Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Санират нови три блока в Берковица

Снимка:Община Берковица
Снимка: Община Берковица

Кметът на Берковица Димитранка Каменова подписа три договора за изпълнение на строително- монтажните работи на обектите, след проведена обществена за повишаване на енергийната ефективност на жилищни сгради, финансирани по Оперативнта програма "Региони в растеж" по 9 обособени позиции.

Със средства на стойност 312 000 лв. без ДДС ще бъдат извършени енергоспестяващи мероприятия на блок "Бор"2 на бул. "Мрамор" № 1. 

398 лв. без са предоставени за повишаване на енергийната ефективност на жилищна сграда, находяща се в гр. Берковица, жилищен комплекс "Заряница", бл. 31, бл. 32 и бл. 33.

274 лв. са предвидени за саниране на бл. "Звезда" на ул. "Христо Ботев" № 3. 


Вижте още
Неотдавна имаше и такива ваканции

Снимката на 17 януари 2022 година

Внесоха предложение за извънредна ваканция за учениците между двата учебни срока в деловодството на Министерството на образованието и науката. От Съюза на работодателите в системата на народната просвета предлагат ваканцията да бъде от 28 януари до 2 февруари, включително. По график ваканцията трябва да е само един ден - на 1 февруари. От Синдикат..

публикувано на 17.01.22 в 18:10

Монтана е с нов областен управител

Ванина Вецина е назначена за областен управител на област Монтана . Тя поема поста от Валери Димитров, който пое ръководството на областната администрация в Монтана по време на служебното правителство, като смени на позицията Росен Белчев. Ванина Вецина е инженер-геодезист и магистър по специалност „Европейска публична администрация“, с..

публикувано на 17.01.22 в 17:38

Кметът на Видин с декларация срещу действията на областния управител

Кметът на Видин Цветан Ценков изпраща на премиера и народните представители от видинския регион декларация срещу действията на областния управител Любен Иванов, който върна решенията на Общинския съвет за повишаване на местните данъци и такси. На съвместна пресконференция с председателя на Общинския съвет Ценков обяви, че областният управител..

публикувано на 17.01.22 в 16:30

Антикорупционната комисия проверява Община Лом

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) започна п роверка в Община Лом. Проверяват се две обществени поръчки - за проектиране на компостиращи инсталации за разделно сметосъбиране и за саниране на сгради в кметствата на селата Сталийска махала, Замфир и Долно Линево. Поръчките са на стойност 3..

публикувано на 17.01.22 в 15:00

Община Монтана започна данъчната си кампания

В община Монтана вече могат да се плащат местни данъци и такси. Кампанията започна седмица по-рано от предходната година. Няма увеличение на данъците, каза кметът Златко Живков : "Много общини в България коригираха данъците и таксите си за тази година, но Монтана, Стара Загора и да не цитирам останалите, не са променили нищо. Не съм..

публикувано на 17.01.22 в 14:39

Предложиха удължена междусрочна ваканция за учениците

Внесоха предложение за извънредна ваканция за учениците между двата учебни срока в деловодството на Министерството на образовнието и науката. От Съюза на работодателите в системата на народната просвета предлагат ваканцията да бъде от 28 януари до 2 февруари, включително. Родители от Видинско казаха, че одобряват предложението с оглед на..

публикувано на 17.01.22 в 14:35
Златко Живков, кмет на община Монтана

Кметът на Монтана се включи в преговорите за Бюджет 2022

Кметът на Монтана Златко Живков взе участие в онлайн заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България в преговорите с вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев и екипът му за бюджет 2022 година. От април до сега това са първите разговори с държавата за бюджета на общините, каза Златко Живков :..

публикувано на 17.01.22 в 14:33
Подкасти от БНР