Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинската група the Dream с дебют пред публика

Снимка: Личен архив


Новосъздадената видинска група the Dream ще направи дебют в родния си град тази събота. В музикалната банда участват 4-ма младежи - Александър Венциславов - създател и фронтмен на групата, Росен Петков-барабанист, Владимир Савов - китарист и Борис Георгиев - басист. Любовта към музиката е това, което събира бандата. За събитието е подготвен почти изцяло авторски сет, каза за Радио ВИДИН Александър Венциславов:

  

"Това участие го подготвям може би повече от половин година. Двата пъти отпадна заради пандемията, сега се надявам да се случи в събота, в заведение на улица "Широка" град Видин. Подготвили сме изцяло почти авторски сет. Ще представим и 2 кавъра. Като цяло се надявам събитието да бъде доста интимно, интимна връзка да създаде между нас и публиката. Подготвяме малко по-различен тип събитие, леко готическо ориентирано, с приглушена светлина, свещи, фенери и т.н. Предпочитам да остане изненада другото. Събирането на групата стана случайно, аз създадох проекта миналата година. Като солов проект без да имам каквито и да било очаквания за участие и т.н. След това с Владо Савов се събрахме да удари едно рамо, за да представим част от песните на един концерт тук на галерията. Писах му наскоро дали ще е навит, първоначално идеята ми беше, защото още не познавах Росен, идеята ми беше да бъде акустичен концерт и Боби да пуска музика. Но Боби така се запали да свири отново на бас, преди беше китарист. И го питах дали иска да изсвири няколко песни и той с дръм тракове, и той се нави. И в следващият момент - на мотосъбора се запознах и с Росен и той така прие доста добре идеята. Нещата се случиха доста бързо, доста бързо се сработихме. Нашият стил е пост пънк, има няколко песни, които Боби е писал те са си пънк, dark wave елементи имаме. Общо взето така, разнообразно." 


Групата the Dream има специално място за репетиции - това е Библиопощата в крайдунавския парк, сподели Росен Петков:

 

"Репетираме в Библиопощата. Горе на втория етаж в една стаичка и след работно време нали, да не пречим на другите активности се събираме така лекичко, да не притесняваме живущите около Библиопощата. По-тихичко нали, така свирим, но по някой път така си ни идва от вътре и засилваме... Не мисля, че този кеф, който го представяме в репетиционната по никакъв начин не бихме могли да си го спестим и на сцена. Даже много съм се надъхал и с нетърпение чакам да дойде събота. Аз съм барабанист от 6, 7 години някъде свиря... Още от първите репетиции, ние репетираме от седмица, от седмица и нещо, усетих, че нещата вървят доста добре и ми е по-различно като стил. Защото аз предимно свиря рок, метал, наскоро почнах и джаз да свиря. Този стил ми е по така непознат, но много ми хареса. Всеки дава различни идеи за аранжимента, къде ще има паузи, къде ще има сола, такива работи, много добре се сработваме. И като цяло мисля, че ще направим едно много добро представяне и един много добър дебют в родния ни град."


Групата се сработва от скоро, но нещата се получават, потвърждава и Владимир Савов:


"От скоро се сработихме, но мисля, че се получават готино нещата. Видях, че парчетата много ми харесват и си заслужава да участвам в този проект. От към 12 годишна възраст, тогава слушах метал и мислех, че искам да стана китарист. Започнах да свиря на китара, учех се, с годините усетих, че метала не е моята музика, колкото по-добър китарист станах. Като цяло сега вече са ми други интересите, по-скоро китарата е на заден план. Повече ми харесва продуцирането на музика. Уча тон режисура в момента и може би натам искам да отидат нещата. Но сега ми е за удоволствие да свиря с тях... За сега искаме да направим тези участия първите, пък ще видим как ще тръгнат нещата на там."


Четвъртия член на групата Борис Георгиев е свирил във видински пънк групи, добре познат е и със своят подкаст “Bobby on the edge”. Дебютното участие на the Dream е тази събота, 04 септември от 20 часа в заведението "Трафик" на улица "Широка" във Видин. Вход свободен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Алберто Бруно

Алберто Бруно: Мечтата ми е да живея завинаги в Стакевци

Днес ви разказваме историята на италианеца  Алберто Бруно , който срещнахме още преди време в белоградчишкото село Стакевци . Алберто е родом от Рим и е на 54 години.  През живота си е правил най-различни неща. От малък започва да работи и до днес не се е спирал. Първата му работа е когато е бил на 11 години - отива на село да бере..

публикувано на 06.08.24 в 17:30

Специалист: Тютюнопушенето и алкохолът са най-вредни при кърмене

Чрез кърмата бебето получава активна имунна защита, която е жизнено важна след раждането. Коластрата, тоест първите капчици кърма, е изключително богата на хранителни вещества и е напълно достатъчна, за да нахрани бебето и да му даде всичко необходимо. Това каза по повод Световната седмица на кърменето - 1-7 август, доброволният консултант към..

публикувано на 06.08.24 в 16:14

Момиче от Монтана спечели първо място в международен музикален конкурс

Магдалена Александрова от Монтана завоюва първо място в четвърта възрастова група на Международния музикален конкурс  "Киното - моя любов, моя песен" , който е част от  Международния младежки медиен фестивал "Арлекин" във Варна. Тя се отличи в съревнованието при силна конкуренция. Журито на конкурса, в състав: академик Пламен Карталов,..

публикувано на 06.08.24 в 14:00

Расте броят на измамените български работници в чужбина

За значителен ръст на случаите с измамени българи  с обещания за работа в Швеция през летния сезон   алармират от българското посолство в Стокхолм. Това съобщиха от Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда". През лятото се засилва търсенето на препитание в чужбина, но решавайки да отидем зад граница, трябва да си направим предварително..

публикувано на 06.08.24 в 13:49

Гимназията по облекло в Бяла Слатина ще има нов интериор

Професионалната гимназия по облекло "Елисавета Багряна" в Бяла Слатина  има дългогодишна история и традиция, с които заема своето специфично място в региона. Учебно заведение, което вече много години създава красота, твори изящество и стил, създава умни, образовани млади хора, които поколения наред предават своите знания и умения във..

публикувано на 06.08.24 в 13:18

В разгара на лятото: Какво е състоянието на фонтаните във Видин

Последният летен месец дойде, като температурите навън остават все още високи. Естествено е в такива дни да повдигнем въпроса за състоянието на оазисите, носещи прохлада в града, а именно фонтаните и чешмите.  Видинчани се възмущават от занемарения външен вид на водните съоръжения в града. Фонтанът пред сградата на Общината е силно замърсен и..

публикувано на 06.08.24 в 13:00

Когато детето отказва да отиде на зъболекар

Отказът на детето да посети зъболекар, след като вече е било в зъболекарския кабинет и е преминало успешно определена процедура, не бива да тревожи родителите. Това каза в "Час при зъболекаря" лекарят по дентална медицина д-р Олга Папушева и поясни, че подобно поведение е характерно за децата между 4 и 6-годишна възраст, и може да бъде преодоляно с..

публикувано на 05.08.24 в 17:44