Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лом и четири села без вода до петък

Снимка: Община Лом

Лом и селата Замфир, Сливата, Орсоя, Добри дол са без вода за няколко дни. Причината е строително-ремонтни дейности по пускане в експлоатация на нов напорен водопровод в района на станции "Изток" и "Запад" в Добри дол, съобщават от община Лом. Създадена е организация за максимално бързо изпълнение на строително-монтажните дейности и възстановяване на водоподаването. Това ще се изпълни възможно най-рано и в рамките на определения срок, който е 23 юли.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 21 юни 2024 година

Осигурени са средства за втората част от ремонта на булевард „Панония“ във Видин. Кметът д-р Цветан Ценков и министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова подписаха споразумение за финансиране на "Рехабилитация на булевард "Панония“ от ул. "Цар Иван Асен II“ до ул. "Гео Милев“. Предвидените дейности включват..

публикувано на 21.06.24 в 18:05

Откриват паметна плоча на поборници от Старопатица

Паметна плоча на участниците в националноосвободителното движение Гено Минков, наричан Гено войвода, и Цеко Спасов, известен като Знаменосеца, ще бъде открита в кулското село Старопатица. Двамата участват в организирането на въстанието в Северозападна България през 1850 година, а през 1878 година и в Освободителната Руско-турска война. Паметната плоча е..

публикувано на 21.06.24 в 17:13

Прокуратурата във Враца обвини жена за насилие над мъжа ѝ

Прокуратурата във Враца повдигна обвинения срещу жена, упражнила насилие над мъжа си, ранила го с нож и отправила закана за убийство, съобщиха от държавното обвинение. Работи се по досъдебно производство за причиняване на телесна повреда и закана с убийство. Установено е, че на 20.06.2024 г. в имот във Враца 39-годишната жена нанесла удар с..

публикувано на 21.06.24 в 16:49
Недоволни блокираха преди дни пътя на разклона за Вършец.

Жители на село Бързия готвят протест срещу решението за пускане на тирове през "Петрохан"

Жителите на село Бързия подготвят протест срещу решението на Агенция "Пътна инфраструктура" от понеделник да бъдат пуснати тирове през прохода "Петрохан". Днес хората започнаха да се организират в социалните мрежи. На среща при регионалния министър бе решено от понеделник тежкотоварният трафик от Монтана за София да преминава през прохода..

публикувано на 21.06.24 в 16:21

Как да се предпазим от жегите

Жълт код за опасно високи температури издаде Националният институт по метеорология и хидрология за днес в много общини, сред които са и Видин, Враца и Монтана. Температурите са между 35 и 38 градуса. Как да се предпазят хората от горещините съветва д-р Станислав Поломски  - директор на Центъра за спешна помощ във Видин : "В горещите часове да..

публикувано на 21.06.24 в 15:54

Започва панаирът в село Раковица

Традиционният панаир в село Раковица , община Макреш, започва от днес, 21 юни и ще продължи до 23 юни, включително, съобщи за Радио ВИДИН кметът Николай Ненчев. На 22 юни (събота), от 10:30 часа, Младежки клуб организира турнир по футбол на малки врати на спортната площадка зад местното читалище, като от кметството са предвидили много..

публикувано на 21.06.24 в 15:24

Видин ще бъде домакин на международна киноложка изложба 

Международна изложба за всички породи кучета и специализирана изложба за българско овчарско куче ще се проведе утре, 22 юни, във Видин . Четириногите участници ще бъдат разпределени в четири категории - бебета, подрастващи, млади и възрастни. Изложбата е организирана съвместно от Световния киноложки ловно-спортен алианс, Български републикански..

публикувано на 21.06.24 в 14:40