Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Празник на екопроизводителите ще се проведе в берковското село Ягодово

Снимка: Радио ВИДИН

Производители на екологично чиста храна ще представят свои продукти по време на Празника на екопроизводителите, който ще се проведе в берковското село Ягодово от 30 юли до 1 август. Събитието се организира за първа година. 

"Местни малки производители и ферми ще представят своите продукти на всички ценители на истинската храна. Събитието се организира за първа година с подкрепата на Община Берковица. Домашно приготвени свежи напитки, натурална храна, занимания и лекции, свързани със занаятите в региона, музика на живо и много изненади ще бъдат част от празника. Мястото на провеждане на събитието е козеферма "Каряна". На 30 юли от 16 часа е откриването", каза Десислава Младенова, експерт "Връзки с обществеността" в Община Берковица.

Програма на празника: 
30 юли
16:00 часа - Откриване на празничната програма;
21:00 часа - Прожекция на кратки клипчета за участниците;
21:15 часа - Прожекция на филм за Козеферма "Каряна";
22:00 часа - DJ set / музика 
31 юли
10:00 часа - 20:00 часа - Демонстрационни щандове на производителите и дегустации;
18:00 часа - Практични занимания и лекции, свързани със занятия и производство в региона /грънчарство, народни танци, доене, работилничка за домашен сапун;/ 
21:00 часа - Музика под звездите - група Jamбуре 
22:00 часа - DJ set / музика 
1 август 
10 часа - 18 часа -  Демонстрационни щандове на производителите и дегустации, бар със свежи напитки и домашен сладолед/

* Снимката е илюстративна
Вижте още

Снимката на 16 септември 2021 година

130 години от построяването на първата театрална сграда в България ще отбележи  видинският драматичен театър .  До 23 септември театъра  ще има надпис над входа си. Това заяви на пресконференция директорът на институцията Дейвид Славчев, който представи програмата по повод годишнината. До 30 септември се удължава срокът, в който хората ще..

публикувано на 16.09.21 в 18:00

На театър във Видин - със сертификат за COVID-19

Посетителите на събитията, посветени на 130-годишнината на видинския драматичен театър, който е първият, построен в страната, да бъдат допускани след представяне на ковид сертификати. Това призова кметът на общината Цветан Ценков. "Да бъдат спокойни нашите съграждани, когато идват на такива културни мероприятия. Ще настоявам пред ръководството на..

публикувано на 16.09.21 в 17:50

Представиха филм за силата на социалните дейности

Днес в Младежкия дом в Монтана при спазване на всички епидемични мерки се проведе отворена прожекция на филма на Николай Василев „Ново начало - себе си в другия” . Представители на социални услуги, Община Монтана, на родителски организации, институции, медии, доброволци припознаха разказите за пет неправителствени организации по време на..

публикувано на 16.09.21 в 17:38

Обвиняемият за убийството в Мокреш остава в ареста

 Днес съдът разгледа искането на Окръжна прокуратура – Монтана за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия С.Б., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 115 от НК.   Досъдебното производство е започнало сред постъпил сигнал за пострадал мъж.  В хода на..

публикувано на 16.09.21 в 17:09

Ще има нов общински път на територията на община Берковица

Министерският съвет одобри промени в списъка на общинските пътища с включването на ново пътно трасе на територията на община Берковица. По предложение на кмета на община Берковица, област Монтана, се обособява пътно трасе - MON1026 II-81, Петрохан - о.п. Берковица/ - Берковица - /II-81, Петрохан - о.п. Берковица/ с обща дължина 5,403 км...

публикувано на 16.09.21 в 16:28

"Житената питка" с премиера на видинска сцена

Премиерата на спектакъла "Житената питка" ще представи тази събота Държавен куклен театър Видин. В основата е класическата народна приказка, която сценаристите и режисьори Мая и Митко Димитрови ще представят по свой оригинален начин.  Децата ще се срещнат с познатите си от приказката герои, но те ще са представени различно, обясни актьорът Кирил..

публикувано на 16.09.21 в 16:13

Време е за зимнина

За хората, които имат зеленчукови и овощни градини, а и не само за тях, направата на буркани с туршии, компоти и сладка е традиция.  Именно есента, заради изобилието на различни зеленчуци е подходящото време за тяхната консервация. Недка Гергова от видинското село Синаговци приготвя зимнина от над 40 години. "Сега е есента и всички..

публикувано на 16.09.21 в 15:55