Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Стимулират с пари за ваксиниране във Враца

Снимка: Жоро Александров

Преди дни от врачанското "ВиК“ разпространиха информация, че препоръчват на служителите си да се ваксинират срещу коронавирус. От ръководството на дружеството допълниха, че ще стимулират финансово всеки имунизиран. За тази идея разказа управителят на фирмата Ангел Престойски:


"На първо място целта ни е да се погрижим за здравето на работещите в дружеството. На второ място тази кампания е заради здравето на самото дружество. Тъй като без здрави служители "ВиК" -Враца не може да съществува. А тенденцията от последните дни е за увеличаване на заболеваемостта в държавата и ръст на заразените с коронавирус. Ние като ръководство преценихме, че единственият начин да задържим хората здрави и в безопасност, да са спокойни не само на работа, но и в семействата си, е като бъдат ваксинирани. Искам да уточня, че имунизацията не е задължителна. Ние ще стимулираме финансово всеки, който си постави ваксина, като се надяваме така да им помогнем при избора. Отново подчертавам- ваксинирането не е задължително, а препоръчително."


Ангел Престойски се надява идеята на "ВиК" във Враца да бъде харесана и приложена и от други местни фирми и допълни:


"Нямам самочувствието, че мога да влияя на други фирми и институции. Нека всеки решава според разбиранията си. Ние, във "ВиК-Враца“ смятаме, че това е правилният път и сме взели това решение."


Управителят на дружеството е ваксиниран преди 3 месеца. Във "ВиК"- Враца работят около 480 души. Целта на ръководството е да ги предпази от четвъртата вълна на заразяване. Дружеството в града под Околчица, което е сред най-големите в града и Северозапада, е първото, което предприема действия за улесняване на ваксинацията на своите работници и служители чрез финансово стимулиране. В същото време от РЗИ отчетоха сериозен интерес в имунизацията през последните седмици. Само през последните 3 дни са поставени над 1 100 ваксини във Враца и региона.


Вижте още

БЧК започна раздаването на храни в Белоградчик

В Белоградчик започна раздаването на хранителни продукти за уязвими граждани.   Едночленните и двучленните семейства ще получат по един малък хранителен пакет с общо тегло 17, 540 кг, а тричленните и по-големите семейства - по един голям  хранителен пакет с общо тегло 27,690 кг. Всеки пакет съдържа 15 вида хранителни продукта...

публикувано на 24.09.21 в 16:05

НСИ: Преброителите не изискват лични документи

Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от личните документи на хората с изключение на имената и ЕГН. Никъде не се полага подпис, съобщават от пресцентъра на  Националния статистически институт.  Преброителите нямат право да изискват личната Ви карта, шофьорска..

публикувано на 24.09.21 в 15:14

Откриха канабис в два имота в село Делейна

Видински криминалисти открили канабисови насаждения в два имота в с. Делейна. Задържани са двама мъже и една жена, съобщават от ОД на МВР- Видин. Полицейските действия били предприети на 23 септември, в хода на специализирана операция срещу наркопрестъпността в региона.  В изоставен земеделски имот в Делейна служителите на реда..

публикувано на 24.09.21 в 15:05
КОВИД 19

По-висока температура, отпадналост и задух- основните симптоми на COVID-19

Ако темпът на  растеж на болните от COVID-19 в област Монтана се запази, то в края на месеца или началото на октомври нещата могат да излязат извън контрол. Това заяви личният лекар д-р Людмил Джурджов :  "Населението е безотговорно към собственото си здраве, а не към мерките, които се предлагат от министерството. Няма да обсъждам мерките,..

публикувано на 24.09.21 в 12:45

38 души са започнали работа в общините Кула, Макреш, Бойница и Грамада

Намаление на равнището безработица с 0,5 %  се отчита за общините Кула, Макреш, Бойница и Грамада. В   края на месец август 2021 година общият брой на регистрираните безработни лица в Дирекция "Бюро по труд" Кула ( общини Кула, Макреш, Бойница и Грамада) е 615. Спрямо предходния месец се наблюдава намаление на броя регистрирани безработни лица с 14...

публикувано на 24.09.21 в 12:31

Спират тока в центъра на Видин от 13 до 16 часа

За три часа ще бъде ограничено електрозахранването в центъра на Видин, съобщават от пресцентъра на ЧЕЗ. Прекъсванията са наложителни във връзка с профилактика на съоръженията в подстанция- Театър.  Електрозахранването ще бъде ограничено за времето от 13 до 16 часа, уточняват от електроразпределителното дружество. 

публикувано на 24.09.21 в 11:28
Флашмоб в ОУ

"Каравеловците" от Видин се включиха в Европейския ден на спорта

Със загряване и леки упражнения започна Европейският ден на спорта за третокласниците и четвъртокласниците на ОУ "Любен Каравелов"- Видин. Упражненията показа шестокласничката Рая Пламенова, а студентката Лора Венелинова организира футболните тренировки. Във флашмоба се включиха по-големите момичета.   "Ние вече участваме почти във всички..

публикувано на 24.09.21 в 11:15