Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видин става фестивална сцена

Снимка: Радио Видин

Десетият  фестивал на изкуствата "Дунавски вълни" започва на 26 юли, от 19:00 часа, на сцената на Летния театър в крепостта "Баба Вида". Начало на събитието ще бъде поставено с концерта "Дунавски валс" на Симфониета – Видин. Във фестивалната програма са включени арт работилници и ателиета за деца, театрални представления, изложби, тематични вечери и много други. Ще гостуват актьори от Драматичен театър – Монтана, Stand Up Comedy Show на Ники Станоев, моноспектакълът "Живак" на Димитър Живков, ще пеят Ива и Велислава Костадинови. Градският духов оркестър на Видин ще представи концерт под наслов  "Музиката на 80-те и 90-те", предвидено е и Българско огнено шоу. На финала на юбилейното фестивално издание ще бъдат представени живите човешки съкровища на региона във фолклорна вечер с участието на самодейни състави и Антимовската духова музика.

За локации на фестивалните събития са избрани знакови места в града. Освен в средновековната крепост, те ще се провеждат в Крайдунавския парк, на сцената при Художествената галерия "Никола Петров" и в пространството на БиблиоПощата. Ето и цялата програма на събитието:


ПРОГРАМА НА ДЕСЕТИ ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „ДУНАВСКИ ВЪЛНИ”

26-31 юли 2021 г., гр. Видин

26 юли, понеделник

19:00 ч. - Официално откриване на Фестивала на изкуствата „Дунавски вълни”, сцената на крепост „Баба Вида”

19:10 ч. - ”Дунавски валс” - концерт на Симфониета - Видин, сцената на крепост „Баба Вида”

27 юли, вторник

10:30 ч. - „Първи стъпки на сцена“ - театрална работилница за деца, открита сцена на БиблиоПощата

19:00 ч. - „Музиката на 80-те и 90-те“ - концерт на Градски духов оркестър - Видин, сцената на крепост „Баба Вида”

19:40 ч.  – „Страсти Илиеви“- моноспектакъл на Иван Рангелов, сцената на крепост „Баба Вида”

28 юли, сряда

11:00 ч. – „Лече-Буболече” - представление за деца по приказката на Георги Авгарски, открита сцена на БиблиоПощата

11:40 ч. -  Aтелие за кукли от горски материали, до откритата сцена на Библиопощата

17:00 ч. - „Изкуство срещу зависимости“ - арт работилница с експертите от Превантивно-информационен център за борба със зависимостите - Видин, Крайдунавски парк, до сцената наХудожествена галерия „Н. Петров“

19:00 ч. - #НИКИГОВОРИ за ИнфлуенЦата - Stand Up Comedy Show на Ники Станоев, сцената на крепост „Баба Вида”

21:00 ч. – „Живак” – моноспектакъл на Димитър Живков, сцената на крепост „Баба Вида”

29 юли, четвъртък

11:00 ч. - „Една приказно блатна история” - представление за деца на Куклен театър - Монтана, открита сцена на БиблиоПощата

17:30 ч. - „Случки стари за гори и пожари“ - представление за деца на Куклен театър - Монтана, на площада в кв. „Нов път“

19:00 ч. - ”Да докоснеш небето” - представление на Драматичен театър - Монтана, сцената на крепост „Баба Вида”

30 юли, петък

10:30 ч. - „Първи стъпки на сцена“ - театрална работилница за деца, открита сцена на БиблиоПощата

11:00 ч. - „Изкуство срещу зависимости“ - арт работилница с експертите от Превантивно-информационен център за борба със зависимостите - Видин, на площада в кв. „Нов път“

19:00 ч. – „Последвай стъпките“ – изложба на културна организация „Таратанци“, защитна дига на река Дунав, от Телеграф капия до Художествената галерия

20:00 ч. – Концерт на Ива и Велислава Костадинови, сцена на Художествена галерия „Н. Петров“

21:00 ч. – Българско огнено шоу, сцена на Художествена галерия „Н. Петров“

31 юли, събота

17:00 ч. – Живите човешки съкровища на региона - фолклорна вечер и закриване на Фестивала ”Дунавски вълни“, с участието на самодейни състави и Антимовската духова музика, открита сцена на Художествена галерия „Н. Петров“






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 9 юли 2024 година

С традиционен  поход  "По стъпките на Вазов" жители на Берковица отбелязаха днес 174 години от рождението на Иван Вазов.   Патриархът на българската литература е черпил вдъхновение от красивата природа по време на престоя си тук. Здравната каса реши да плаща на аптеките със задна дата допълнителни 15% от стойността на всяко лекарство,..

публикувано на 09.07.24 в 18:05

Мездра се готви за международен фолклорен фестивал

Четвъртото издание на Международния фестивал "Фолклорната магия на Мездра" ще започне на 21 юли. Участниците са 12 групи, от различни краища на света и ще се изявяват  до 25 юли на сцените в селата Моравица, Брусен, Зверино и и в Мездра. Организатори на фестивала са Ансамбъл "Мездра" и Народно читалище "Просвета 1925 - Мездра", с подкрепата на..

публикувано на 09.07.24 в 16:43

Жители на Берковица отбелязаха 174 години от рождението на Вазов

С традиционен поход "По стъпките на Вазов" жители на Берковица отбелязаха днес 174 години от рождението на Иван Вазов. Патриархът на българската литература е черпил вдъхновение от красивата природа по време на престоя си тук. Иван Вазов живее в Берковица в периода от 1879 - 1880 година. Бил е председател на окръжния съд. В Берковица Вазов..

публикувано на 09.07.24 в 16:13

Започна археологическият сезон в Кула

Археологическите разкопки  в района на  крепостта "Кастра Мартис"  в град Кула започнаха. Проучванията се провеждат за втора поредна година.  Разкопките са финансирани от Община Кула. Осигурени са 18 хиляди лева, каза археологът  доцент Здравко Димитров : „Новият археологически сезон е втори поред от новите разкопки на..

публикувано на 09.07.24 в 15:22

Избрани творби от фонда на галерията представят във Враца

Изложба живопис "Избрани творби от фонда на ХГ "Иван Фунев"  е подредена в Художествената галерия във Враца . Представени са предимно пейзажи и фигурални композиции, каза завеждащият културния институт при Регионалния исторически музей във Враца Христо Божков .  "Подредили сме 24 творби в голямата зала на художествената галерия и седем..

публикувано на 09.07.24 в 15:19

110 служители на МВР в област Монтана с награди за празника на вътрешното министерство

За поредна година в Областната дирекция на МВР-Монтана бе спазена традицията за връчване на награди на отличени служители по случай професионалния празник на служителите на МВР – 5 юли и по повод 145-ата годишнина от създаването на вътрешното министерство. Гости на тържественото събрание в полицейската дирекция бяха директорът..

публикувано на 09.07.24 в 15:14
Областният управител Ани Арутюнян (вдясно) поздрави Ирена Николова за назначаването ѝ на поста.

Нов заместник областен управител на Видин встъпи в длъжност

Назначиха нов заместник областен управител във Видин . Със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев, за длъжността е назначена Ирена Николова . Тя е бакалавър по Социална педагогика и магистър по Предучилищна и начална педагогика, придобити от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Професионалната ѝ кариера е преминала в..

публикувано на 09.07.24 в 14:55