Видин – Ботевград да бъде..

публикувано на 20.09.21 в 18:03

АПИ: Извършват се необходимите дейности, за да има трасе от Видин до Ботевград

"И ние не знаем откъде ще мине трасето в Северозападния скоростен път Ботевград-Видин. Отново има парче от магистралата, което е в средата и не можем да намерим пътя. И там има “ин хаус“ поръчка за три от лотовете. Два от тях имат разрешение за строеж, издадени буквално в последните дни на предишното управление на ГЕРБ. Не знаем също и кои са..

публикувано на 20.09.21 в 17:57
Дунав мост 2

Пътуващите към Румъния ще се движат в лявото платно на Дунав мост 2

Поради извършване на ремонт на пътя в румънската част преди ГКПП Дунав мост Видин - Калафат, от 20.09.2021 г. до 04.10.2021 г. ще бъде въведена временна организация на движението.  Превозните средства от България към Румъния ще преминават през лявата лента на пътното платно.  Участъкът ще бъде сигнализиран със съответните пътни знаци, информират..

обновено на 20.09.21 в 17:56

Тежка катастрофа на изхода на Враца

Тежка катастрофа стана малко преди 17 часа днес на второкласния път между Враца и Оряхово. Инцидентът е станал между две коли близо до крайпътно заведение на около 5 километра от изхода на Враца в посока към крайдунавския град.  Катастрофата е предизвикана от жени зад волана, по непотвърдена информация ранените са поне петима.   След..

публикувано на 20.09.21 в 17:38

Детската градина в Дърманци отвори врати след основен ремонт

Основно ремонтирана е детската градина в мездренското село Дърманци, която е филиал на градската Детска градина "Слънчице". Ремонтът е извършен от служители на Общинско предприятие "Чистота" и от доброволци със средства от резерва на общинските детски градини, от бюджета на ДГ "Слънчице", от Община Мездра и от дарители. Подменени са..

публикувано на 20.09.21 в 17:13
помощи храни бчк

Над 9 хиляди от Видинско ще получат хранителни пакети

9 380 души от Видинска област ще получат хранителни пакети по Оперативната програма за храни или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Раздаването ще започне от понеделник, 20 септември, от община Ружинци и ще продължи по график в останалите общини на региона, обясни директорът на..

публикувано на 20.09.21 в 15:45

Ремонтираха кметството в Зверино

Ремонтираха сградата, където се помещава администрацията на кметство Зверино. Обществената сграда преди е използвана като Районно управление от полицията, каза за Радио ВИДИН кметът  Стоян Петров . "Извършена е енергийна ефективност на цялата сграда. Като в енергийна ефективност влизат подмяна на дограмата, саниране на сградата отвънка с нова..

публикувано на 20.09.21 в 15:35