Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Изборът на подходящ хостинг в България

Днес решението на много въпроси от бизнес и частен характер се пренася в необятността на Интернет, където се появява идеалната възможност за достигане до по-широка аудитория от потенциални потребители на стоки, услуги, идеи.

За да се постигне очаквания резултат, трябва да се работи усилено. Не е достатъчно да се създаде уеб сайт, необходимо е да му се осигури видимо присъствие в мрежата.

Затова се изисква хостинг, осигуряващ използването на едно или друго пространство на сървъра. Само в този случай сайтът ще работи пълноценно и ще бъде достъпен за заинтересованите от него потребители.

Чрез въвеждане на името на домейна в адресната лента на браузъра всеки може да влезе в даден сайт и да се запознае със съдържанието му. Въпросът е доколко хостинг параметрите отговарят на нуждите на конкретния сайт.

Тук е важно да се проучат сериозно всички характеристики на хостинга, за да не се стигне до бавно зареждане на уеб страниците и други негативни моменти, които могат да отчуждят привлечената аудитория.

Последните проучвания на Google показват, че допълнителна секунда от зареждането на уеб сайта намалява реализациите с 20% за мобилни устройства.

Благодарение на присъствието на български хостинг доставчици като Jump, Delta, NovaHost и други, готови да работят в широк спектър от информационни решения, да се купи хостинг в България не е сложен процес днес.

Във всяка една хостинг компания може да се закупи хостинг план както за стартиращ проект, така и за такъв, който се нуждае от солиден капацитет с допълнителни възможности.

Критерии за надежден хостинг

Когато се търси оптимално качествен вариант при избора на хостинг, трябва да се обърне внимание на ключовите критерии като:

  възраст на хостинг компанията и брой на сайтовете (хоствани в нея) - колкото по-дълго съществува даден хостинг, толкова по-сериозно търсачките приемат сайтовете, хоствани на него;

  оптимален Uptime над 9.98% и време за реакция на сървъра под 0.200 ms;

  възможност за регистрация на домейни с различни разширения - .com,.bg, .net .eu и дуги;

  яснота при формиране на цените с точна политика на ценообразуване;

  безплатен SSL сертификат - HTTPS протокол (https://);

  достъпен удобен контролен панел;

  достъп до конструктор за създаване на уеб сайт - лесен за потребители без предварителни умения;

  предоставяне на отдалечен FTP достъп;

  допълнителни системи за сигурен бекъп;

  денонощна техническа поддръжка с професионално обслужване;

  надеждна защита срещу DDOS атаки;

  безвъзмездно прехвърляне на сайт от предварително ангажиран хостинг.


Изборът на надежден хостинг в България е основният критерий за пълноценното присъствие на бизнеса в Интернет. Затова да се прави случаен избор, особено когато се отнася до професионален уеб сайт и онлайн магазин, не е разумна идея.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 24 април 2024 година

Изплащането на великденските добавки на пенсионерите започва на 26 април, петък. По 100 лева еднократно ще получат хората с пенсии до линията на бедност от 526 лева.  Изплащането на добавките ще се извърши в пощенските станции и ще продължи до 20 май-когато е крайният срок за даване пенсиите за месец май. Жители на квартал "Нов път" във Видин..

публикувано на 24.04.24 в 18:10

В квартал "Нов път" във Видин протестират срещу преместването на избирателни секции

Жители на квартал "Нов път" във Видин протестираха срещу решение на кмета на общината на предстоящите на 9 юни избори в квартала да няма избирателни секции. Иван Илиев , който е сред организаторите, обясни: "Протестираме срещу решението на кмета д-р Ценков да затвори всички избирателни секции в квартал "Нов път", с население от около 20..

публикувано на 24.04.24 в 17:15

Продължава подмяната на стари отоплителни уреди в община Видин

Община Видин подписа административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за подмяната на стари отоплителни уреди с алтернативни.   Политиката за по-чист въздух на Община Видин е дългосрочна и цели да разреши проблема с влошеното качество на атмосферния въздух, чрез намаляване емисиите на фините прахови частици,..

публикувано на 24.04.24 в 16:02

Завършва проект за приобщаване на ромите в Монтана и Бойчиновци

2000 души  са преминали  през различните дейности на проекта "Интегрирани подходи за приобщаване и овластяване на ромския етнос в Монтана и Бойчиновци" в  рамките на две години.  За 120 от тях са направени обучения за решаване на конфликти, комуникационни умения и работа в екип.  Изучавали са методи за работа в мултикултурна среда.  Освен..

публикувано на 24.04.24 в 15:30
ВиК- Враца

ВиК Враца отчете дейността си за миналата година

2023-а е една от най-успешните години за Врачанското дружество „Водоснабдяване и канализация"  от неговото създаване. ВиК-Враца о тчете дейността си за отминалата година на общо събрание на съдружниците, съобщиха от компанията.  През годината със собствени средства, по оперативна програма „Околна  среда" и Държавен фонд "Земеделие", ВиК..

публикувано на 24.04.24 в 15:09

Украсиха Вършец за празниците

Пъстра украса радва жителите на Вършец от седмица. Големи арки с цветя, шарени великденски яйца, приказни герои украсяват градинките и тревните площи в централната градска част. Пред сградата на Община Вършец и читалище „Христо Ботев 1900" са разположени 12 великденски яйца, изрисувани от учениците от СУ „Иван Вазов" в града. Поставена е и..

публикувано на 24.04.24 в 14:50

"Цветен литературен салон" ще се проведе във Видин

В читалище "Цвят" ще се проведе "Цветен литературен салон" с участието на творци от Видин и Белоградчик.  Литературният салон е по повод празника на читалището, който се отбелязва на Цветница, обясни Любомир Илиев , секретар на читалище "Цвят": "На "Цветния литературен салон", който е много празничен и много разнообразен от няколко години,..

публикувано на 24.04.24 в 14:39