Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Обсъждат повишаването на компетенциите сред младежките работници

Снимка: Жоро Александров


Природозащитен център "Натура"- Враца ще бъде домакин на среща за повишаване компетенциите на младежките работници и ментори, при използване на нови методи в неформалното обучение, насочени към развитие на практически умения у неактивните младежи в прехода им от образование към заетост. 

На срещата ще вземат участие представители и от други европейски държави, каза за радио Видин Мариела Горанова, управител на Асоциация за развитие на алтернативен туризъм "Коритен"- Мездра, които са инициатори на проявата. 

"Проектът ще събере участници от над 10 държава. Целта на проекта е да намери ключови решения или да обмени добри практики за повишаване на уменията на младежките работници. Целта на срещата е да се подобрят или създадат нови контакти заедно с новите методи за активиране на младежите".

Обучителните модули са разработени в съответствие с ключовите компетенции, необходими за младежките работници, а началото на срещата е утре от 10.00 часа, допълни Мариела Горанова.
Вижте още

В Долна Кремена ще отбележат 24 май с празнично утро

В навечерието на 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, от читалището в село Долна Кремена в община Мездра съобщиха, че ще отбележат 24 май с празнично утро под надслов "Благодарим ви, учители и просветители". "Няма да се връщам назад във времето при онези будни,..

публикувано на 21.05.22 в 17:43

Деня на НАТУРА 2000 отбелязаха във Враца

Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан" участва с информационна шатра за защитените зони по "Натура" 2000 в рамките на Фермерския пазар в град Враца. Датата на инициативата съвпада с отбелязването на 30 годишния юбилей от създаването на Европейската екологичната мрежа.  Щандът на Дирекцията беше оборудван с различни интерактивни занимания за..

публикувано на 21.05.22 в 16:55

В Белоградчик организират "От Тимок до Искър"

Тази година традиционният фолклорен фестивал "От Тимок до Искър" ще се проведе в рамките на два дни- 18 и 19 юни. Целта на фолклорната изява е да популяризира българския фолклор. Във фестивала могат да участват любителски колективи и индивидуални изпълнители, представящи автентичен и обработен танцов, песенен и/или словесен и обреден фолклор...

публикувано на 21.05.22 в 16:25

Читалище в Кула се отчете

Отчет за дейността на  НЧ "Просвета-1882"- град Кула за 2021 година представи председателят Маргарита Йончева. Това стана на редовното годишно отчетно- изборно събрание.  "Читалищните традиции опазихме живи и действени, без да рискуваме здравето на работещите в читалището и членовете на колективите. Акцент на нашата работа бе поставен..

публикувано на 21.05.22 в 15:03

Vida Art за втора година във Видин

Във Видин беше открит двудневният фестивал Vida Art. Отново Крайдунавският парк се превръща в една вълнуваща фестивална сцена, каза при откриването заместник-кметът Борислава Борисова : "Вие ще можете да се срещнете с магическо комедийно шоу, театрални постановки, кино под звездите. За най-малките ни зрители сме подготвили арт- работилници и..

публикувано на 21.05.22 в 12:15

Отбелязваме Европейския ден на мрежата НАТУРА 2000

На 21 май отбелязваме Европейския ден ва мрежата НАТУРА 2000. Отбелязва се според декларация, подписана през 2017 година от Европейската комисия, Европейския парламент, Председателството на Съвета и Комитета на регионите. Навършва се годишнина от приемането през 1992 година на Директива 92/43/ЕЕС за опазване на природните местообитания и на дивата..

публикувано на 21.05.22 в 10:42

Продължава изграждането на ново улично осветление в Лом

На ул. "Ковачишка", между кв. "Младеново" и републиканския път за Монтана и София, са монтирани 20 стълба с общо 40 осветителни тела. В района пред бившата консервна фабрика са поставени още шест стълба с по две лампи. На ул. "Белоградчишко шосе", която е част от републиканския път за Брусарци и Монтана, в участъка от прелеза до кв. "Моминброд",..

публикувано на 21.05.22 в 09:52