Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пети парад на ретро автомобили във Видин (видео)

Снимка: Радио ВИДИН

Видин отново ще е домакин на международния парад на ретро автомобили "Vintage Vehicles Vidin 2021". На 7 и 8 август Петото юбилейно издание на Vintage Vehicles Vidin ще включи в програмата си много разнообразие за всички присъстващи. В пространството около крепостта "Баба Вида" ще има подсигурен кът (работилничка) за най-малките и кът за отдих за по-големите, включващ студена бира, хот дог, бургери, дегустация на вина и др. Разнообразна музикална програма и много награди традиционно ще има за всички, както участници, така и публика. Има предвидена  разходка с яхти по река Дунав за участниците, а като завършек на първия ден е предвидено вечерно автокино със специалното участие на Александър Сано, който ще представи филма "Диви и щастливи".


Познатият сборен пункт за парада е паркингът на Община Видин около 10 часа, от там където ретро автомобилите ще тръгнат на парадна обиколка към парка до крепостта "Баба Вида". 

Началото ще бъде обявено след 10:30 часа от  водещия на събитието - рапърът Играта. Награждаването на участниците е предвидено около 15:30 часа, след което желаещите за разходка с лодка (от 17 до 18:30 ч.) по Дунав ще имат кратко време за преобличане по плажно облекло. Подреждането за автокиното ще започне в 20 ч., а прожекцията в 21:20 ч. на паркинга на Кауфланд. Входът е свободен.


В неделя сутринта програмата продължава в пространството до крепостта "Баба Вида" с фрапе, музикална програма и награждаване на публиката. 

Закриването на парада ще е в 12 часа на обяд. 


Мисля, че ще направим най-готиния Ретро парад до момента, коментира за Радио ВИДИН главният организатор на събитието Иван Цолов:


"Пето, юбилейно издание, очакваме рекорден брой участници - както от страната, така и от чужбина. Имаме потвърдени доста заявки от Букурещ - Румъния, от Сърбия - от Враня и Парачин. Очакваме за пета поредна година гости от цялата страна. Най-разнообразната програма към този момент ще предложим. Много награди за публиката имаме, както за малки така и за големи, много награди за гостите, кулминацията на вечерта е автокино с участието на Александър Сано".



Идвал съм във Видин само на участия, които са били като частни партита, сподели за Радио ВИДИН водещият на събитието - рапърът Играта:


"Много благодаря на Иван за поканата, защото това е пример на един човек, който ври и кипи за страстта си. Винтиджа за мен е наистина нещо прекрасно, от това, което съм видял на снимки и това, което съм чул от разкази на приятели... Доброто настроение идва с едно неподправено държание и наистина едно естествено усещане на човек, когато види водещия... Това, което аз ще направя е да го подкрепя, освен като водещ и като човек, човек който се кефи на подобен род събития. Има нужда от такова събитие, аз ще допринеса от себе си и наистина, което мога да дам е една голяма усмивка и едно голямо сърце, както винаги го правя".


 

"Миналата година видяхме, че посетителите са най-разнообразни, така че помислихме този път и за децата - имаме две детски работилници. Имаме прически - кът с прически, където всяка дама може да си направи ретро визия, имаме фотограф, имаме наш бар с напитки, които не могат да се намерят на друго място", разказа за част от инициативите Бела Антова, от "Sтетика", които са съорганизатори на събитието.



Шеф Мик Купър завзема барбекюто и цял уикенд ще ви прави телешки бургери и New York Style приготвен хамон - нещо ново и специално за парада.


"И за събота и за неделя един от водещите ни продукти, който ще приготвим е бургер от говеждо месо. Той ще бъде гарниран с пържен лук и сервиран с различни сосове като барбекю или доматен".



Община Видин подкрепя събитието от първата година, така че благодарни сме им за съдействието, което ни оказват. Тази година имаме обаче още повече хора, граждани без да са част от някаква организация, фирми, които ни подкрепиха - така че благодарни сме на всички, които решиха да ни помогнат. Бих желал да благодаря на всички спонсори, на Община Видин и на всички, които ни подкрепиха - изказаха благодарности Иван Цолов и Бела Антова. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Звезда и Викенти Водови от Гъмзово - за живота на село и хармоничната любов

В рубриката "На раздумка с Яна Маринова" днес ви срещаме с едно трудолюбиво българско семейство. Това са Звезда и Викенти Водови от видинското село Гъмзово, които са пример за един щастлив и хармоничен съвместен живот. Звезда е работила като счетоводител, Викенти по професия е енергетик, също така е и инструктор по плуване. Те са от тези..

публикувано на 25.04.24 в 16:50

Богомил Петров с предстоящи екологични инициативи във Видин

Приключи едномесечно почистване на Видин, което започна на 22 март- Световния ден на водата и приключи на 22 април- Денят на Земята, обясни видинският еколог Богомил Петров: "За един ден не може да се почисти, то и за един месец не може, но все пак в училищата изпратихме известие и в детските градини и всичко започна на 22 март от детска..

публикувано на 25.04.24 в 16:18

В Търнава отбелязаха Деня на Земята

В парка в центъра на село Търнава, община Бяла Слатина, децата от местното училище отбелязаха Световния ден на Земята. Показаха постери с послания, засадиха дърво, говориха за Земята и мястото на хората.  "Децата на Търнава определиха Деня на Земята за неин рожден ден. Така съвместно кметство, училище, читалище проведохме един чудесен детски..

публикувано на 25.04.24 в 16:15
есетри

Пускат в Дунав 1,6 милиона есетри

Въпреки че са надживели динозаврите, днес есетрите са най-застрашената от изчезване група животни в света. От шестте вида есетри, които са се срещали в Дунав, вече са останали само четири. Чигата е застрашена от изчезване, а моруната, пъстругата и руската есетра са със статус на критично застрашени. Oпазването и възстановяването на техните популации..

публикувано на 25.04.24 в 16:12

Археологически проучвания сочат за по-стара история на Гушовския манастир

Нови археологически проучвания на Гушовския манастир край Чипровци сочат за по-ранната история на светата обител. След извършени няколко сондажа и стратиграфски наблюдения около черква на манастира са открити множество фрагменти от стенописи с доста сериозни запазени изображения. Благодарение на стенописите и последващото им проучване е установено,..

публикувано на 25.04.24 в 15:50

С доброволен труд ремонтираха храма под Алботинския скален манастир

С доброволен труд и дарение ремонтираха покрива на храм "Възкресение Христово" в подножието на Алботинския скален манастир. Идеята е на кметството на видинското село Градец, откъдето са договорили местна строителна бригада, която да извърши безвъзмездно нужните строителни дейности. Финансовата подкрепа за материалите е на Видинската митрополия,..

публикувано на 25.04.24 в 12:02

Нов прочит на "Грозното патенце" представят във Видинския куклен театър

"Грозното патенце" ще оживее на сцената на видинския куклен театър. Своя оригинален прочит на любимата приказка от Ханс Кристиян Андерсен ще представи Никола Стоянов. Това е режисьорският дебют в кукления театър на популярния кино и театрален актьор. "Видинската публика ще я изненадаме с нашето различно грозно патенце. Един много симпатичен..

публикувано на 25.04.24 в 11:28