Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ники Станоев представя новото си комедийно шоу във Видин

Снимка: Красимир Каменов

Стендъп комеди шоуто на Ники Станоев "Ники говори за инфлуенцата" ще има своята премиера във Видин в рамките на фестивала "Дунавски вълни". Спектакълът ще се играе за пръв път пред видинска публика тази вечер от 19:00 часа на сцената на крепостта "Баба Вида". Това е най-новата тема, по която актьорът с видински корени работи. Шоуто се фокусира върху живота по време на "Ковид" и  ИнфлуенЦАрите, обясни за Радио Видин актьорът:
 
"Точно за това ще говоря, намерих паралел между "инфлуенцата" и живота по време на "инфлуенца". Тоест, като сме изолирани, като сме във вкъщи по-дълго време, отколкото бихме искали, с половинката или като си сам вкъщи... Също намерих и паралел между "инфлуенцата" и "инфлуенцарете"... Това ще са основните приказки, които ще говоря. Ще бъде интерактивно... То не е точно като представление... Точно това е сладкото на стендъпа, че тук нямаме четвъртата страна, както е при представленията и си откъснат в дадени обстоятелства... Тук няма персонажи, тук съм си аз и всичките болежки, които са ми в главата ще ги разкажа"

След комеди шоуто на Ники Станоев фестивалната вечер ще продължи  с  моноспектакъла "Живак" на актьора Димитър Живков, от 21:00 часа на сцената на крепостта "Баба Вида". 
Вижте още

Деца от Кула рисуваха картички за възрастни и самотни хора

Днес- на 5 декември, когато се чества Деня на доброволеца, деца от град Кула рисуваха коледни картички, като така се включиха в кампанията на движение "Северозапазване“, “И аз имам баба и дядо - Подари Коледна вечеря на пенсионер в нужда”, която за четвърта поредна година ще стопли сърцата на възрастните и самотни хора от община Кула по Коледа..

публикувано на 05.12.21 в 16:35

ВАС отстрани общински съветник от Берковица

Тричленен състав на Върховния административен съд, с председател Галина Христова окончателно отстрани Борис Костадинов като общински съветник от берковския парламент. Решението с номер № 12325 е от 01.12.2021 г. Причината за отстраняването на местния избраник е неявяването му на заседания на Общински съвет /ОбС/ и съответно на комисиите, в които е..

публикувано на 05.12.21 в 15:41

Анжело Добричов: След подмяната на ВиК мрежата в Долни Лом, предстои и ремонт на улиците

"Ще направим всичко възможно след като бъде ремонтирана ВиК мрежата в Долни Лом, да бъдат ремонтирани и улиците в селото.", обясни за Радио Видин кметът на община Чупрене, Анжело Добричов. Според него, подобряването на инфраструктурата е сред основните цели за подобряване на живота в населените места от общината: "След като сменим водопровода..

публикувано на 05.12.21 в 14:45

153-ма се ваксинираха за ден във Врачанско

153-има жители на област Враца са използвали съботния ден, за да се ваксинират срещу ковид, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. Всяка трета доза, направена вчера, е била в кабинета на РЗИ, където лично директорът д-р Орлин Димитров поставяше ваксините. 48 души са си поставили първа игла, за 35 други ваксинационният..

публикувано на 05.12.21 в 11:04

Вършец е с отличия за доброволчество

Росица Манева и Илиян Димитров са младежите от област Монтана, отличени в надпреварата на конкурса "Мисията доброволец - (не)възможна!" на Министерството на младежта и спорта. На 5 декември отбелязваме Международния ден на доброволеца - инициатива, която се провежда за шеста поредна година в България и цели да популяризира доброволчеството и да..

публикувано на 05.12.21 в 10:00

Почитаме Свети Сава Освещени

С почитта към трима светци започват декемврийските празнични ритуали към Света Варвара, Свети Сава и Свети Никола. На 5 декември Православната църква отбелязва паметта на преподобни Сава Освещени. Историята на светеца тръгва от аристократичен род от Кападокия (Мала Азия). На 18 години Сава става монах и по-късно отшелник в пустинните местности край..

публикувано на 05.12.21 в 08:30

55 са новите случаи на Covid-19 в Северозапада

985 са новите случаи на коронавирус у нас. 80% от тях не са ваксинирани. 5,1 на сто са положителните проби от направените 19 316 теста. В област Видин новозаразените са 24, във Врачанско 28 и в област Монтана- трима. 36 са починалите през изминалото денонощие. 86% от тях не са били ваксинирани. 203 са новопостъпилите с коронавирус в болнични..

публикувано на 05.12.21 в 07:45
Подкасти от БНР