Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилени проверки за спазване на противоепидемичните мерки започват в област Видин

Снимка: Радио Видин

Областният управител на Видин Огнян Асенов се срещна с ръководителите на ОД на МВР- Видин, Областна дирекция по безопасност на храните- Видин и представител на РЗИ- Видин във връзка със засилване на контрола за спазване на противоепидемичните мерки на територията на област Видин. С писмо до кметовете на общини областният управител е изискал да бъде създадена необходимата организация, с наличните възможности на общинските администрации и районните полицейски управления, за извършване на проверки за спазване на въведените противоепидемични мерки. С цел запазване живота и здравето на хората, както и намаляване на възможностите за разпространението на COVID-19 ще бъдат извършвани както самостоятелни проверки, така и съвместни проверки с представители на РЗИ- Видин.


Всеки петък РЗИ- Видин ще изпраща обобщена информация за резултатите от извършените контролни дейности в Министерство на здравеопазването, съгласно разпоредбите на съвместна заповед от трима министри- министъра на здравеопазването, министъра на вътрешните работи и министъра на земеделието, храните и горите. За подобряване на процесите по прилагане на противоепидемичните мерки, в кратки срокове предстоят срещи и със собственици, и ползватели на по-големите заведения за хранене и развлечения в областта. На проведената среща се обсъди, и постъпилото днес в Областна администрация Видин, писмо от министъра на здравеопазването във връзка с необходимостта от предприемане на мерки за ускоряване на ваксинационния процес срещу COVID-19. Уточни се, в рамките на следващата седмица, да се обсъди актуалната епидемична обстановка в област Видин, вкл. процеса по ваксиниране на населението, с представители на общините, РЗИ-Видин, РЗОК- Видин и ръководството на Сдружението на общопрактикуващите лекари в област Видин.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Сградата на Община Враца ще бъде осветена в зелено

Сградата на Община Враца ще бъде осветена в зелено тази вечер, съобщиха от местната управа.  По повод Европейския ден на донорството и трансплантацията, сградата на администрацията ще бъде  осветена в зелено на 5 октомври от 19:15 часа. Инициативата се осъществява съвместно с Изпълнителна агенция "Медицински надзор" и цели популяризирането в..

публикувано на 05.10.24 в 12:35

Ремонтират улици в община Борован

В Община Борован върви работата по изпълнение на инфраструктурния проект за "Ремонт и рехабилитация на улици в Oбщина Борован".  На 2 септември е открита строителната площадка и ремонтните дейности по населените места. По проекта се предвижда да се извърши реконструкция и рехабилитация на следните улици: село Борован – ул. "Тошка Петрова' ;..

публикувано на 05.10.24 в 10:00

Маркови дрехи за благотворителност ще продават в Монтана

Маркови дрехи на достъпни цени ще се предлагат в Монтана. Идеята е на инфлуенсърките Йоана Димитрова, Ивомила Петкова, Ванеса Кьосина и Симона Колева. Певицата Йоана Димитрова е от Монтана, финалист в популярен музикален формат. В момента Йоана гледа едногодишната си дъщеричка. Подобен базар се организира за първи път в Монтана "Ще продаваме..

публикувано на 05.10.24 в 09:35

Повече от 240 милиона лева са били инвестирани в област Враца

Повече от 240 милиона лева са били инвестирани във Враца и областта от Сдружението за модерна търговия. Организацията обединява едни от най-големите търговски вериги, които притежават над 750 обекта с близо 24 000 служители в цяла България.  Компаниите от сдружението оперират в сферата на бързо оборотните стоки, бяла и черна техника, продукти за..

публикувано на 05.10.24 в 09:16

Ивелина Йосифова: Да си учител не е лесно

На 5 октомври отбелязваме Международния ден на учителя. Чества се в знак на почит към приноса на учителите за развитието на обществото.  Учителската професия е сбъдната мечта за 26-годишната Ивелина Йосифова, която е най-младият учител в  област Монтана. От тази есен преподава в езиковата гимназия в града.  "За пръв път преподавам тази година..

публикувано на 05.10.24 в 08:30

Около 400 ученици ще решават задачи на Димитровденското математическо състезание във Видин

Двадесетото Димитровденско математическо състезание ще се проведе на 19 октомври във Видин. То е по повод духовния празник на града- Димитровден, който се отбелязва на 26 октомври. В него ще вземат участие ученици от 3-и до 12-и клас, каза за Радио Видин Камелия Иванова , учител по математика: "Тази година отново сме поканили гостите от Сърбия..

публикувано на 05.10.24 в 07:30

Снимката на 4 октомври 2024 година

Над 70% от хората отчитат, че спестяванията им са намалели заради високата инфлация след 2021 година.  Според видинчани да спестяваш в крайдунавския град е практически невъзможно. Безплатни продукти за новородени деца от бедни и рискови семейства ще се раздават по процедура „За по-добро бъдеще" на Програма „Храни и основно материално..

публикувано на 04.10.24 в 18:05