Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три катастрофи за ден във Врачанско през вчерашния ден

Три катастрофи с една жертва и четирима ранени са станали на 19 юли във врачанско, съобщават от полицията. Вчера, рано сутринта, 74-годишният Г.Г. загива при катастрофа на обходния път край Враца. В катастрофата участва и 34-годишния В.В., като една от вероятните причини за удара е отнемане на предимство от В.В. Причината за произшествието все още се изяснява, а по случая е образувано.


След обратен завой на ляво от крайна дясна лента, на главен път Е-79, също вчера, 28-годишния К.К , жител на Монтана, се блъска в автомобил, управляван от П.И, от Враца. Жертви няма, но участниците в сблъсъка са с фрактури и наранявания. Настанени са за хоспитализация в Хирургичното отделение на болницата във Враца. 


При друга катастрофа, станала малко след изхода от Враца,  28-годишният Н.Н. от Ботевград се блъска в крайпътна мантинела и в последствие се преобръща в дясно по посока на движението извън пътното платно. Причината за произшествието е несъобразена скорост.Водачът на автомобила е ранен, с фрактури на гръдните прешлени, но без опасност за живота. Той е транспортиран до клиниката по неврохирургия в София. 


Пробите за алкохол на всички водачи, участници в катастрофата са отрицателни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Изворът в село Градец

Снимката на 15 април 2024 година

Членството на община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно 28 общински съветници на редовна сесия на местния парламент днес .  Кметът Цветан Ценков обясни, че това е възможност за кандидатстване за финансиране пред националните институции. Простреляното с пневматична пушка дете от Враца..

публикувано на 15.04.24 в 18:05

Нови социални жилища във Видин посрещнаха първите си обитатели

Ключовете на нови социални жилища в комплекс "Христо Ботев"   във Видин връчи кметът Цветан Ценков. 37 апартамента са изградени по Оперативна програма „Региони в растеж“. Финансирането е  за над  2 240 000 лв., от които 1 905 000 лв. са безвъзмездната помощ. Новите социални жилища са на мястото на бивша детска ясла, която е преустроена. Кметът Цветан..

публикувано на 15.04.24 в 16:29
Народно читалище

Два литературни конкурса събират творби на ученици от Врачанско

Два литературни конкурса за ученици организира библиотеката при Народно читалище "Развитие-1869" - Враца . Единият е насочен къде деца от трети до шести клас и е по повод 11 май - Ден на светите братя Кирил и Методий и професионален празник на българските библиотекари, обясни библиотекарят Владислава Иванчева : "Предизвикваме малчуганите от..

публикувано на 15.04.24 в 14:00

Панорама на образованието ще се проведе във Враца

На 18 април училища, професионални гимназии, филиали на висши учебни заведения от Враца ще представят възможностите, които предлагат за обучение и професионална и профилирана подготовка . Тази, станала традиционна инициатива, има за цел да даде поле за изява на всички училища на територията на общината да се представят пред обществеността...

публикувано на 15.04.24 в 13:00

Стабилизирано е простреляното с пушка дете от Враца

Простреляното с пневматична пушка дете от Враца е оперирано в "Пирогов", лекарите от екипа на проф. Николай Габровски са извадили сачма от мозъка му, съобщиха от Института по спешна помощ. Към момента детето е в стабилно състояние и остава за лечение и активно наблюдение в детската реанимация на болницата. То е на 1,5 години и беше транспортирано в..

публикувано на 15.04.24 в 11:55

Среща в памет на поетесата Валентина Панова ще се състои във Враца

Библиотеката при Народно читалище „Развитие - 1869" във Враца и Конфедерация на българските писатели - клон Враца организират литературна среща в памет на Валентина Панова . На събитието ще бъде представена и последната книга на известната врачанска поетеса, обясни библиотекарят Владислава Иванчева :  "В памет на Валентина Панова и представянето..

публикувано на 15.04.24 в 11:47

Махат излезлите от употреба автомобили от улиците в Берковица

Акция за премахване на изоставени автомобили започва от днес в Берковица . Първоначално собствениците ще бъдат предупредени сами да изместят колите. Комисия от експерти, в която влиза и полицай, назначена със заповед на кмета на Берковица Радослав Найденов, започва проверка от днес за излезли от употреба моторни превозни средства на територията на..

публикувано на 15.04.24 в 11:00