Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пети парад на ретро автомобили във Видин (видео)

Снимка: Радио ВИДИН

Видин отново ще е домакин на международния парад на ретро автомобили "Vintage Vehicles Vidin 2021". На 7 и 8 август Петото юбилейно издание на Vintage Vehicles Vidin ще включи в програмата си много разнообразие за всички присъстващи. В пространството около крепостта "Баба Вида" ще има подсигурен кът (работилничка) за най-малките и кът за отдих за по-големите, включващ студена бира, хот дог, бургери, дегустация на вина и др. Разнообразна музикална програма и много награди традиционно ще има за всички, както участници, така и публика. Има предвидена  разходка с яхти по река Дунав за участниците, а като завършек на първия ден е предвидено вечерно автокино със специалното участие на Александър Сано, който ще представи филма "Диви и щастливи".


Познатият сборен пункт за парада е паркингът на Община Видин около 10 часа, от там където ретро автомобилите ще тръгнат на парадна обиколка към парка до крепостта "Баба Вида". 

Началото ще бъде обявено след 10:30 часа от  водещия на събитието - рапърът Играта. Награждаването на участниците е предвидено около 15:30 часа, след което желаещите за разходка с лодка (от 17 до 18:30 ч.) по Дунав ще имат кратко време за преобличане по плажно облекло. Подреждането за автокиното ще започне в 20 ч., а прожекцията в 21:20 ч. на паркинга на Кауфланд. Входът е свободен.


В неделя сутринта програмата продължава в пространството до крепостта "Баба Вида" с фрапе, музикална програма и награждаване на публиката. 

Закриването на парада ще е в 12 часа на обяд. 


Мисля, че ще направим най-готиния Ретро парад до момента, коментира за Радио ВИДИН главният организатор на събитието Иван Цолов:


"Пето, юбилейно издание, очакваме рекорден брой участници - както от страната, така и от чужбина. Имаме потвърдени доста заявки от Букурещ - Румъния, от Сърбия - от Враня и Парачин. Очакваме за пета поредна година гости от цялата страна. Най-разнообразната програма към този момент ще предложим. Много награди за публиката имаме, както за малки така и за големи, много награди за гостите, кулминацията на вечерта е автокино с участието на Александър Сано".Идвал съм във Видин само на участия, които са били като частни партита, сподели за Радио ВИДИН водещият на събитието - рапърът Играта:


"Много благодаря на Иван за поканата, защото това е пример на един човек, който ври и кипи за страстта си. Винтиджа за мен е наистина нещо прекрасно, от това, което съм видял на снимки и това, което съм чул от разкази на приятели... Доброто настроение идва с едно неподправено държание и наистина едно естествено усещане на човек, когато види водещия... Това, което аз ще направя е да го подкрепя, освен като водещ и като човек, човек който се кефи на подобен род събития. Има нужда от такова събитие, аз ще допринеса от себе си и наистина, което мога да дам е една голяма усмивка и едно голямо сърце, както винаги го правя".


 

"Миналата година видяхме, че посетителите са най-разнообразни, така че помислихме този път и за децата - имаме две детски работилници. Имаме прически - кът с прически, където всяка дама може да си направи ретро визия, имаме фотограф, имаме наш бар с напитки, които не могат да се намерят на друго място", разказа за част от инициативите Бела Антова, от "Sтетика", които са съорганизатори на събитието.Шеф Мик Купър завзема барбекюто и цял уикенд ще ви прави телешки бургери и New York Style приготвен хамон - нещо ново и специално за парада.


"И за събота и за неделя един от водещите ни продукти, който ще приготвим е бургер от говеждо месо. Той ще бъде гарниран с пържен лук и сервиран с различни сосове като барбекю или доматен".Община Видин подкрепя събитието от първата година, така че благодарни сме им за съдействието, което ни оказват. Тази година имаме обаче още повече хора, граждани без да са част от някаква организация, фирми, които ни подкрепиха - така че благодарни сме на всички, които решиха да ни помогнат. Бих желал да благодаря на всички спонсори, на Община Видин и на всички, които ни подкрепиха - изказаха благодарности Иван Цолов и Бела Антова. Вижте още

Тита, Тито, Лара, Тара, Благо и Боро търсят своите хора

Историята на захвърлени на пътя новородени кученца е на път да завърши щастливо за пухкавите мъници. Млад мъж ги забелязва в захвърлен найлонов плик по пътя между селата Благово и Боровци, област Монтана. Той ги снима и разпространява снимката в социалните мрежи. Нина Николова пък е тази, която е реагирала не само във Фейсбук - още на следващия ден тя..

публикувано на 26.11.21 в 17:05

Винтидж календар подготвят организаторите на Ретро парад Видин

Ретро календар за новата година подготвят  организаторите на традиционния за Видин Ретро парад - Иван Цолов, Стефани Венциславова и платформата за събития "Естетика". Средствата от продажбата на календара ще бъдат използвани за подготовката на следващото шесто поред издание на Ретро парад Видин.  "След всяка година, когато парада завърши, има..

публикувано на 26.11.21 в 16:55

Коледен базар събира средства за създаването на модерен кучешки приют

Коледен базар организира сдружение " В помощ на животните в Мездра ". Целта на инициативата е набиране на средства за построяването на нов кучешки приют , обясни създателят на сдружението Станислав Марински . "По принцип това е поредният коледен базар, който правим . Реално погледнато малко са парите, които ние можем да отделим от..

публикувано на 26.11.21 в 15:30
село Върбешница, община Мездра

Върбешница - село от камък

Днес гостуваме в село Върбешница, община Мездра. То  се намира в котловина, въздухът е изключително чист заради боровите гори край него,  има и чиста изворна вода, която е истинско богатство за хората.  От години тук няма нито една кражба. Все повече хора от близките градове купуват къщи в селото,  което е съвсем близо до Мездра и Враца.  Името на..

публикувано на 26.11.21 в 12:00

Стартира "Училище за възрастни" в Ново село

В "Училище за възрастни" ще се превърне СУ "Св. Св. Кирил и Методий"  - Ново село.  45 възрастни ученици ще се ограмотяват  в рамките на  нова инициатива, наречена  "Образованието – фактор за преодоляване на бедността и социалното изолираност".  Финансирането е  по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж" за период от 26 месеца...

публикувано на 26.11.21 в 11:00

Образованието във фокуса на Конференцията за бъдещето на Европа

Вече 6 месеца продължава работа Конференцията за бъдещето на Европ а- събитието, което ще даде отговор на въпроса какъв Европейски съюз искаме и дали искаме нещо да се промени. Четири граждански панела, в които участват по 200 граждани от всички държави-членки и представляват разнообразието в европейското общество, ще представят своето виждане, ще..

публикувано на 26.11.21 в 10:50

"Монтана - пред погледа на Балкана и ласката на Огоста" вече е в интернет

Трета регионална краеведска конференция организира Регионална библиотека "Гео Милев" - Монтана. Мотото на конференцията е "Монтана - пред погледа на Балкана и ласката на Огоста" - то е заимствано от химна на града. Конференцията бе днес и се проведе онлайн, за да е достъпна за абсолютно всеки. Чрез видеозаписи, авторите представят резюме на докладите..

публикувано на 25.11.21 в 17:05