Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Предлагат разделяне на тежкотоварния трафик между Видин и Монтана

Снимка: Радио ВИДИН

Предложение за разделяне на трафика на тежкотоварните моторни превозни средства в два потока: от Видин към Монтана движението на тежкотоварни МПС да се осъществява само по път I-1(Е79), а в обратната посока (от Монтана към Видин) само по второкласния път II-11, през село Арчар ще направи Областната дирекция на МВР Видин, съобщи комисар Петър Петров по време на заседание на Областната комисия по безопасност на движението. 


По време на заседанието, което се е провело вчера, но от областната администрация информират  за него днес, са представени отчети и анализи на няколко служби. Според изнесените данни на сектор "Пътна полиция" се наблюдава увеличаване на пътно-транспортните произшествия с 14 повече, в сравнение за същия период на миналата година. Загиналите са с трима по-малко, но е увеличен броя на тежко ранените лица с 5. Настъпването на летния сезон, засилване интензивността на трафика и възвръщането на икономическите и социални показатели към нивата от преди възникването на пандемичната обстановка, са тенденциите от направения анализ на констатираните пътнотранспортни произшествия. 


За второто тримесечие на 2021 г. екипите за Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Видин са ликвидирали последствията от 6 катастрофи с транспортни средства и са участвали общо 14 пъти в оказване на техническа помощ при различни произшествия на пътното платно.


До 1 минута е времето за реакция на спешните екипи при обслужване на ПТП-та, информираха от Центъра за спешна медицинска помощ.


През отчетния период приоритетно се работи по осигуряването на  нормална  и безопасна проходимост на републиканските  пътища, развити на територията на областта, докладваха от Областно пътно управление Видин. Извършва се по график текущ ремонт по одобрените от АПИ месечни, допълнителни и извънредни мероприятия. За периода са извършени земни работи за 23 218,60 лв. За поддържане и ремонт на пътни настилки са похарчени 989 661,87лв.. Премахването на растителност, оформяне корони на дървета, косене и др. е струвало 88 229.68 лв., допълниха от пътната служба.
Вижте още

Снимката на 20 септември 2021 година

"Настроения в цвят"  се нарича изложбата на видинската авторка  Юлиана Чавдарова.  Картините, които са рисувани от 2016 година до сега, са подредени в изложбената зала на Художествена галерия "Никола Петров" Видин. Агенция „Пътна инфраструктура“ извършва всички необходими действия трасето на скоростното направление Видин – Ботевград да бъде..

публикувано на 20.09.21 в 18:03

АПИ: Извършват се необходимите дейности, за да има трасе от Видин до Ботевград

"И ние не знаем откъде ще мине трасето в Северозападния скоростен път Ботевград-Видин. Отново има парче от магистралата, което е в средата и не можем да намерим пътя. И там има “ин хаус“ поръчка за три от лотовете. Два от тях имат разрешение за строеж, издадени буквално в последните дни на предишното управление на ГЕРБ. Не знаем също и кои са..

публикувано на 20.09.21 в 17:57
Дунав мост 2

Пътуващите към Румъния ще се движат в лявото платно на Дунав мост 2

Поради извършване на ремонт на пътя в румънската част преди ГКПП Дунав мост Видин - Калафат, от 20.09.2021 г. до 04.10.2021 г. ще бъде въведена временна организация на движението.  Превозните средства от България към Румъния ще преминават през лявата лента на пътното платно.  Участъкът ще бъде сигнализиран със съответните пътни знаци, информират..

обновено на 20.09.21 в 17:56

Тежка катастрофа на изхода на Враца

Тежка катастрофа стана малко преди 17 часа днес на второкласния път между Враца и Оряхово. Инцидентът е станал между две коли близо до крайпътно заведение на около 5 километра от изхода на Враца в посока към крайдунавския град.  Катастрофата е предизвикана от жени зад волана, по непотвърдена информация ранените са поне петима.   След..

публикувано на 20.09.21 в 17:38

Детската градина в Дърманци отвори врати след основен ремонт

Основно ремонтирана е детската градина в мездренското село Дърманци, която е филиал на градската Детска градина "Слънчице". Ремонтът е извършен от служители на Общинско предприятие "Чистота" и от доброволци със средства от резерва на общинските детски градини, от бюджета на ДГ "Слънчице", от Община Мездра и от дарители. Подменени са..

публикувано на 20.09.21 в 17:13
помощи храни бчк

Над 9 хиляди от Видинско ще получат хранителни пакети

9 380 души от Видинска област ще получат хранителни пакети по Оперативната програма за храни или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Раздаването ще започне от понеделник, 20 септември, от община Ружинци и ще продължи по график в останалите общини на региона, обясни директорът на..

публикувано на 20.09.21 в 15:45

Ремонтираха кметството в Зверино

Ремонтираха сградата, където се помещава администрацията на кметство Зверино. Обществената сграда преди е използвана като Районно управление от полицията, каза за Радио ВИДИН кметът  Стоян Петров . "Извършена е енергийна ефективност на цялата сграда. Като в енергийна ефективност влизат подмяна на дограмата, саниране на сградата отвънка с нова..

публикувано на 20.09.21 в 15:35