Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

платена публикация
Изборът на подходящ хостинг в България

Днес решението на много въпроси от бизнес и частен характер се пренася в необятността на Интернет, където се появява идеалната възможност за достигане до по-широка аудитория от потенциални потребители на стоки, услуги, идеи.

За да се постигне очаквания резултат, трябва да се работи усилено. Не е достатъчно да се създаде уеб сайт, необходимо е да му се осигури видимо присъствие в мрежата.

Затова се изисква хостинг, осигуряващ използването на едно или друго пространство на сървъра. Само в този случай сайтът ще работи пълноценно и ще бъде достъпен за заинтересованите от него потребители.

Чрез въвеждане на името на домейна в адресната лента на браузъра всеки може да влезе в даден сайт и да се запознае със съдържанието му. Въпросът е доколко хостинг параметрите отговарят на нуждите на конкретния сайт.

Тук е важно да се проучат сериозно всички характеристики на хостинга, за да не се стигне до бавно зареждане на уеб страниците и други негативни моменти, които могат да отчуждят привлечената аудитория.

Последните проучвания на Google показват, че допълнителна секунда от зареждането на уеб сайта намалява реализациите с 20% за мобилни устройства.

Благодарение на присъствието на български хостинг доставчици като Jump, Delta, NovaHost и други, готови да работят в широк спектър от информационни решения, да се купи хостинг в България не е сложен процес днес.

Във всяка една хостинг компания може да се закупи хостинг план както за стартиращ проект, така и за такъв, който се нуждае от солиден капацитет с допълнителни възможности.

Критерии за надежден хостинг

Когато се търси оптимално качествен вариант при избора на хостинг, трябва да се обърне внимание на ключовите критерии като:

  възраст на хостинг компанията и брой на сайтовете (хоствани в нея) - колкото по-дълго съществува даден хостинг, толкова по-сериозно търсачките приемат сайтовете, хоствани на него;

  оптимален Uptime над 9.98% и време за реакция на сървъра под 0.200 ms;

  възможност за регистрация на домейни с различни разширения - .com,.bg, .net .eu и дуги;

  яснота при формиране на цените с точна политика на ценообразуване;

  безплатен SSL сертификат - HTTPS протокол (https://);

  достъпен удобен контролен панел;

  достъп до конструктор за създаване на уеб сайт - лесен за потребители без предварителни умения;

  предоставяне на отдалечен FTP достъп;

  допълнителни системи за сигурен бекъп;

  денонощна техническа поддръжка с професионално обслужване;

  надеждна защита срещу DDOS атаки;

  безвъзмездно прехвърляне на сайт от предварително ангажиран хостинг.


Изборът на надежден хостинг в България е основният критерий за пълноценното присъствие на бизнеса в Интернет. Затова да се прави случаен избор, особено когато се отнася до професионален уеб сайт и онлайн магазин, не е разумна идея.

Вижте още

Населението на община Мездра продължава да намалява

Жителите на община Мездра по постоянен адрес са общо 20136, а в общинския център те са 11411, сочат последните данни на общинската администрация. Най-голямото село Зверино е с 1543 жители, следвано от Моравица с 666 души, Боденец 542, Игнатица 486 и Долна Кремена с 481. С най-малък брой жители по постоянен адрес е село Кален, където..

публикувано на 22.09.21 в 11:55

Награждават почетните граждани на община Георги Дамяново

С почетния знак на община Георги Дамяново ще бъдат наградени шестима души. Това ще стане на официална сесия на Общинския съвет от 10:30 часа в заседателната зала. "Заради ковид-мерките на нея ще присъстват само общинските съветници, кметовете на селата и номинираните”, съобщи Лорета Ценова, пресаташе на Община Георги Дамяново...

публикувано на 22.09.21 в 09:26

Нормално започна новата учебна година в общините Кула и Бойница

В СУ "Васил Левски“ в град Кула учебната година започна присъствено, но в безпрецедентна ситуация. За първи път тази есен не учебния процес е на преден план, а безопасността и здравето на ученици и учители.  На 15 септември за първи път прага на училището прекрачиха едва 12 първокласници. Първолаците и тези до четвърти клас включително няма да..

публикувано на 22.09.21 в 09:00

7 от новозаразените с COVID-19 във Врачанско са в болници

7 от новите заразени с коронавирус 37 жители на област Враца са били приети в лечебни заведения. Най-възрастна сред тях е 96-годишна жителка на село Мраморен , която е постъпила в МБАЛ "Христо Ботев". Четирима са новите заболели в Белодробната болница във Враца, а по един в Първа частна болница и МБАЛ - Бяла Слатина. Най-младият от тях е на 44 г. от..

публикувано на 22.09.21 в 08:55

130 са новите случаи на COVID-19 в Северозападна България

2192 са новите случаи на коронавирус у нас, установени през последното денонощие. Това са 9,8 процента от направените 22 276 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. В област Видин новозаразените са 45, в област Враца 37 и в област Монтана – 48. Още 56 пациентите с Covid-19 са приети в..

публикувано на 22.09.21 в 08:30

Настъпва астрономическата есен

В 22 ч. и 21 минути днес, 22 септември, настъпва есенното равноденствие. Тогава започва и астрономическата есен. Астрономически тя започва с есенното равноденствие -около 23 септември в Северното полукълбо и 21 март в Южното. Денят и нощта са приблизително еднаква продължителност, като нощта се увеличава все повече, а денят намалява...

публикувано на 22.09.21 в 08:15

България чества 113 години независимост

Днес отбелязваме 113 години от обявяването на Независимостта на България. Денят се чества като официален празник на страната от 1990 г. В нощта срещу 22 септември 1908 година министър-председателят на Княжество България  Александър Малинов посреща княз Фердинанд I на яхтата "Хан Крум" край Русе. Оттам цялото българско правителство и князът поемат към..

публикувано на 22.09.21 в 07:55