Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Приемат се номинации за почетен гражданин на Берковица

Снимка: Радио ВИДИН


Общинският съвет в Берковица приема номинации за званието "Почетен гражданин на град Берковица и Общината". Временна комисия, която ще приема предложенията, е създадена съгласно наредбата за символиката и отличията на Общината.

Номинации могат да правят общинските съветници, кметът на общината, неправителствени организации, обществени комисии и творчески съюзи.

За почетни граждани на град Берковица и Общината могат да се предлагат неосъждани български и чуждестранни граждани, включително и посмъртно, които са  проявили героизъм и хуманност в екстремни или аварийни ситуации,  дарители, чиито жестове са с непреходна стойност за града и общината и хора, които имат особени заслуги от обществена значимост.

Крайният срок за приемане на предложенията е 20.08.2021 г. Номинациите ще бъдат гласувани на сесия на Общинския съвет.

Сред почетните граждани на града под Ком от 1998 година  до сега са: Павлина Иванова Филипова; треньорите Георги Ганчев и Димитър Гаврилови; писателят Йордан Радичков; създателят на Берковската духова музика - Красимир Цветков; проф. д-р Александър Чирков, Милан Миланов- Революцията.

Почетният знак ще бъде връчен на 8 септември, Рождество на пресвета Богородица, когато е празникът на града.


Вижте още

В Бойчиновци удължиха проект „Топъл обяд”

Община Бойчиновци подписа допълнително споразумение по проект  „Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19“ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане. Срокът за изпълнение на дейностите се удължава до 10 декември 2021г. В предоставянето на топъл обяд са включени 30 потребители от община Бойчиновци от определени..

публикувано на 26.10.21 в 15:02

РЗИ глоби собственик на заведение във Вълчедръм

Заради липсата на зелен сертификат е глобен собственик на заведение за хранени и развлечение във Вълчедръм. Санкцията за неспазване противоепидемичните мерки е от 300 до 1000 лева, уточниха от Регионалната здравна инспекция в Монтана. За последната седмица инспекторите са извърщили 96 проверки за спазване на мерките срещу COVID-19. Най-много-..

публикувано на 26.10.21 в 14:56

Започна спешен ремонт на покрива на най-старото училище в Монтана

Стартира основен ремонт на покрива на голямата сграда на 1-во училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Монтана. „От  обилните валежи покривът протече и се наложи да предприемем спешни мерки”, каза кметът Златко Живков: "Огромният проблем е покривът на централната сграда. Ремонтът ще струва близо 300 000. Става въпрос за най-старата сграда." Средствата за..

публикувано на 26.10.21 в 14:02

Бебе на 7 месеца от Монтанско с COVID-19

Бебе на седем месеца е с коронавирус. Най-възрастнияj от новозаразените е на 90 години, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Монтана. В понеделник са потвърдени нови 231 случая на COVID-19. За времето от петък до понеделник от коронавирусна инфекция са починали 18 души – 6-ма мъже и 12 жени. Те са на възраст от 47 до 94 години. Към 26..

публикувано на 26.10.21 в 13:43

Испанският посланик: „Най-успешната испанска инвестиция е в Монтана”

Испанският посланик в България Алехандро Поланко посети Монтана и разговаря с кмета на общината Златко Живков. На срещата присъстваха представителите на испанското дружество АТУСА. Дипломатът разгледа и двете бази на фирмата в Монтана, в които се  произвеждат тръбни чугунени продукти, хидравлични възли и детайли. „Това е най-голямата..

публикувано на 26.10.21 в 12:24

Кметовете на Лом и Видин ще работят за ускорено газифициране на двата града

Ускорено газифициране на Лом и Видин, както и конкретни действия за постигане на тази цел, обсъдиха кметовете на двата града д-р Георги Гаврилов и д-р Цветан Ценков в Лом. По време на работната среща бе набелязан план с конкретни действия за постигане на целта, което, според градоначалниците, ще даде тласък в съживяването и икономическото..

публикувано на 26.10.21 в 11:08

В Зверино честват храмов празник

Димитровден е празник на Православния храм “Свети Димитрий” в село Зверино Църквата "Св. вмчк. Димитър Солунски" се намира в най-многолюдното село в Община Мездра. Разположена е непосредствено до брега на река Искър. Построена е върху основите на по-стара църква от XIV век преди повече от 100 години. Осветена е на 8 ноември 1905 г...

публикувано на 26.10.21 в 10:46