Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Димитър Велков: Провелото се извънредно заседание е пълен фарс

Снимка: Радио Видин

Брифинг, свързан със свиканото извънредното заседание на Общински съвет Видин в понеделник, даде председателят на Областната и на Общинската организации на БСП във Видин - Димитър Велков. Той определи провелото се извънредно заседание като пълен фарс.

"Не може едно извънредно заседание да има 23 точки. Извънредни заседания се правят, когато има нещо извънредно. Някакъв случай, който е от извънредна важност за видинчани, като не дай си Боже земетресение, някаква тежка криза, като кризата с коронавируса. Вие знаете, че правихме такова извънредно заседание по тоя въпрос. Това не е правилно, защото тези двадесет и няколко точки, нито един общински съветник няма да може да се подготви за тях. Материалите се раздадоха твърде късно. Нямаше обсъждане в групи, съответните групи, които функционират към Общински съвет на Община Видин. И като няма обсъждане, как се вземат важни решения, важни като например бизнес плана на ВиК-Видин, като решение, свързано с актуализация на бюджета, капиталови разходи. По какъв начин и с каква предварителна подготовка общинските съветници отиват да решават тези въпроси? В петък следобед бяха изпратени материалите, в понеделник беше заседанието. Без никакви обсъждания. Да не говорим, че бюджетът най-малко трябва да се обсъди на обществено обсъждане, трябва да не е така под масата цялата работа и скрита. Защото в нас остана това чувство, че всичко е скрито и е под масата. Затова групата на БСП или поне една част от групата, взе решение да напусне залата, за да не участва в този фарс.", каза Димитър Велков.

*Целия брифинг чуйте в звуковия файл.
Вижте още

Разкриват COVID зона за извънболнично лечение във Видин

COVID зона за извънболнично лечение на пациенти с коронавирус ще бъде разкрита до дни във Видин. Тя ще се помещава в медицински център "Омега", обясни директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Венцислав Владински.  "Сутринта са подписани договорите за парите и за необходимата апаратура, която центърът ще получи от нашето министерство. В..

публикувано на 21.09.21 в 17:25

Приемат творби за Националната изложба биенале "Тенец"

Започна приемането на творби за участие в поредното издание на Националната изложба биенале "Тенец". Изложбата е посветена на писателя Йордан Радичков,  каза за Радио Видин Любомир Мечков - главен уредник на художествена галерия "Кирил Петров" в Монтана. "Изложбата е биенале, който се провежда на всеки две години. Това е четвърто поредно издание...

публикувано на 21.09.21 в 16:52

РЗИ- Видин с грамота за активност при ваксинационната кампания

Почетни грамоти на Министерството здравеопазването получиха медици, участвали активно във ваксинационната кампания в област Видин. Отличен е екипът на Регионалната здравна инспекция, който е ваксинирал най-много хора. По този повод директорът на дирекция "Надзор на зарзаните болести" д-р Пепа Цветанова каза: "Това е едно признание от М..

публикувано на 21.09.21 в 16:23

В Монтана наградиха медици за справяне с имунизационната кампания

За справяне с имунизационната кампания срещу COVID-19, здравното министерство награди РЗИ и личен лекар от Берковица.  Областният управител на Монтана Валери Димитров връчи грамота, подписана от служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров, на директора на РЗИ Монтана д-р Елена Борисова .  "Искам да благодаря на д-р Борисова за това,..

публикувано на 21.09.21 в 14:26

Започна масовият гроздобер в Ново село

В най-лозарския регион на видинска област- Ново село, започна масовият гроздобер. На общоселското събрание лозарите се разбраха, че масивите ще се пазят от 15 септември, а масовият гроздобер ще започне от 20-то число. Но всеки можеше да започне в зависимост от сортовете грозде, от разположението на лозето и от свободното време на помощниците,..

публикувано на 21.09.21 в 12:48

Златко Живков: "Има опасност до края на годината бюджета на страната да не бъде приет"

Има опасност да не бъде приет до края на годината бюджета на страната за 2022 година, това заяви кметът на Монтана Златко Живков след годишната среща на Националното сдружение на общините в Република България.  Заради ковид мерките на форума присъстваха около 450 кметове и председатели на Общински съвети, а заради липсата на правителство-  и..

публикувано на 21.09.21 в 11:22
КОВИД 19

Област Враца влезе в червената зона на COVID-19

35 са заболелите жители на област Враца през изминалото денонощие. 7 от тях са били приети в лечебни заведения заради здравословното си състояние и необходимостта от лекарски грижи. Сред постъпилите в болници са двама тийнейджъри -15-годишно момиче от мездренското село Боденец и негов връстник от село Манастирище, които са най-младите..

публикувано на 21.09.21 в 09:00