Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

10 % от населението на Видинско с напълно завършен ваксинационен цикъл

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Само около 10 процента от населението на Област Видин е с напълно завършен ваксинационен цикъл, това каза за радио Видин д-р Пепа Цветанова от Регионална здравна инспекция-Видин. 
"Хората могат да се ваксинират при общопрактикуващите лекари, това е задължение на общопрактикуващите лекари. Лицата с хронични заболявания, лицата на възраст над 65-годишна възраст, да бъдат обхванати именно от тях, защото те знаят кои са хронично болните, кои са подходящи за ваксинация. Но също така има разкрити още пет ваксинационни други пункта, а това са имунизационните пунктове в двете болници в областта- Многопрофилната болница за активно лечение в град Видин и Многопрофилната болница за активно лечение в град Белоградчик, Медицински център "Биомед" в град Видин и Медико-Дентален център "Омега" в град Видин и разбира се имунизационният кабинет в РЗИ-Видин."- допълни Пепа Цветанова.
Подробности относно ваксинацията и видовете ваксини, които се поставят може да откриете на сайта на РЗИ Видин, както и на място в инспекцията

Вижте още

Снимката на 28 юли 2021 година

В следобедните часове температурата във Видин достигна 37 градуса. В 16:30 часа измерената температура в Монтана е била 36 градуса . За час и половина покачването е от половин градус, съобщиха от Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана. Доброволци  раздаваха минерална вода на преминаващите пред централния вход на община Видин. Инициативата..

обновено на 28.07.21 в 18:54

36 градуса измериха в Монтана

В 16:30 часа измерената температури в Монтана е била 36 градуса. За час и половина покачването е от половин градус, съобщиха от Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана. На този ден е било и още по-горещо. Покачване на температурите ще има утре и в следващите дни. За четвъртък е обявен "оранжев код" за горещо време в Монтана и още 20 области..

публикувано на 28.07.21 в 17:25

Генади Велков: Извънредната сесия е нормална сесия

Заседанието на Общинския съвет във Видин този понеделник започна с изявление на общинския съветник Цецо Иванов, който каза, че сесията е в нарушения на закона, след което напусна заседанието. На пресконференция днес председателят на Общинския съвет Генади Велков обясни, че заседанието е законно: "Извънредната сесия си е нормална сесия на Общинския..

публикувано на 28.07.21 в 16:31

Димитър Велков: Провелото се извънредно заседание е пълен фарс

Брифинг, свързан със свиканото извънредното заседание на Общински съвет Видин в понеделник, даде председателят на Областната и на Общинската организации на БСП във Видин - Димитър Велков . Той определи провелото се извънредно заседание като пълен фарс. "Не може едно извънредно заседание да има 23 точки. Извънредни заседания се правят, когато..

публикувано на 28.07.21 в 16:01

Извънредна епидемична обстановка остава до 31 август

Министерският съвет прие решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 август 2021 г. до 31 август 2021 г. В световен план, към 20.07.2021 г., България се нарежда на 7-о място по обща смъртност от COVID-19 и на 67-о място по 14-дневна смъртност. Във възрастовото разпределение на случаите се наблюдава..

публикувано на 28.07.21 в 15:10

Предлагат разделяне на тежкотоварния трафик между Видин и Монтана

Предложение за разделяне на трафика на тежкотоварните моторни превозни средства в два потока: от Видин към Монтана движението на тежкотоварни МПС да се осъществява само по път I-1(Е79), а в обратната посока (от Монтана към Видин) само по второкласния път II-11, през село Арчар ще направи Областната дирекция на МВР Видин, съобщи комисар Петър Петров по..

публикувано на 28.07.21 в 14:47

Горещо време: Във Видин доброволци раздават безплатна вода

Доброволци   раздават минерална вода на преминаващите пред централния вход на община Видин. Инициативата е на общинската администрация. Тя ще се провежда във времето от 12:00 до 13:30 часа и ще продължи до края на седмицата,  във връзка с жълтия предупредителен код за опасно горещо време . "Днес е много топло и една вода ще послужи много добре..

публикувано на 28.07.21 в 14:05