Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира инициативата "Подари ученическа раница на дете в нужда"

| обновено на 01.08.21 в 11:13
Снимка: "Бъди добър! Прави добро!"

Инициативата "Подари ученическа раница на дете в нужда" стартира от днес, 1 август сдружението "Бъди добър! Прави добро!" във Враца. Провежда се за втора поредна година, като идеята е да бъдат подпомогнати деца от социално слаби семейства, обясни Мая Методиева от организацията:

"От 12 август докъм 10 септември всеки, който има желание, може да дари нова ученическа раница и ученически принадлежности, които ще бъдат раздадени като миналата година, отново по селата на крайно нуждаещи се семейства и деца. Миналата година успяхме да раздадем над 300 раници както във Враца, така и в селата. Бяха дарени страшно много ученически принадлежности, които ни помогнаха да дадем на всеки един ученик поне част от необходимите му неща за стартиране на учебната година. Много добре си спомням и случая с децата от село Добролево. Имаше деца от тях, които за първи път получаваха раница, а бяха в 4 или 5 клас." 

Информация за начините за изпращане на дарения за инициативата "Подари ученическа раница на дете в нужда" е публикувана във фейсбук страницата на сдружение "Бъди добър! Прави добро!".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започва Седмица на отворените врати във видинската библиотека

Седмица на отворените врати ще се проведе от 13-и до 18 май в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин . По този начин културната институция ще отбележи Националната библиотечна седмица, каза директорът Десислава Иванова .  "Тази година седмицата е под наслов "Библиотеките - по-нужни от всякога" и призовава хората да се доверят..

публикувано на 10.05.24 в 16:09

"Медицински надзор" установи пропуски и несъответствия по случая със 104-годишната пациентка във видинската болница

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ (ИАМН) приключи своята проверка по самосезиране от излъчен телевизионен репортаж, съдържащ твърдения за 104-годишна жена, връзвана за крайниците , докато е била на лечение в МБАЛ „Света Петка” АД, гр. Видин . В репортажа са изразени съмнения от близките на жената за регулярно предоставяне на необходимите..

публикувано на 10.05.24 в 15:45

Държавният архив във Видин отбеляза годишнина с изложба

Държавният архив във Видин отбеляза 64 години от създаването си. Той е създаден след административно-териториалната реформа през 1959 година и започва дейност през 1960 г., обясни Светлана Кръстева , началник на отдел "Държавен архив" - Видин: "На датата 10 май 1960 г. е назначен първият служител, единствен към момента и ръководител на..

публикувано на 10.05.24 в 15:43

Изписаха от "Пирогов" простреляното във Враца двегодишно дете

Двегодишното дете , което беше простреляно с въздушна пушка във Враца , е изписано от "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение. В края на миналия месец то беше изведено от реанимация. Детето беше транспортирано с хеликоптер от Враца на 13 април. То беше оперирано по спешност от екипа на проф. Николай Габровски веднага след като състоянието му..

публикувано на 10.05.24 в 14:32

Фермерски пазар ще се проведе във Враца

Тази събота (11 май) Враца отново ще посрещне десетки производители от цялата страна, съобщиха от местната управа. Превърналият се в традиция за града Фермерски пазар ще събере на едно място близо 30 производители, занаятчии и търговци, които ще представят своята екологично чиста продукция. В изложението ще има различни млечни, месни..

публикувано на 10.05.24 в 14:00

Музикално приключение за деца се организира във Видин

Музикално приключение за деца и техните родители се организира в Центъра за творческо и личностно развитие "Свободата да СЪМ" в неделния ден. Децата ще се запознаят с инструментите и ще се забавляват, каза Вероника Кръстева, музикотерапевт и виолончелист:  "Музикалното приключение е нещо като игра, която включва много музикални инструменти, чрез..

публикувано на 10.05.24 в 13:40

Ученически конкурс събира есета на тема „Берковица – моя съдба“

Община Берковица и Музейният комплекс в града обявяват ученически конкурс за есе на тема „ Берковица – моя съдба“ .  Инициативата е по повод 5 години от откриването на Културен център „Йордан Радичков” – Берковица и в чест на първия уредник на центъра, педагога и художник Валентин Пешков. Със свои текстове могат да участват ученици от..

публикувано на 10.05.24 в 13:00