Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Огнено шоу във Видин

Огненото шоу ще представят клуб "Дивинитас" във Видин тази вечер. Спектакълът "Пламък от слънце" ще предложи на зрителите завладяваща комбинация от огън, преливаща в искри, които ще осветят нощен Видин, каза Лилия Йотова, управител на клуб "Дивинитас":


"Първо, искам да кажа, че много се радваме отново да гостуваме на град Видин... Шоуто, с което ще гостуваме на събитието е феерия от пламъци в български ритми и се надяваме да донесе много настроение на публиката... Гостите могат да очакват една завладяваща комбинация от огън. "Дивинитас" е създаден от доста време и ние сме една група приятели, която същевременно ги свързва любовта към огъня... Ще видите едни хора, които много обичат това, с което се занимават и нямат търпение да го поднесат на публиката. "


Събитието е в рамките на фестивала "Дунавски вълни" и започва в 21:00 часа на сцената на Художествена галерия "Никола Петров".


В сърцето на огнен клуб "Дивинитас" стои сплотен екип, който над 10 години е обединен от общата си любов към огъня и от хилядите усмивки на хората, които стават свидетели на огнените представление. 

Вижте още

77 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада

1652 са новите случаи на COVID-19 у нас при направени 24 891 теста. Това показват данните в Единния информационен портал към полунощ. Положителни са под 7% от взетите проби.  Новите случаи в Северозапада са 77, като най-много новозаразени има в област Враца - 33 души, следвана от Монтана с 32 и Видин с 12 новозаразени.  116 са починалите с..

публикувано на 09.12.21 в 06:29

Снимката на 8 декември 2021 година

Коледен базар  е разположен на площад "Бдинци" във Видин. Организатори са сдружение "Арт-базар" към занаятчийската камара във Видин.  Очаква се решение на надзорния съвет на ВиК холдинга за отпускане на заем за дружеството във Видин , за да бъдат изплатени задълженията за електроенергия. В края на миналата седмица от ЕНЕРГО-ПРО предупредиха за..

публикувано на 08.12.21 в 17:58

Започва ремонт на библиотеката във Враца

Сградата на регионалната библиотека във Враца ще бъде обновена, съобщиха от общинската управа.  В рамките на проекта ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност на цялата сграда. Дейностите включват цялостна реконструкция на покрива, подмяна на топлоизолацията и дограмата, ремонт на електрически и ВиК инсталации.  Ремонтните дейности..

публикувано на 08.12.21 в 17:19

Ангел Престойски: Над 20 ВиК дружества в страната са заплашени от неплатежоспособност

Заради повишените над три пъти цени на електроенергията около 20 ВиК дружества в страната са заплашени да изпаднат в неплатежоспособност. Това съобщи Ангел Престойски , управител на ВиК- Враца, председател на Съюза на ВиК операторите: "В момента се трупат големи задължения към електроразпределителните дружества. Само за тези..

публикувано на 08.12.21 в 16:41

Община Кула готова за зимния сезон

В община Кула  са взети всички мерки за посрещане на зимния сезон. Снегопочистването е частично делегирано на общинското предприятие, обясни д-р Владимир Владимиров - кмет на общината. "Мога да кажа, че сме готови да посрещнем зимата, от една страна първо е осигурено отоплението на детските и социалните заведения и другите общински..

публикувано на 08.12.21 в 16:14

Облекчават обслужването на безработните в община Ружинци

На работна среща в община Ружинци е коментирано разкриването на Изнесено работно място на "Бюро по труда" в Дреновец. На срещата е присъствал директорът на Дирекция "Бюро по труда" Белоградчик Ангел Георгиев. Новата позиция ще обслужва и селата Тополовец и Динково, съобщи кметът на общината  Александър Александров : "Там където позволяват..

публикувано на 08.12.21 в 15:48

ВиК-Видин очаква заем, за да плати задълженията от над 500 000 лева за ток

Очаква се решение на надзорния съвет на ВиК холдинга за отпускане на заем за дружеството във Видин, за да бъдат изплатени задълженията за електроенергия. В края на миналата седмица от ЕНЕРГО-ПРО предупредиха за преустановяване на снабдяването с електрическа енергия, заради дълг от 515 000 лева, голяма част от който е в просрочие...

публикувано на 08.12.21 в 15:25
Подкасти от БНР