Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Откраднаха два буса от приюта на отец Иван в Якимово

Снимка: Радио ВИДИН

В полицията е получен сигнал от 63-годишна жителка на монтанското село Якимово за противозаконно отнемане на два буса -  "Фиат Дукато" и "Фолксваген Lt", собственост на 76-годишен местен жител. Бусовете били паркирани отключени пред приюта на собственика. Разследващите случая от Участък Якимово със съдействието на служители от Участък Бойчиновци по "горещи следи" са установели извършителите – двама братя, криминално проявени, на 26 г. и 21 г. от същото село. Единият бус - „Фиат Дукато”, е намерен в с. Мърчево, оставен в имот на 55-годишен жител и е върнат на собственика. Бусът "Фолксваген Lt" е открит в процес на разкомплектоване в с. Владимирово, в имота на 29-годишен жител. В хода на разследването е установено, че 26-годишният извършил от приюта и кражба на бензинова тракторна косачка и двумесечно мъжко теле. При извършените оперативно-издирвателни мероприятия те са открити в дома на 57-годишен жител на с. Мърчево и върнати на собственика. 

Работа по документиране на престъпната дейност на извършителите продължава Участък Якимово.

Вижте още

10 са новите случаи на коронавирус в Северозапада

96 са новите случаи на коронавирус в страната  за последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал. Положителни са 3,18 на сто от направените проби.83 681 са активните случаи. 10 са новите случаи в Северозапада. 4 са във Видин, 6 във Враца. Няма потвърдени случаи на коронавирус в Монтана.

публикувано на 23.05.22 в 07:33

Кампания набира книги за библиотека в Ослен Криводол

Стартира дарителска кампания за набиране на книги за възстановяване на библиотеката при читалището в мездренското село Ослен Криводол. Даренията ще се събират от 23 до 26 май в столичен мол. Книги могат да се носят и на място в кметството на Ослен Криводол, обясни кметският наместник Роман Иванов.  "Трябва да направим 3000, за да станем..

публикувано на 22.05.22 в 17:45

Ученици от Зверино засадиха цветя в Черепишкия манастир

Цветя от Копривщица ще украсяват двора на църквата в Черепишкия манастир. Родената в Копривщица и омъжена в Зверино Мария Павлова дари цветя , специално докарани от Копривщица за Черепишкия манастир. Заедно с нейната по-малка дъщеря и деца от клуб " Добролюбие " към СУ " Свети Климент Охридски " с ръководител Петя Илиева  засадиха и поляха цветята в..

публикувано на 22.05.22 в 15:00

"Книги за смет" във Видин преминава при голям интерес

При голям интерес преминава екологичната инициатива "Книги за смет" във Видин. Основната идея  е да се промотира разделното събиране и рециклирането на отпадъците. В самото начало на кампанията бяха минали над 100 човека, каза Мариана Добранова, един от организаторите на инициативата: " Минава много добре, минаха 100-200 човека до сега и казаха,..

публикувано на 22.05.22 в 12:20

Видин се включва в 74-ия Националния туристически поход "По стъпките на Ботевата чета от Козлодуй до Околчица"

20 ученици от ПГ "Проф д-р Асен Златаров" Видин  ще се включат в Националния туристически поход "По стъпките на Ботевата чета от Козлодуй до Околчица", който след 2-годишно прекъсване стартира тази година.  Учениците с ентусиазъм се подготвят за този нелек поход, казва водачът на групата и учител по физич възпитание и спорт Таня Методиева:..

публикувано на 22.05.22 в 12:00

Продължават културните събития във Vida Art Festival

И в днешния ден продължават културните събития във Видин. В 11 часа пред Библиопощата във Видин деца и възрастни могат да видят куклен спектакъл на видинския актьор и  марионетист Теодор Борисов. Предстоят  културни събития, които са безплатни, казва  Михаил Михайлов, създател на платформата за събития EVENT MASTERS: " През целия ден ще направим..

публикувано на 22.05.22 в 10:50

"Книги за смет" днес е във Видин

Екологичната инициатива "Книги за смет" ще се проведе днес, 22 май, във Видин. Стартира в 10.00 часа. Всеки, донесъл килограм годна за рециклиране пластмаса, ще получи в замяна книга по избор. Организаторите препоръчват на желаещите да се включат, да носят пластмасата, изпразнена от съдържание, почистена и смачкана, за да заема по- малко място...

публикувано на 22.05.22 в 09:55