Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

платена публикация
Изборът на подходящ хостинг в България

Днес решението на много въпроси от бизнес и частен характер се пренася в необятността на Интернет, където се появява идеалната възможност за достигане до по-широка аудитория от потенциални потребители на стоки, услуги, идеи.

За да се постигне очаквания резултат, трябва да се работи усилено. Не е достатъчно да се създаде уеб сайт, необходимо е да му се осигури видимо присъствие в мрежата.

Затова се изисква хостинг, осигуряващ използването на едно или друго пространство на сървъра. Само в този случай сайтът ще работи пълноценно и ще бъде достъпен за заинтересованите от него потребители.

Чрез въвеждане на името на домейна в адресната лента на браузъра всеки може да влезе в даден сайт и да се запознае със съдържанието му. Въпросът е доколко хостинг параметрите отговарят на нуждите на конкретния сайт.

Тук е важно да се проучат сериозно всички характеристики на хостинга, за да не се стигне до бавно зареждане на уеб страниците и други негативни моменти, които могат да отчуждят привлечената аудитория.

Последните проучвания на Google показват, че допълнителна секунда от зареждането на уеб сайта намалява реализациите с 20% за мобилни устройства.

Благодарение на присъствието на български хостинг доставчици като Jump, Delta, NovaHost и други, готови да работят в широк спектър от информационни решения, да се купи хостинг в България не е сложен процес днес.

Във всяка една хостинг компания може да се закупи хостинг план както за стартиращ проект, така и за такъв, който се нуждае от солиден капацитет с допълнителни възможности.

Критерии за надежден хостинг

Когато се търси оптимално качествен вариант при избора на хостинг, трябва да се обърне внимание на ключовите критерии като:

  възраст на хостинг компанията и брой на сайтовете (хоствани в нея) - колкото по-дълго съществува даден хостинг, толкова по-сериозно търсачките приемат сайтовете, хоствани на него;

  оптимален Uptime над 9.98% и време за реакция на сървъра под 0.200 ms;

  възможност за регистрация на домейни с различни разширения - .com,.bg, .net .eu и дуги;

  яснота при формиране на цените с точна политика на ценообразуване;

  безплатен SSL сертификат - HTTPS протокол (https://);

  достъпен удобен контролен панел;

  достъп до конструктор за създаване на уеб сайт - лесен за потребители без предварителни умения;

  предоставяне на отдалечен FTP достъп;

  допълнителни системи за сигурен бекъп;

  денонощна техническа поддръжка с професионално обслужване;

  надеждна защита срещу DDOS атаки;

  безвъзмездно прехвърляне на сайт от предварително ангажиран хостинг.


Изборът на надежден хостинг в България е основният критерий за пълноценното присъствие на бизнеса в Интернет. Затова да се прави случаен избор, особено когато се отнася до професионален уеб сайт и онлайн магазин, не е разумна идея.

Вижте още

Снимката на 23 май 2022 година

Общинското предприятие по чистотата не си изпълнява задълженията според жители на " Заводско селище ". Кварталът се е превърнал в сметище. Вирусът на маймунската едра шарка е родствен на вируса, който причинява едрата шарка, но предизвиква много по-лека клинична картина и се предава много по-трудно при хората.  В момента се води разследване какъв е..

публикувано на 23.05.22 в 17:54

13 месеца затвор за опит за грабеж във Враца

Присъда от 13 месеца " лишаване от свобода" получи  20- годишният  А.Т. , обвинен от  за извършен от него опит за грабеж над малолетно момиче.  Наказанието е след сключено споразумение м ежду защитата на обвиняемия и Районна прокуратура – Враца.  Той се е признал за виновен за това, че в ечерта на 15.03.2022 г., във Враца е нападнал 13-годишната..

публикувано на 23.05.22 в 17:29

Изявени ученици от Видин със стипендии от народен представител

Петима изявени ученици от Видин ще получат финансово стимулиране от учредената в началото на учебната година стипендия "Изследователи на знанието".  Наградата се връчва за постижения на ученици от 3-и до 10-и клас в олимпиади, обясни учредителя на стипендията и зам. председател на народното събрание Росица Кирова . "Не е задължително да са на..

публикувано на 23.05.22 в 16:41

Квартал се превърна в сметище

Общинското предприятие по чистотата не си изпълнява задълженията според жители на " Заводско селище ". Максимум два пъти в годината боклуците се извозват от територията на квартала, обясни Георги Маринов , който живее над 15 години в района. "Не идват да ги чистят редовно. Багерите дали даже ще дойдат 2 пъти през годината да изхвърлят..

публикувано на 23.05.22 в 14:34

Фолклорният събор "Дунавски ритми" ще представи читалищни състави от Видинско

Единадесетото издание на  Събора за автентичен фолклор "Дунавски ритми"  ще се проведе на   28 май (събота) във Видин . Събитието ще се проведе на открита сцена в Крайдунавския парк от   09:00 часа   и ще продължи през целия ден. В програмата ще участват л юбителски читалищни състави от цялата област. Целта на организаторите от..

публикувано на 23.05.22 в 14:20

Почистиха коритото на Лева

Стотици доброволци се включиха в превърналото се в традиция почистване на коритото на река Лева и прилежащите територии.  Кметът на Враца Калин Каменов благодари на всички, които са подкрепили инициативата в неделния ден.  В рамките на доброволческата акция бяха почистени от отпадъци и растителност: коритото на реката, прилежащите площи,..

публикувано на 23.05.22 в 14:00

Жена прободе съпруга си с нож след семеен скандал в Лом

35-годишен ломски жител е бил прободен с нож в областта на гърба от 33-годишната си съпруга след скандал между двамата в дома им в крайдунавския град, съобщиха от полицията в Монтана . Пострадалият е настанен в  хирургично отделение на МБАЛ Лом, без опасност за живота. Инцидентът е станал вчера около 23:05 часа. На сигнала е реагирал екип на..

публикувано на 23.05.22 в 12:04