Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Танцово кино гостува на Белоградчик

Снимка: Община Белоградчик

От Белоградчик стартира Националното турне „Танцово кино на път из България”, като идеята му е да бъдат популяризирани съвременни танцови спектакли и филми сред все по-широки аудитории.  То е организирано от Фондация „Човек с шапка”, а инициативата е част от проекта „Фокус Кино танц”, осъществен с подкрепа на Национален Фонд Култура.

Програмата на „Танцово кино на път из България” представя безплатно танцовите филми: „Поглед от ръба”, "CHISEL" и "INNER BLOOM". В проекта участват режисьорите Силвия Чернева, и Стефани Ханджийска, операторът Никола Гюлмезов и студентите от обучителната програма „Фокус кино Танц”.

След прожекцията, участниците в събитието имаха възможността в свободен разговор да споделят с режисьора Силвия Чернева впечатленията си от танцовите филми, както и да обсъдят възможностите и начините за възпитанието на филмовото и танцово изкуство сред хората в малките градове.

Цялото турне само по себе си също е потенциален проект и филм за възприятието на хората за танцовото кино, документира Никола Гюлмезов – фотограф и оператор. Вижте още

Снимката на 28 юли 2021 година

В следобедните часове температурата във Видин достигна 37 градуса. В 16:30 часа измерената температура в Монтана е била 36 градуса . За час и половина покачването е от половин градус, съобщиха от Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана. Доброволци  раздаваха минерална вода на преминаващите пред централния вход на община Видин. Инициативата..

обновено на 28.07.21 в 18:54

36 градуса измериха в Монтана

В 16:30 часа измерената температури в Монтана е била 36 градуса. За час и половина покачването е от половин градус, съобщиха от Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана. На този ден е било и още по-горещо. Покачване на температурите ще има утре и в следващите дни. За четвъртък е обявен "оранжев код" за горещо време в Монтана и още 20 области..

публикувано на 28.07.21 в 17:25

Генади Велков: Извънредната сесия е нормална сесия

Заседанието на Общинския съвет във Видин този понеделник започна с изявление на общинския съветник Цецо Иванов, който каза, че сесията е в нарушения на закона, след което напусна заседанието. На пресконференция днес председателят на Общинския съвет Генади Велков обясни, че заседанието е законно: "Извънредната сесия си е нормална сесия на Общинския..

публикувано на 28.07.21 в 16:31

Димитър Велков: Провелото се извънредно заседание е пълен фарс

Брифинг, свързан със свиканото извънредното заседание на Общински съвет Видин в понеделник, даде председателят на Областната и на Общинската организации на БСП във Видин - Димитър Велков . Той определи провелото се извънредно заседание като пълен фарс. "Не може едно извънредно заседание да има 23 точки. Извънредни заседания се правят, когато..

публикувано на 28.07.21 в 16:01

Извънредна епидемична обстановка остава до 31 август

Министерският съвет прие решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 август 2021 г. до 31 август 2021 г. В световен план, към 20.07.2021 г., България се нарежда на 7-о място по обща смъртност от COVID-19 и на 67-о място по 14-дневна смъртност. Във възрастовото разпределение на случаите се наблюдава..

публикувано на 28.07.21 в 15:10

Предлагат разделяне на тежкотоварния трафик между Видин и Монтана

Предложение за разделяне на трафика на тежкотоварните моторни превозни средства в два потока: от Видин към Монтана движението на тежкотоварни МПС да се осъществява само по път I-1(Е79), а в обратната посока (от Монтана към Видин) само по второкласния път II-11, през село Арчар ще направи Областната дирекция на МВР Видин, съобщи комисар Петър Петров по..

публикувано на 28.07.21 в 14:47

Горещо време: Във Видин доброволци раздават безплатна вода

Доброволци   раздават минерална вода на преминаващите пред централния вход на община Видин. Инициативата е на общинската администрация. Тя ще се провежда във времето от 12:00 до 13:30 часа и ще продължи до края на седмицата,  във връзка с жълтия предупредителен код за опасно горещо време . "Днес е много топло и една вода ще послужи много добре..

публикувано на 28.07.21 в 14:05